22 Ağustos 2015 Cumartesi

Yeni iş fırsatları için Pusula

Ekonomi kötü olsa bile yeni iş fırsatları her zaman vardır. Yapmanız gereken etrafınıza bakmak, bozulan bir şeyi bulmak ve sonra bunu tamir etmektir. Bu tamir dükkanı açın anlamına gelmez. İnsanların yaşadığı problemleri araştırın ve nasıl çözeceğinizi hesaplayın. Biraz yaratıcılık ve sıkı çalışmayla durgunluk dönemlerinde bile küçük bir servet kazanabilirsiniz.

İşte yeni iş fırsatları bulmanıza yardımcı olacak bazı ipuçları:

 

Hizmet girişimcileri

Durgunluk kendi işinizi kurmak için en ideal zamandır. Ve bunun yapmak için devrimci yeni bir ürüne ihtiyacınız yoktur. Size bir sır verelim. Girişimciler durgunluk dönemlerinde çıldırır.  Her fikri genel eğilimin tersine döndürmeye çalışırlar. Sizin yapmanız gereken ihtiyaç duydukları bir hizmeti girişimcilere sunmaktır.

Hangi konuda başarılı olduğunuzu tespit edin ve bunu sunun. Yazabiliyor musunuz? Online girişimciler internet siteleri için yeni içerik yazarları arar. İçerik yazarlığı günümüz online pazarında en çok talep gören işlerden biridir. İdari becerileriniz mi var?  Bugün yeni girişimlerin birçoğu üniversite çağındaki zeki ama anti sosyal gençler tarafından yönetilir. Bu gençler ürün konusunda iyidirler ancak idari işleri bilmezler. Bu gençler günlük faaliyetler için ya deneyimli müdürler ya da idari danışmanlarla anlaşırlar. Durgunluk dönemlerinde bile dışarıdan yardım alırlar.

Bunlar sadece fikir. Ne sunacağınızı belirleyin, paketleyin ve girişimcilere sunun. Online kurslara katılmanız girişimcilik hakkında bilgi sahibi olmanıza yardımcı olur.

 

Hizmet üreticileri

İşletmeler her zaman para kazanmanın yeni yollarını arar. Diğer üreticiler için malzemeler üreten gizli bir milyoner sınıfı vardır. Başarılı olmak için ucuz tedarikçiler arayan küçük ve yerli üreticileri hedefleyin. Daha büyük üreticiler pazar gücünü elinde tutar.

Aldığınız bütün ürünleri ve bu ürünleri üretmek için nelerin kullanıldığını düşünün. Kullanılan parçaları daha ucuza üretmenin bir yolu var mı? Daha küçük üreticileri araştırın ve nelere ihtiyaçları olduğunu öğrenin. Hangi malzemeleri kullanıyorlar ve daha ucuza üretebilirler mi? Ucuz üretim ucuz kalite anlamına gelmez. Nakliye maliyetleri hızlı bir şekilde yükselmektedir ve malzemeleri yerli üreticilerden almak daha uygun maliyetlidir. Yerli üreticilerle çalışmak yeni işletmeler için dönüm noktası olacaktır.

 

Teknik destek verin

Teknik destek vermek hizmet girişimcilerinin alanına girse de potansiyeli sadece girişimcilerle kısıtlanamayacak kadar büyük bir pazardır. Web tasarımı gibi teknik becerileri olan büyük bir pazar oluştursa da kendilerini girişimci olarak görmeyen ev merkezli işletme sahipleri de bu hizmetleri talep eder. Benzer teknik hizmetlere ihtiyaç duyan yarı zamanlı internet pazarlamacıları ve bloggerların sayısı da oldukça yüksektir.

Online olarak satabileceğiniz teknik becerileriniz var mı? Web siteleri tasarlayabilir misiniz veya tasarlamayı öğrenebilir misiniz? Bu tarz teknik becerilerin birçoğu kısa sürede öğrenilebilir ve bu konuda size yardımcı olacak bir sürü online kaynak vardır. İsterseniz ek eğitimlere, kitaplara, videolara ve online kurslara yatırım yapabilirsiniz.

Yeni iş fırsatları bulmak birçok insanın düşündüğünüzden daha kolaydır. Ancak balıklama dalmadan önce planlama yapmanızı tavsiye ederiz.
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder