15 Ağustos 2015 Cumartesi

Basarısızlığı Kabul Et Ve İlerle

Bir sürü şirket kurdum. Her birine inandım. Her birine kalbimi, ruhumu, kanımı, terimi ve gözyaşlarımı koydum. %90'ı başarısız oldu. Etrafımda binlerce girişimci vardı ve bu girişimcilerden çok önemli şeyler öğrendim. Başarısızlığı kabul etmek öğrendiğim en önemli derslerden biri oldu.

Peki, halı bir anda altımızdan kayıp giderse ne yapacağız? Kızılca kıyamet koptuğunda, yalnız kaldığımızda ve uçurumun kenarına geldiğimizde ne yapacağız? İşte başarısızlığı kabul etmenin ve ilerlemenin 6 yolu

 

1 – Durumu kabullenin

Kontrolünüz altında olmayan şeyleri net bir biçimde anlayın. Unutmayın ki bu bir maraton. Üzülmeyi bir an önce bırakın ve bunu bir ders olarak görüp ilerlemeye devam edin.

 

2 – Yalnız değilsiniz

Etrafınızda sizin gibi düşünen insanlar olsun. Girişimcilik topluluğunun bir parçası olmanın en iyi tarafı etrafınız da sizin gibi düşünen insanların olacak olmasıdır. Girişimciler iyi ve kötü zamanlarda birbirini destekler.

 

3 – Ara verin

Yaptığınız şeye ne kadar inandığınızın bir önemi yok. Bir adım geri gidin. Derin bir nefes alın. Projeye biraz ara verin. Ailenizi ve arkadaşlarınızı ziyaret edin. Bir tane hayatımız var ve zaman hızla akıp gidiyor. Bu sınavı geçeceksiniz ancak kazanmak istiyorsanız öncelikle kafanızı boşaltmanız gerekir.

 

4 – Savaşa hazır olun

Bu herkesin kaldırabileceği bir şey değildir. Bu oyunda duygularınızı bir kenara koymanız gerekir. Bu bir iş, bu bir savaş. Kanlı ve acımasız… Atınıza binin ve tekrar saldırın. Yanlış proje üzerinde mi çalıştınız… Ne olmuş yani? Tutkuluysanız, çalışkansanız, hırslıysanız ve bütün bu niteliklerinizi doğru projeye kullanırsanız başarılı olursunuz.

 

5 – Gerçekçi olun

Bir gece de başarılı olamazsınız. Başarılı işler yıllar alır. Aceleciler hemen yok olur. Başarılı 100 girişimciye bir anket yapsanız ve ilk ürünlerinde başarılı olup olmadıklarını sorsanız %99'u başarısız olduğunu söyler.

 

6 – Olumlu olmayı öğrenin

Tavşan deliğine girmeden önce varsayımlarınızın geçerliliğini doğrulayın. Bugün ve bu yaşınızda sahip olduğunuz araçlarla olumlu olmayı öğrenebilirsiniz.

Başarısızlığı kabul edin. Başarısızlık müthiş bir şeydir. Başarısızlık sizi başarıya yakınlaştırır.
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder