22 Ağustos 2015 Cumartesi

HEXO+

Motosikletçilerin, snowboard yapanların veya hızlı hareket eden diğer sporcuların çektikleri videoları daha önce seyretmişsinizdir. Günümüzde spor ve macera tutkunları yaşadıkları heyecanı aksiyon kameraları aracılığıyla dünyayla paylaşıyor. Havadan çekilen bu etkileyici kamera görüntüleri için pilotluk becerilerine ihtiyaç var. Bu insansız hava araçlarından birini alabilir ve kameralarla harika anlar yakalayabilirsiniz. Ancak bu araçları kontrol etmek sandığınız kadar kolay değil çünkü aracı kontrol edecek birine de ihtiyacınız vardır. İşte bu noktada HEXO+ hexacopter devreye giriyor. HEXO+ kullanıcının etrafında uçuyor ve yaptıklarını videoya çekiyor.

Helikopter, MAVLink protokolünü kullanarak kullanıcının iOS veya Android tabanlı akıllı telefonlarıyla iletişim kuruyor. HEXO+, GoPro kameralarla uyumlu ve 30 dereceye kadar kamerayı eğebilen bir düzeneğe sahip.

Kullanıcı önden/sağdan/X derece yukarıdan/Y derece aşağıdan gibi görüntülenmek istediği perspektifi belirlemek için dahili uygulamayı kullanıyor. Bu ayarlar kameraya gönderildikten sonra araç otomatik olarak havalanıyor. Daha sonra havada belirlenen noktada duruyor ve kullanıcının hareket etmesini bekliyor.

Kullanıcı hareket ettikten sonra arzulanan görüntüyü yakalamak için kullanıcıyla birlikte uçuyor ve kendi başına hareket ediyor. Kullanıcının yörüngesini öngörmek için kestirimci algoritmalardan yararlansa da çoğunlukla kullanıcının GPS koordinatlarını ve telefonun yerini takip ediyor.

HEXO+ manüel uçurmak isteyen kullanıcılar uygulamayı veya RC kumandasını kullanabilir. Engel önleyici sistemi olmasa da özerk moddayken elektrik hatları ve dallar gibi engellerin olduğu açık alanlarda kullanılabiliyor.

Şu anki HEXO+ prototipinin azami hızı saatte 70 kilometre ve tam dolu pille 15 dakika uçabiliyor. Buna ek olarak kolay taşınması için altı pervaneli kollar geriye doğru kıvrılabiliyor ve pervaneler çıkarılabiliyor.
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder