22 Ağustos 2015 Cumartesi

Tweet For a Read:Tweetmatik

Tweet For a Read kampanyasında kitaplarını bir süredir açmayan okuyucuları tespit eden ve okuyucuya Twitter aracılığıyla iletiler gönderen bir kitap ayracı kullanılıyor.

Geleneksel romanlar yazan yazarlar okuyucuları etkilemek için çok çalışır. Ancak günümüz internet çağındaki dikkat aralığı yazarların okuyucuları etkilemesini daha da zorlaştırıyor. Akıllı telefonlar ve web insanların dikkatini dağıttığından kitaplardan uzaklaşmalarına neden oluyor. Kitapların okunmadan yıllarca raflarda beklemesini engellemek isteyen Arjantinli yayınevi Eterna Cadencia yakın zamanda muhteşem bir kampanyaya imza atmıştı. Eterna Cadencia kitapları özel bir mürekkep kullanılarak bastı. Bu sayede yazılar güneş ve hava ile temas ettiğinde silinmeye başlıyor. Kitabı iki ay içerisinde okumazsanız iki ay sonra kitaptaki tüm yazılar siliniyor. Penguin-Companhia başlattığı "Tweet For a Read" kampanyasında da bir süredir kitaplarını açmayan okuyucuları tespit eden ve okuyucuya Twitter aracılığıyla iletiler gönderen bir kitap ayracı kullanılıyor.

Brezilyalı yayınevi Penguin-Companhia tarafından yaratılan kitap ayracı ışık sensörü, zamanlayıcı ve minyatür wifi erişimli bilgisayarla donatıldı. Işık sensörü kitabın ne zaman kapatıldığını tespit ediyor ve zamanlayıcı okuyucunun kitabı ne kadar süredir okumadığını hesaplıyor. Okuyucular bir hafta boyunca kitabı açmazsa okuyucuya yazarın hesabından tekrar okumaya başlamalarını hatırlatan bir tweet gönderiliyor. Her tweet yazarın tarzına göre oluşturuluyor veya söz konusu kitapla alakalı cümlelerden oluşuyor.
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder