26 Ağustos 2015 Çarşamba

3 boyutlu yazıcılar

İtalya'nın 3 boyutlu yazıcı üreticisi WASP, geliştirdiği tam ölçekli ve portatif yazıcı ile 3 metre yükseklikte çamurdan evler üretilebiliyor.

3 boyut teknolojisi ile kişiselleştirilmiş oyuncaklardan dokunsal haritalara kadar her şey üretilmektedir. Bugün sizlere İtalyan şirketi WASP'ın geliştirdiği tam ölçekli portatif 3 boyutlu yazıcının ürettiği bio-mimari evlerden bahsedeceğiz.  Bu evler, teknolojinin geldiği son noktayla en eski inşaat malzemelerinden biri olan çamurun birleştirilmesiyle üretiliyor.

Düşük maliyetli konut ihtiyacı dünyanın birçok bölgesinde giderek büyüyen bir problemdir. Çamur, düşük maliyetli ve kolay bulunabilen bir hammaddedir. Ancak çamurdan bir şeyler yapmak zordur ve yoğun işgücü gerektiren bir işlemdir. Girişimci firma WASP'ın ürettiği üç kollu, 20ft portatif 3 boyutlu yazıcı iki kişi tarafından 2 saat içerisinde bölgeye kurulabiliyor ve 3 metre yüksekliğe kadar çıkan evler üretebiliyor. Şu an için işlemi küçültülmüş Delta WASP 3 boyutlu yazıcı ile gösteriyorlar.

Kullanılacak toprağın elenerek tozdan arındırılması ve suyla ve yerli bağlayıcı liflerle ( yün veya hint hurması  ) karıştırılması gerekiyor. Yazıcı karışımla besleniyor ve karışım objenin tasarımına göre bir seferde kalıptan çekiliyor. 3 boyutlu yazıcının çamur evi tamamlama süresi şu an için iki hafta. Bundan sonraki yıl Sardinia'da tam boyutlu ev inşa edilmesiyle ilgili planlar var.
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder