22 Ağustos 2015 Cumartesi

Plastikleri geri dönüştürücü

Günümüzde 3 boyutlu yazıcıları kullanmayan kaldı mı? Pazara giren sayısız model görüyoruz ancak 3D System'in yeni ürünü olan Ekocycle Cube plastikleri geri dönüştüren ilk ürün. Coca-Cola ve will.i.am 2011 yılından beri ortaklaşa başlattığı çevre dostu kampanyanın son reklamında Ekocycle Cube çeşitli tasarımlar yaratmak için tüketiciler tarafından atılmış plastikleri kullanıyor. 3 boyutlu yazıcıların kullanıldığı ilk çevre dostu proje bu değil ancak Ekocycle Cube gündeme en fazla getirilen ürün olarak görünüyor.

Dokunmatik ekran denetimleri ve kutu gibi bir görüntüsü olan Cube 3 tasarımı 3D Systems tarafından geliştirildi. Ekocycle Cube'un en önemli özelliği kısmen geri dönüşümlü plastiklerden oluşan filamentler basmasıdır. Kartuşlar sadece geri dönüşümlü plastiklerden oluşmasa da her kartuşun hammaddesinin %25'inde geri dönüştürülmüş plastik şişelerden elde edilen filamentler vardır.

3D Systems'in yaptığı açıklamaya göre her kartuş yaklaşık üç plastik şişeye denk gelen miktarda geri dönüştürülmüş plastik içerecek. Geri dönüşümlü plastikleri kullanan yazıcı aracılığıyla gitar penaları, yüzükler ve telefon kapları gibi 25 farklı obje üretebilecek. Ekocycle Cube 70 mikron yüksek çözünürlüğe ve 6 inç kare yazdırma alanına sahiptir. Kullanıcılar kırmızı, siyah, beyaz ve transparan renkteki filamentlerden alabilecekler. Tek bir kartuşun ne kadar fiyata satılacağı tam bir netlik kazanmasa da Ekocycle Cube'un tek başına satış fiyatının 1,200 dolar olması bekleniyor.
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder