15 Ağustos 2015 Cumartesi

Kitle fonlamasından yararlanan projeler

Paraya ihtiyaç duyduğunuz çılgın bir fikriniz mi var? İlhama mı ihtiyacınız var? Cevabınız evetse aşağıdaki tuhaf ancak bir o kadar başarılı kitle fonlaması projelerini incelemenizi tavsiye ederiz.

Kitle fonlaması hayallerin gerçeğe dönüşmesine yardımcı olacak finansmanın sağlamasıdır ve ciddi bir iştir.  Kitle fonlaması projelerine gözatmak gerçekten eğlencelidir: aşağıdaki listede gerçekten tuhaf, özgün ve yaratıcı girişimcilik projeleri ve iş fikirleri var. Şüphesiz bu iş fikirleri birçoğumuzun aklına bile gelmemiştir.

 

Pizza Brain

Dünyanın ilk pizza müzesi ve restoranı Philadelphia'da açıldı. Pizza Brain, USS Enterprise ( Atılgan  ) biçimindeki paslanmaz çelik pizza kesicisi gibi öğelerle dünyanın en büyük pizza koleksiyonuna ev sahipliği yapıyor.

tuhaf-is-fikirleri-6

Griz Coat

Bu boz ayı kabanı Amerika'da tasarlandı ve üretildi. Griz Coat bu kabanı giyenleri heybetli yaratıklara dönüştürüyor. Fikrin arkasındaki San Francisco'lu beyinler projenin ilk aşaması başarılı bir şekilde tamamlandıktan sonra kutup ayısı ve kurt versiyonlarını da yaptı. Projenin yaratıcıları bunun bir kostüm değil yaşam tarzı olduğunu söylüyorlar.

tuhaf-is-fikirleri-5

Bug-a-salt

Kabul edelim ki sinek raketleri sıkıcıdır. Av tüfeğine benzeyen bu alet sıradan sofra tuzu kullanarak kullanıcıların ev sineklerini ve sivrisinekleri imha etmesini sağlıyor ve Indiegogo'nun en başarılı kampanyalarından biri. Yaratıcı ve eğlenceli bir girişim ürünü olan Bug-a-salt su zamana kadar 21,000 adet alıcı buldu.

tuhaf-is-fikirleri-2

Chatype

Hepimizin de bildiği gibi yazı tipleri birçok hissi harekete geçirir. Bize inanmıyorsanız Comic Sans'e karşı olan tutumlarınızı düşünün. Chatype, Tennessee eyaletindeki yerleşim yeri Chattanooga için tipografi geliştirmek ve şehrin özgün kimliğini geri kazandırmak için tasarlanmış bir projedir. Bisiklet yollarındaki yazılardan şehir kütüphanesi tarafından yaptırılan el ilanlarına kadar her şey kitle fonlamasından sağlanmıştır.

tuhaf-is-fikirleri-1

Breathometer

Bu devrimci icat akıllı telefonlarınızı alkol ölçüm cihazına döndürüyor. iOS ve Android uyumlu olan aksesuarı kullanabilmeniz için ilk başta uygulamayı mobil cihazınıza indirmeniz ve ardından Breathometer'ı mobil cihazınızın 3,5 mm kulaklık girişine takmanız gerekiyor. Cihaz alkol oranınızı test ediyor ve uygulama sonuçları kaydediyor.

tuhaf-is-fikirleri

Yellow Jacket

Amerikan ordusunda görev almış bir asker tarafından yaratılan Yellow Jacket iPhone'ları hasarlara karşı koruyan ve pil desteği sağlayan bir telefon kabı. Bitmedi… Ayrıca 650,000 voltluk bir şok tabancası. Bu doğru. Yaratıcı bir girişimcilik projesi olan Yellow Jacket telefonunuzu savunma aracına dönüştüren etkili bir silah. Yellow Jacket, Indiegogo başlangıç kampanyasında 100,000 dolar topladı.

tuhaf-is-fikirleri-4

Lady Dinah's Cat Emporium

Yakın zamanda Londra'da açılacak olan girişimcilik projesi "Lady Dinah's Cat Emporium" Indiegogo kampanyasında 100,000 pound topladı. Lady Dinah's Cat Emporium'daki kurtarılmış kediler içeride ve dışarıda özgürce dolaşabilecek ve müşterilerle etkileşim içinde olabilecek. Müşteriler bu şımarık kedilerle zaman geçirmek için giriş ücreti ödeyecek.

tuhaf-is-fikirleri-3 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder