22 Ağustos 2015 Cumartesi

Alarm sistemi ile takıların uyumu:

Moda olan giyilebilir teknolojik ürünlerden bazıları kullanışsızdır ve bilezikler veya saatler gibi diğer takılarla estetik olarak bir araya getirilemez. Cuff markası alarm sistemi olarak da kullanılabilen yeni ürün hattıyla bunu değiştirmeyi amaçlıyor.

Cuff koleksiyonu farklı apereler ve dokulardan oluşan bilezikler, kolyeler ve anahtarlıklardan oluşmaktadır. Cuff'ın yeni koleksiyonu hem kadınlar hem de erkekler içindir. Her parça alarm sistemi görevi gören "CuffLinc" isimli küçük bir dikdörtgenle tutturulmuştur. CuffLincs çıkartılabilir ve Cuff koleksiyonu içindeki herhangi bir parçaya eklenebilir.

CuffLinc'i Bluetooth teknolojisini kullanarak Cuff uygulaması aracılığıyla telefonunuza bağlayabileceksiniz. Sistem şu şekilde çalışıyor: Tehlike hisseden kullanıcılar Cuff aksesuarlarına dokunarak alarmı aktif hale getiriyor. Kullanıcının ağında Cuff takan başka birileri varsa bu kişilerin Cuff'ı titriyor. Cuff'ı yoksa Cuff'ı takan kişinin lokasyonu bu kişilerin telefonuna gidiyor. Uygulama aracılığıyla uyarının gitmesini istediğiniz kişileri belirleyebilirsiniz ve aynı zamanda kişisel bilgilerinizi ve kan grubu, sağlık sorunları vb. gibi konuları da girebilirisiniz.

CuffLinc'in şarj edilmesi gerekmiyor. Cuff markası CuffLinc'i diğer moda satıcılarına ve tasarımcılarına izin karşılığı vermeyi planlıyor.

Bu parlak iş fikri Deepa Sood'a aittir. Deepa Sood lüks satıcısı Restoration Hardware'in ürün geliştirme departmanının eski başkan yardımcısıdır. Sood bir süredir kendi takılarını yapıyordu ve takı gibi görünen giyilebilir teknolojiye olan talebin yüksek olduğunu fark etti.

Üretim ve dağıtım için Tandem arcılığıyla finansman toplamaya çalışıyor. Ön siparişte deri bileklikler, metal bileklikler, kolye uçları ve zincirler var. Ürün fiyatları 35 dolar ve 125 dolar arasında değişiyor. Parçaların en erken sonbaharda gönderilmesi bekleniyor.

Sood'un açıklamalarına göre CuffLinc'in en akıllı fonksiyonlarından biri güvenlik ve emniyet uyarı kabiliyetidir.

Şu aşamada pazardaki birçok giyilebilir teknoloji ürününün aksine CuffLinc'in fitness ve uyku takibi kabiliyeti yok. Ancak Cuff giyilebilir teknolojinin estetik bölümüne girdi. Cuff'a benzer başka bir uygulamada Sense6'dır. Ve giyilebilir ürün geliştiriciler estetiğin öneminin farkına varmıştır. Misfit Shine farklı renkler ve deri şeritlerle sayısız ürün sunmaktadır. Fitbit ve Tory Burch modaya öncülük edecek bir ürün hattı yaratmak için ortaklaşa çalışmalar yürütmektedir.
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder