22 Ağustos 2015 Cumartesi

Hızla Yükselen İş Fikirleri

Nanoteknoloji

Nanoteknoloji moleküllerle uğraşan bilim dalıdır. Bilim adamları ve mühendisler doktorların vücudumuzda neler olup bittiğini gözlemlemelerini sağlayan mikroskobik seviyedeki küçük parçalar gibi moleküler makineler geliştirirler. Nanoteknoloji daha önceden geliştirilmemiş binlerce yeni ürün ve hizmetin kapısını açıyor. Bu nedenle küçük düşünün!

 

Wireless ( kablosuz ) teknolojisi

Yapay zekadaki, işlem hızındaki ve entegre devre parçalarındaki hızlı ilerlemeler mobil cihazların geleceğinin parlak olacağını gösteriyor. Küçük ölçekli işletmelerin birçoğu akıllı telefon uygulamalarından internet hizmeti ağlarına kadar çeşitlilik gösteren wireless ürünler satmaya başlamıştır.

 

8 – 12 yaş arasındaki çocuklar için ürünler ve hizmetler

Sekiz ve on iki yaş arası çocuklar ailelerinin satın alma kararlarını etkilemektedir. Kuzey Amerika'da yaşayan bu yaş aralığındaki çocukların senelik harcamaları yaklaşık olarak 300 milyardır.  Yemek kursları, dans dersleri, golf dersleri, kıyafetler, kitaplar ve spalar bu pazara hizmet etmektedir.

 

Evcil hayvanlarla alakalı ürünler ve hizmetler

Türkiye'de milyonlarca kedi ve köpek vardır. Ve tüketiciler evcil hayvanlarını şımartmak için para harcamaya bayılırlar. Evcil hayvan bakıcılığı, özel gurme mamalar ve köpek eğitimi gibi evcil hayvan hizmetleri ve diş temizliği veya kanser tedavisi gibi özelleştirilmiş sağlık hizmetleri bu sektörün büyüyen alanlarıdır.

 

İnternet tabanlı işler

İnternete olan bağımlılığımız her geçen gün arttığı için internet tabanlı ev merkezli işler de yükselişe geçmiştir. İşte bazı örnekler:

Affiliate pazarlama: affiliate pazarlama da kendi internet siteniz üzeriden diğer firmaların ürünlerini ve hizmetlerini tanıtımını yapıyorsunuz ve satış gerçekleştiğinde komisyon alıyorsunuz.

Bloglar: bloglar makaleler, eleştiri yazıları veya günlük tarzı yazıların kronolojik olarak bir araya geldiği internet siteleridir. Reklam alanı satarak veya affiliate pazarlamayı blogunuza entegre ederek blogunuzdan para kazanabilirsiniz.

Gittigidiyor veya açık arttırma satışları: Gittigidiyor ve sahibinden.com gibi online pazar platformları aracılığıyla ürünler satabilirsiniz.

Freelance hizmetler: Freelance hizmetler metin yazarlığı, editörlük, illüstrasyon, fotoğrafçılık ve bilgisayar programcılığı gibi profesyonel hizmetlerin pazarlanmasıdır.

 

Uygun fiyatlı lüksler

Yaşanan ekonomik sıkıntılar tüketicileri etkilemektedir. Ancak bazı tüketiciler harcama alışkanlıklarını değiştirmek ve parasını hesaplı kullanmak yerine kendilerini mutlu etmek için uygun fiyatlı lüks mallardan alırlar. Bu trend Shiseido, L'Oreal ve Estee Lauder gibi büyük kozmetik firmalarının satış rakamlarının hızla yükselmesiyle başlamıştır. Parfümler, kemerler, gözlükler, güneş gözlükleri, küçük etiketli mücevherler, ayakkabılar, çantalar, şaraplar ve çikolatalar gibi ürünler uygun fiyatlı lüksler arasındadır. Uygun fiyatlı lüksler tüketicilerin kafasında hala lükstür.

 

Mali planlama

Bu iş kolu uygun fiyatlı lükslerin neredeyse tersidir. Mali planlama emeklilik hedeflerinizi ve hayallerinizi gerçekleştirmek için yapılan ve mali durumunuzu akıllıca yönetmenizi sağlayan bir süreçtir. İşletmeler bu reaksiyonu ekonomik koşullara göre hedefler. Mali planlama insanların mali durumlarını yönetmelerine yardımcı olmak amacıyla tasarlanmıştır ve yükseliştedir.

 

Güvenlik firmaları

Günümüz dünyasında yaşanan sanal suçlar ve kimlik hırsızlıkları tüketicilerin – hem offline hem online olarak – kendilerini korunmasız hissetmesine neden oluyor. İnsanlar kendilerini koruyacak olan hizmetler için ödeme yapmaktan çekinmiyor. Ev güvenliği, belgelerin korunması ve kişisel gözetlemeler bu pazardaki alanlar arasındadır.

 

Yaşlı bakım hizmetleri

Ülkemizdeki insanların yaşlanmaya başladığı artık bir sır değil. Bu nedenle yaşlı insanların ihtiyaçlarını karşılamak için tasarlanan hizmetler ve ürünler artmaya devam edecektir. Yaşlı insanların hayatlarını kolaylaştırmak hem karlı hem de ödüllendirici bir iş koludur.

 

Kişisel hizmetler

İşyerinde daha fazla ve evde daha az zaman geçirdiğimiz için bireysel görevlerimizi bizim için yapacak kişilere makul fiyatlar ödemeye hazır hale gelmiş durumdayız. Bahçıvanlık, ev temizliği, yemek hazırlama, hediye alma ve çocukların, evcil hayvanların ve yaşlıların evden alınıp eve bırakılması gibi kişisel hizmetler bu iş kolundaki potansiyel işlerdir.
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder