22 Ağustos 2015 Cumartesi

TED konuşması

1 – Simon Sinek – Mükemmel liderler harekete nasıl ilham verir?

Sinek'in TED konuşması 16 milyondan fazla izlendi. 2009 yılında filmi yapılan konuşma şu zamana kadar var olan en popüler TED konuşmalarından biridir. "Start With Why" ve "Leaders Eat Last" kitaplarını yazan birinden farklı bir performans beklenemezdi. Simon Sinek'in "neden" sorusu ile başlayan basit fakat güçlü bir liderlik modeli vardır. İnsanların ve şirketlerin birçoğu çemberi dışarıdan içeri doğru işletir ve bu yüzden başarı şansları daha düşüktür. Sinek, gerçek yenilikçilerin "neden" sorusuyla başlayarak çemberi içeriden dışarıya doğru işlettiklerini ve bu sayede başarılı olduklarından bahsetmektedir.

 

2 – Chris Hadfield – Uzaydayken kör olduğumda neler öğrendim?

Yerçekimini görmüş olsaydınız uzayda bir şeylerin ters gittiğini anlardınız. Astronot Chris Hadfield'in geçici körlük yaşadığı uzay yürüyüşüyle ilgili deneyimlerinden bahsettiği TED konuşmasını izlediğinizde uzay yürüyüşünün kısa sürede nasıl korkunç bir deneyime dönüştüğünü anlarsınız. Bununla birlikte Hadfield'in astronotluk deneyiminden çıkartılacak ders korku ve tehlike arasındaki ayrımı yapmayı öğrenmektir. Korku girişimcilerin yolculuğunun büyük bir bölümünü kaplarken tehlikede olduğunuz zaman sayısı daha azdır. Korkularınıza karşı zafer kazanmak için korkularınıza nasıl hükmedeceğinizi öğrenin ve başarıyı yakalayın.

 

3 – Amy Cuddy – Beden diliniz kim olduğunuzu şekillendirir

Bir sosyal psikologdan ve beden dili uzmanından algıyla ilgili ne öğrenebilirsiniz? Sizde Cuddy'nin ikna edici TED konuşmasını izleyen 16 milyondan biriyseniz öğrenmeniz gereken çok şey olduğunu biliyorsunuzdur. Cuddy, beden dilinin ve hatta fiziksel duruşun hem diğerlerinin sizinle ilgili algısını hem de kendi öz algılamanızı etkilediğinden bahsediyor. Duruş şeklinizi değiştirmeniz hayatınızı değiştirir mi? Belki değiştirir. Cuddy'nin TED konuşmasını izleyin ve kendinizle ilgili değişiklikler yapmanız gerekiyor mu öğrenin.

 

4 – Dan Gilbert – Şaşırtıcı mutluluk bilimi

Beyin büyüleyici bir yerdir. Harvard'da psikologluk yapan ve Stumbling On Happiness'in yazarı olan Dan Gilbert mutluluğun aklımızla ve inançlarımızla ilgili olan bazı yönlerinden bahsediyor. Sizi mutlu eden şeyin ne olduğunu ve "bir gün" sizi mutlu edecek şeyin ne olduğunu anlamak büyüleyici bir maceradır. Beyninizin ön lobunun nasıl işlediğini, önyargıları nasıl etkilediğini ve ayrıca mutluluğunuzun bilimsel köklerini ve hayatınızı nasıl etkilediğini öğrenin.

 

5 – Susan Cain – İçe dönük kişilerin gücü

Girişimcilikte dışa dönüklüğün önemli olduğu düşünülür. Bununla birlikte Cain üretkenliğini ve yaratıcılığını en iyi şekilde harekete geçirenlerin içe dönük kişiler olduğunu söylemiştir. İçe dönük kişiler en parlak fikirlerini küçük gruplarla birlikte çalışırken veya tek başınayken üretir. Cain'de içe dönük insanların olağanüstü yeteneklerini göstermeleri gerektiğini ve cesaretlendirilip takdir edilmeleri gerektiğini savunuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder