22 Ağustos 2015 Cumartesi

girişimcilere tavsiyeler

İşinizle ilgili her detayı görün

"İşinize bakıyor ama görmüyor olabilirsiniz. Sadece büyük resme değil aynı zamanda en ince detaylara kadar her şeye dikkatle bakın. Her çatlağı ve her detayı görün. Sadece işinize bakmayı değil gerçekten görmeyi öğrenin."

 

Pes etme

"Bulunduğunuz sektör ne kadar rekabetçi olursa olsun pes etmeyin."

Kulağa çok mantıklı bir tavsiyeymiş gibi gelmiyor ancak bazen fazladan bir teşebbüste bulunmanız her şeyin seyrini değiştirebilir. Hayatınızın bile…

 

Rahatlık düşmandır

"Elinizde sizi ayakta tutacak kadar nakit olsun ama asla sizi rahatlatacak kadar olmasın. Başlangıçta korku içinde olmak önemlidir"

"Aslında ben bu duyguyu korku yerine aç kalmak olarak tanımlayabiliriz. Tüm kariyeriniz boyunca bu açlığı önemli bir tetikleyici etken olacaktır. Rahatlık düşmandır. Aç kalmak sizi hayatta kalmaya, büyümeye ve gelişmeye zorlar."

 

Kestirme yol yoktur

"Çalış. Daha fazla çalış. Daha fazla düşün. Beklentilerinden fazlasını sat. Kestirme yol yoktur"  Bu her zaman cesaretli ve bir o kadar da gerçekçi hissetmenizi sağlayacaktır.

 

Yardım istemenin hiçbir sakıncası yoktur

"İnsanlara yardım etmeyi sevin ve güvensiz olmayın. Böylece onlardan yardım da isteyebilirsiniz. " Diğerlerine nasıl güvenileceğini ve kontrolün nasıl paylaşılacağını öğrenmek  başarınızda kritik bir öneme sahiptir.

 

Büyük balık olabileceğin bir işe başla

"Oldukça basit. Küçük balık olacağın değil büyük balık olacağın bir işe gir. Değişim öncüsü olabileceğin ve fark yaratabileceğin bir işe gir." Bu tavsiye her zaman işe yarar.

 

Sadelik her şeydir

Sadeliğin gerçekten önemli bir kriterdir. "Basit olmalı ve bazen bir şeyleri sadeleştirmek için üzerinde çok çalışmalısınız. İşler karmaşık hale gelebilir ancak siz onu sade bir şekilde sunabilirsiniz. İnsanlar bir şey aldığında bunun arap saçına dönüşmesini istemez."

 

Zamanınız en kıymetli varlığınızdır

"Bir günde sadece 24 saatimiz var. Bizi tanımlayan bu zaman zarfında yaptıklarımızdır." " Zaman asla geri alamayacağın bir varlıktır."

 

Aşağılanmak başarınızı tetikleyebilir

"Evet yanlış duymadınız. Ters psikoloji olarak adlandırabilirsiniz ancak bazı girişimcileri motive eden şey aşağılanmaktır. "

Bazı girişimciler, onlara asla başarılı olamayacakları söylenerek aşağılanmışlardır. Ancak Allahtan ki aşağılanmışlardır çünkü bu olmasaydı bu kadar başarılı olamazlardı. Çünkü onlar, kendilerini aşağılayanlara başarısızlıklarını görme zevkini yaşatmak istemezler. Bu yüzden aşağılanmak iyi tavsiyelerden biridir.

 

Size sık sık "hayır" denmiyorsa yeteri kadar zorlamıyorsunuz demektir

" Bir günde yeteri kadar "hayır" cevabı almıyorsanız muhtemelen ya kendinizi fazla zorlamıyorsunuzdur ya da yanlış yapıyorsunuzdur. Yeni bir şirket kuran herkes için bu iyi bir tavsiyedir çünkü hayırı birçok kez duyarsınız. Açıkçası bu çok normal ve iyi bir şeydir. Yıkıcı ve ezber bozan bir şeyler yapmaya çalışıyorsanız birileri size hayır diyecektir."

 

Hayır demeyi öğrenin ve elinizden gelenin en iyisini yapmaya odaklanın

" Muhteşem fikirleri bulmak için iyi fikirlere hayır demek gerekir. Her adım için bir yol bulmak zorundasınız. Bu durum bir girişimci için oldukça zordur çünkü nereye gittiğinizden tam olarak emin olamazsınız."

"Küçük firmalar kurulduklarında yaptıkları en büyük hatalarından biri birkaç hizmeti aynı anda vermeye çalışmasıdır. Bu da odaklanma konusu için oldukça ters bir durum. Müşterilerin sizden tek beklentisi yaptığınız işi en iyi şekilde yapmanızdır. Müşterilerinize en iyi hizmeti vermeye çalışmak, başarıya giden yolu berraklaştıran oldukça basit bir formüldür."
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder