15 Ağustos 2015 Cumartesi

Hayvanseverlere Özel: Hayvanlşarı İçin Özel Tabutlar

İşte sizlere ilginç bir girişimcilik hikayesi daha. İrlanda'da küçük bir kasabada yaşayan öğrencilere göre insanların birçoğu evcil hayvanlarını güzel bir şekilde uğurlamak için para harcamaktan çekinmiyor.

Çoğu insan için evcil hayvanlarını kaybetmek oldukça zor bir durumdur.

İrlanda'daki Girişimci Öğrenciler Yarışması'na katılan bir grup genç öğrenci yeni girişimleri olan "Peffins" olarak adlandırdıkları evcil hayvan tabutları sayesinde başarılı olmayı umuyor.

Girişimci öğrencilerden birinin söylediğine göre, yakın aile dostlarından biri evcil hayvanını kaybettikten sonra bu iş fikri akıllarına gelmiş. McBride: "Evcil hayvanlarını yakmak için tabut arıyorlardı ancak bulundukları yerde hiçbir şey bulmadılar."

Online olarak satılan benzer ürünler çok pahalıydı. Bu nedenle bu işte başarıyı yakalamak istiyorlarsa makul bir fiyatlandırma uygulamaları gerektiğini biliyorlardı. "Fiyatları çok pahalı tutarsak insanların almayacaklarını biliyorduk ancak kar da etmeniz gerekiyordu."

Her ölçüye uygun ahşap tabutlar yapıldı. Hamsterlar veya kemirgenler için yeterince küçük, kediler ve köpekler içinde yeterince geniş tabutlar yaptırıldı.

evcil-hayvan-tabutOrta boy köpekler için olan geniş tabutların ücreti 40 Euro olarak belirlediler. Evcil hayvanlarınız için kişisel mesajlar bırakmak isterseniz tabutları özelleştirebiliyorsunuz.

Öğrencilerin belirttiğine göre ilk başta birkaç insan onlara gülmüş. Ancak pazar araştırması yaptıklarında insanlardan çok güzel geri dönüşler almışlar.

O'Brien: " Evcil hayvanlarını önemseyen insanlar onları en iyi şekilde uğurlayabilmek için para harcamaktan çekinmiyor."

Girişimci Öğrenciler Yarışması'nda öğrenciler birinciliğe aday olarak gösterildikten sonra iş üzerinde çalışmaya devam ettiler. Grubun her üyesi üretim, finansman, satış ve pazarlama gibi farklı görevlerden sorumluydu.

"Bulunduğumuz semtte bir sürü müşterimiz var ancak önce ülke geneline sonrasında da komşu ülkelere yayılmak istiyoruz."

McBride bütün bu süreçten çok keyif aldıklarını, başarılı olmak istediklerini ve en kısa sürede de internet sitelerini açacaklarını belirtmiştir.
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder