22 Ağustos 2015 Cumartesi

Girişimciler İçin Niş İş Yenilik

Girişimcilikte, özel tutkuları veya istekleri olan hedef kitlelere odaklanmış işletmeler vardır ve bu işlere niş denir. Daha farklı şekilde açıklamak gerekirse bir alışveriş merkezi niş iş değildir çünkü alışveriş merkezlerinde çeşitli ve farklı birçok seçenek bulabilirsiniz. Bununla birlikte bisiklet mağazası niş bir iştir çünkü sadece belli bir hobiyle uğraşan insanlara hitap eder.

Neye ilgi duyduğunuzu biliyorsanız ve hayallerinizi gerçeğe dönüştürmeye hazırsanız aralarından seçim yapabileceğiniz bir sürü niş iş fikri vardır.

İyi bir gelir elde etmek istiyorsanız, acemiyseniz ve reklam faaliyetlerine ayıracak on binleriniz yoksa araştırma yapmanız ve yaratıcı ve eşsiz niş alanlar bulmanız gerekir. Başarılı olmak ve zafer kazanmak istiyorsanız kendiniz için uygun bir niş bulun.

Hedefleyeceğiniz doğru kitleyi bilirseniz para kazanmanın yolları vardır. Niş alana karar vermek için öncelikle büyük pazarları göden geçirmeniz gerekir. Sağlık, evcil hayvanlar, yazılım, içerik, ticari hizmetler vb. gibi alanlar büyük pazarlardır. Şimdi ilgi alanınıza giren alanları sınırlandırın. Kendiniz için uygun olan doğru nişi seçtikten sonra sahip olduğunuz bilgi birikimini düşünün ve odaklanmak istediğiniz hedef kitleyi değerlendirin. Zaman ve para yatırmak istediğiniz nişle ilgili kapsamlı bir pazar araştırması yaptığınızdan emin olun. Hangi nişin sizin için en uygun olduğunu ve bu nişte nasıl uzmanlaşacağınızı anlamak için araştırma esnasında avantajları ve dezavantajları doğru değerlendirin.

 

Mobil ve online medyadaki nişler

Örneğin yazılıma meraklıysanız uygulama geliştirme gibi niş alanları değerlendirebilirsiniz. Android, iOS vb. gibi platformlar için uygulama geliştirebilir ve online olarak çalışabilirsiniz. Bu ileri bir uzmanlıktır. Sizden ürün veya hizmet alacak bir hedef kitle bulduktan sonra nişiniz sayesinde para kazanabilirsiniz. Uzman olmanıza gerek yoktur ve bu işi sizin için yapacak insanları her zaman bulabilirsiniz. İhtiyacınız olan şey tutku, merak ve doğru sahadır. Öğreticiler ( tutorial ) aracılığıyla kendi kendinize uygulama geliştirmeyi öğrenin. Doğru alana girmek için doğru pazarlama tekniklerini bilmeniz gerekir. İşte doğru pazara doğru şekilde odaklanmanızı sağlayacak bazı stratejiler:

Şansınızı denemeye hazırsanız sosyal medya çağının güçlü araçlarından bazılarını kullanarak kendi markanızı ve pazarınızı nasıl geliştireceğinizi öğrenebilirsiniz. Arama motoru optimizasyonu teknikleri online olarak varlık gösterebilmeniz için hayati önem taşır. Bu araçları kullanmak kolaydır. Örneğin blog gibi online markalama teknikleri itibar kazanmanızı ve online olarak geri dönüşler almanızı sağlar. Siz de bu yolla başlamak istiyorsanız o zaman vakit kaybetmeyin. Kanıtlanmış teknikler aracılığıyla kendi markanızı nasıl kuracağınızı öğrenin.

 

Sosyal medya danışmanlığı

Günümüz dünyasında başarılı olmak ve büyümek isteyen her işletmenin online olarak varlık göstermesi gerekir. İnsanların işletmenizi bilmesi ve bulabilmesi gerekir. Bunu yapmanın yolu işletmenizle alakalı anahtar terimleri arattıklarında karşılarına sizin çıkmanızdır. Facebook, Twitter ve Instagram gibi sosyal paylaşım siteleri kullanabileceğiniz en uygun medya araçlarıdır. Bu sosyal paylaşım ağları internet pazarlamasını üst noktalara çıkarır. Şirketlerin sosyal medyada görünür olması gerekir ancak bazıları buna zaman ayıramaz. Sosyal medya aracılığıyla reklamlarının ve tanıtımlarının yapılması isteyen ve bu hizmet için birilerine ihtiyaç duyan bir sürü şirket vardır. Şirketler için taze içerik yaratacak, sosyal medya da fısıltıları çıkaracak ve forumlar aracılığıyla dikkat çekecek insanlara her zaman talep vardır. Twitter, Facebook, Youtube vb. gibi sosyal medya platformlarında uzmanlaşabilir ve para kazanabilirsiniz.

 

Evlilik nişleri

Dünya genelinde her gün bir sürü düğün olur çünkü insanlar aşkın gücüne inanmaya devam ederler. Turistik yerlerde yapılan ve hatta basit olan düğünler için bile çok uğraşmak gerekir. Bugün gelinin tacından yemeklere ve müziğe kadar her türlü detayla ilgilenen düğün planlamacılarına olan talep oldukça yüksektir. Diğerlerinin hayallerindeki düğünü gerçekleştirmelerine yardımcı olmak isterseniz bu yatırım yapabileceğiniz harika bir niş iş fırsatı olacaktır. Konukları ayarlamak, müzik, pasta, çiçek, hediyeler, davetiyeler ve daha fazlasıyla ilgilenmek düğün planlamacısının görevidir. Ayrıca isterseniz düğün fotoğrafçılığı gibi belirli bir alanda da uzmanlaşabilirsiniz. Hazır lafı açılmışken bebek ve doğum fotoğrafçılığında uzmanlaşmak da başka bir niş iştir. Bütün enerjinizi belirli bir hedef kitleye odaklamanıza fırsat veren nitelikli ve niş fikirlere talep her zaman vardır. Online kurslar aracılığıyla profesyonel düğün fotoğrafçılığıyla ilgili daha fazlasını öğrenebilirsiniz. Doğum fotoğrafçılığı hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız..

 

Yaratıcı nişler

İnternet sitesi tasarımları yapan ve fiziki mağazaların online olarak muhteşem görünmesi için fikirler üreten birimisiniz? Sizde web sayfası tasarımını keşfedilmesi gereken bir niş iş fikri olarak görebilirsiniz. Başlangıç için ihtiyacınız olan internet bağlantısı ve bilgisayardır. Bulunduğunuz bölgedeki işletmelerle temas kurabilir, yerel sanatçılar için hikayeler ve reklam fikirleri bulabilirsiniz. Müşterilerle chat, e-posta ve telefon aracılığıyla dünyanın her noktasından iletişim kurabilirsiniz.

Tasarım ve modayla ilgilenen insanlar için bir sürü niş iş fırsatı vardır. Bireysel alışveriş gibi niş alanları değerlendirebilirsiniz. Ayrıca kıyafetleri yapabilir ve eBay ve Etsy gibi internet siteleri aracılığıyla bu kıyafetleri satabilirsiniz.

Tasarım ve sanatla ilgili bir diğer alanda sanat ve mutfak gibi iki tutkuyu birleştirebileceğiniz işlerdir. Günümüzde partiler ve etkinlikler için artistik biçimde hazırlanan cupcakelere, pastalara ve diğer yiyeceklere olan talep oldukça yüksektir. Aşçılık tutkusu olanlar pişirme ve süsleme becerilerini ileri seviyeye taşıyarak yarattıkları seçkin parçalarla daha fazlasını kazanabilirler. Sizde bu tür becerilere sahipseniz müşteriler sadece lezzetli oldukları için değil aynı zamanda sanat eserleri gibi göründükleri için ürünlerinizi alırlar.

 

Hayvan severler için nişler

Yolda durup başıboş gezen kedileri ve köpekleri besleyen insanlardan mısınız? Hayvanları çok mu seviyorsunuz? Hayvanlarla ilgili yapabileceğiniz bir sürü niş iş fikri vardır. Özel evcil hayvan mamalarında uzmanlaşabilir ve kitapçıklar, el ilanları dağıtarak veya bir internet sitesi açarak müşteri çekebilirsiniz. Bir demo videosu çekin ve bu videoyu Facebook'ta paylaşarak insanların ne sunduğunuzu bilmelerini sağlayın. Evcil hayvalarlar ile ilgili farklı iş fikirleri için tıklayınız..

 

Yaşam koçluğu ve motivasyon konuşmaları

Çekişmeleri ve yarışmaları her zaman kazanan bir insan mısınız? Güçlü bir yaşam koçu veya motivasyon konuşmacısı olduğunuzu mu düşünüyorsunuz? Diğerlerinin hayallerinin farkına varmasına yardımcı olmak gibi bir tutkunuz mu var? O zaman yaşam koçluğu ve motivasyon konuşmacılığı sizin için harika bir niş iş fırsatı olacaktır. Sürekli kriz zamanlarında insanların yardım istediği bir insansanız bunu işe dönüştürebilirsiniz. Becerilerinizi geliştirmek ve mükemmel bir yaşam koçu olmak için kurslara katılabilir ve daha sonra öğrendiklerinizi ve bildiklerinizi başkalarına anlatabilirsiniz. Yaşam koçluğu hakkında detaylı bilgi almak isterseniz " Yaşam Koçu Olmak " başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

Her zaman ilgi duyduğunuz bir şeyle ilgili bir iş yapmak istediyseniz ancak kendinizi durdurduysanız bu kısıtlamalardan kurtulmanın ve fikrinizi hayata geçirmenin zamanı geldi. Pazarda bir sürü benzer ürün ve hizmet olsa da niş bir pazara odaklanmanız deneyimlerinizi kişiselleştirmenize ve daha küçük pazarlara odaklanmanıza yardımcı olur. Harika fırsatlar ve ödüller kazanmanızı sağlayacak bir sürü uzmanlık ve araç vardır.
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder