22 Ağustos 2015 Cumartesi

Sabahlar zihninizi şekillendirmek için en uygun zamandır.

Bir girişimci olarak uyum sağlayabileceğiniz en iyi yaşam biçimi uygulamalarından biri güne gidişatı belirleyecek çarpıcı ve iyimser sorularla başlamaktır. Bunu yapmanız gün boyunca karşınıza çıkacak fırsatlara karşı hazırlıklı olmanıza yardımcı olacaktır.

 

İşte kendinizi bir rock yıldızı gibi hissetmenize yardımcı olacak ve her sabah kendinize sormanız gereken üç soru

1 – Bugün kime yardım edebilirim? 

Plato'nun popüler bir sözü vardır: "Karşılaştığınız herkese karşı nazik olun çünkü herkesin verdiği bir savaş vardır."  Kalkmak ve "Yeteri kadar uyuyamadım","Bugün yine çok meşgulüm" veya "Her şeyi nasıl halledeceğim?" diye söylenmek çok kolaydır.

Bu tarz düşünceler her ne kadar doğal olsa da sizi motive etmez. Herkesin diğerlerine sunabileceği bir şeyler vardır. Güne "Bugün kime yardım edebilirim?" sorusuyla başlamanız  "Sunacak bir şeylerim var. Verecek bir şeylerim var." demekle aynıdır.

Hayattaki en önemli şeylerden biri değer sunmaktır. İnsanlara nasıl yardım edebileceğinizle ilgili birkaç dakika düşünün. Bunu yapmanız gün boyunca yeni fırsatlar yakalamanıza yardımcı olacaktır.

2 – Bugün neleri düzeltebilirim?  

Bu sorunun cevabı geniş ölçekli de olabilir özel de olabilir. Burada nokta bir önceki güne göre daha olumlu ne tür eylemler yapabileceğinizi canlandırmaktır.

Tembelleştiniz ve ihtiyacınız olduğu halde spor antrenmanlarınızı mı aksatıyorsunuz? Olumlu bir adım atarak bugün spora gitmeye ne dersiniz?  İşyerinden birine isteyemeyerek de olsa kaba davrandınız ve bu durumu düzeltmek mi istiyorsunuz? Bugün bu kişiye karşı nasıl daha anlayışlı yaklaşabileceğinizle ilgili beyin fırtınası yapın ve gerekirse davranışınızdan dolayı özür dileyin.

Bu mükemmel veya sahtekar olmakla alakalı değildir. Bu bugünün çabalarını dünün yanlışlarından daha iyi bir hale getirmeye çalışmaktır. Başarının bir gece de elde edilemeyeceğini hepimiz biliriz. Aynı şekilde mükemmel bir lider veya girişimci olmakta zaman alır. İlerlemek ve başarılı olmak için her güne daha akılcı ve kararlı başlayın.

3 – Bugün nasıl bir fark yaratabilirim?

"Bugün kime yardım edebilirim?" sorusuyla benzermiş gibi görünse de bu soru işiniz vasıtasıyla değer yaratmakla alakalıdır. Yaptığınız iş vasıtasıyla insanlar için bir fark yaratmanın yollarını aramanız çok önemlidir. İnsanların daha iyi durumda olması için neler yapabilirsiniz?

Bu kaliteli hizmet veya nitelikli bir ürün sunarak veya değerli bir içerik paylaşarak olabilir. En iyi sonuçları almak için içgüdüsel olarak yaratacağınız değerin misyonunuzla bağlantılı olması gerekir.
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder