15 Ağustos 2015 Cumartesi

Parasut Sandvic

Yaratıcı iş fikirleri kazandırmaya devam ediyor. Müşterilerine iTray adlı uçan robotları kullanarak servis yapan İngiltereli YO! Sushi firması sayesinde uçan yemekleri daha önce görmüştük. Gıda işi yapan her işletmenin bu tarz teknolojileri kullanacak maddi gücü yoktur ve bu nedenle dikkat çekici farklı ve yaratıcı çözümler üretirler. Bunun en iyi örneklerden biri de kızarmış peynirli sandviçleri paraşütle sokağa havadan indiren  Jafflechutes'dir.

Avustralya'nın Melbourne kentinde yer alan Jafflechutes kızarmış peynirli sandviçleriyle meşhurdur. Müşteriler jaffle yani kızarmış peynirli sandviç siparişlerini internet üzerinden veriyor. Ödemeler Paypal aracılığıyla yapılıyor ve internet üzerinden ödeme aldıktan sonra sokakta "X" işaretiyle belirlenmiş özel noktalara havadan teslimat yapılıyor. Jafflechutes'in menüsündeki peynirli ve domatesli sandviçler 5 dolara, peynirli ve jambonlu sandviçler 6 dolara satılıyor. Ayrıca müşteriler Facebook sayfası üzerinden mevsimlik lezzetler ve vegan yemek siparişleri de verebiliyor.

Yaratıcı iş fikri Jafflechutes gördüğü yoğun ilgi sebebiyle New York ve aynı zamanda diğer Kuzey Amerika şehirlerinde de şube açmak istiyor ve bunun için kitle fonlaması kampanyası yürütüyor.  Aşağıdaki video verdikleri hizmeti daha iyi anlatıyor:
Fiziki bir dükkan açacak paranız yoksa bu konseptten faydalanabilirsiniz ve müşterilerinize yeni deneyimler yaşatarak rekabet avantajı sağlayabilirsiniz.
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder