15 Ağustos 2015 Cumartesi

GPSli Can Yelekleri

Gelişmeyle doğru orantılı olarak insan hayatına verilen değer de artmaktadır. Son yıllarda can güvenliğine yönelik iş fikirleri ve girişimcilik ürünleriyle daha çok karşılaşır olduk. Bu can yelekleri deniz kazalarında meydana gelebilecek ölümcül olayları engelliyor.

Bu yüksek teknolojili can yelekleri yakın tarihte Güney Kore'de meydana gelen trajik feribot faciası gibi deniz felaketlerindeki ölü sayısını azaltmak için İrlanda merkezli Mullion Survival Technology firması tarafından geliştirilmiştir.

Mullion Jacket isimli girişimcilik ürünü, uydu ile can yeleğini giyen kişinin bulunduğu nokta arasında bağlantı kuran GPS sistemiyle donatılmıştır. Suyla temas ettiğinde can yeleğindeki GPS sistemi devreye giriyor ve en yakındaki sahil güvenlik komutanlığına uyarı gönderiyor. Kişisel yelekler ve yelekleri giyenler kayıtlı olduğu için kimin zor durumda olduğu ve nerede olduğu kolayca tespit edilebiliyor.

Bunlara ek olarak Mullion Jacket'ın suyla temas ettiğinde devreye giren otomatik aydınlatma ve şişme sistemi var. Mullion Jacket ölüm ve yaşam arasındaki farkı işaret eden ve deniz felaketlerindeki ölü sayısını minimize edebilecek örneklerden biri.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder