15 Ağustos 2015 Cumartesi

Kendin Yap Kendin Kullan

Touch Board istediğiniz herhangi bir şeyi interaktif ve duyarlı yapmanızı sağlayan bir kontrol merkezi. Arduino-uyumlu olan bu panonun temas ve uzaktan algılaması bulunuyor ve iletken malzeme ile çalışıyor. Aynı zamanda MIDI aygıtı ve MicroSD kart yuvaları da bulunan panonun sesini istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.

Touch Board ile dokunma sensörleri, interaktif kitaplar, müzik aletleri ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Panonun açık kaynak kodlu olması da bir diğer avantaj. Böylece kendi programınızı da yapabilirsiniz. Endişelemenize gerek yok, programlamacı olmayanlar için de oldukça kullanışlı bir alet. Hem eğitim hem eğlence amaçlı olarak kullanılabilecek bu girişimcilik ürünü çok tutulacağa benziyor.

 

6. Macaw – Görsel web tasarım aracı



Artık bir web sitesi oluşturmak için kod bilmenize gerek yok. Macaw görsel web tasarım aracı gerçekten kod yazmadan da kodlama yapmanızı sağlıyor. Uygulamanın bir resim editörü ve tasarımdan koda çeviren bir motoru var. Böylece siz sitenizin modelini çiziyorsunuz ve uygulama da sizin için kodlamasını yapıyor.

Son derece akıcı olan site modelinin parçalarını da istediğiniz gibi yerleştirebilirsiniz. Macaw aynı zamanda duyarlı tasarımlar yapmak ve sitenizin etkileşimini yüksek tutmak konusunda çok iyi. Kickstarter üzerinden tamamen finanse edilen projenin resmi lansmanının yapılmasına çok az kaldı, eli kulağında desek yalan olmaz.

 

7. Fuse – Araba uygulaması



Fuse uygulaması ile aracınızın içindeki verilere ulaşabilmeniz çok kolay. Aracınızın sistem çıkışına bağlanan küçük bir cihaz ile senkronize olan uygulama, konum ve yakıt seviyesi gibi aracınıza ilişkin verilere erişebilmenizi sağlıyor. Böylece ortak araç kullanımınızı kolayca düzenleyebilir, durakları ve maliyeti düşünerek yolculuk planı yapabilir ve hatta yeni sürücü adayınızı takip edebilirsiniz.

Aynı zamanda yakıt kullanımını da izleyebildiğiniz uygulama aracınızın bakıma ihtiyacı olduğunda da sizi bilgilendiriyor. Uygulama verileri güvenli bir bulut depolama birimine iletiyor ve böylece aracınızın bilgilerini takip edebiliyorsunuz. Böylece oğlunuz sizden gizli arabanızı kaçıramaz ve boşalan deponun hesabını vermek zorunda kalır.

 

8. Micron – Hızlandırılmış çekim cihazı



Micron beceri düzeyi fark etmeksizin hızlandırılmış çekim yapmanızı kolaylaştırıyor. Cihazı kameranıza takıyorsunuz ve cihaz bağımsız bir uygulamayla senkronize oluyor. Cihazı kameraya taktığınızda uygulamayı kullanarak hızlandırılmış çekimlerinizi programlayabiliyorsunuz. Yeni başlayanlar için otomatik bir ayarı bulunan cihazın ayarlarıyla da oynayabilirsiniz. İleri düzey kullanıcılar çekim aralığını, ışığı ve HDR ayarlarını değiştirip cihazı özelleştirebilir.

Micron'u ayrıca stop motion ve fotoğraf birleştirme teknikleri için de kullanabilirsiniz.

 

9. Drone – Taşınabilir oyun denetleyicisi



Bir oyun meraklısıysanız Drone taşınabilir oyun denetleyicisi tam size göre. Bir akıllı telefon boyutunda olan ve her yere yanınızda taşıyabileceğiniz denetleyici cebinize sığacak kadar küçük. Denetleyicinin en iyi yanı ise akıllı telefonlar, tabletler ve dizüstü bilgisayarlar gibi birçok Bluetooth cihaza bağlanabilir olması. Yani tek joystick ile tüm aletlere hükmedebilirsiniz.

 

10. Neptune Pine – Akıllı saat



Neptune Pine akıllı saat, bir akıllı telefon bağlantısı olmaksızın ihtiyacınız olan tek cihaz. Tek başına tüm mobil cihazlarını işini gördüğü iddia edilen Pine aracılığıyla sesli görüşmeler ve görüntülü sohbet yapabillir, fotoğraf çekebilir, dahili GPS'ini kullanabilir ve tam klavyesiyle metin yazabilirsiniz. Hatta 3G ve WiFi ile internette sörf bile yapabilirsiniz. Görünüşe bakılırsa günümüzün getirdiği tüm teknolojileri kullanan bu akıllı girişimcilik ürünü, artık bir standart haline gelen tüm ihtiyaçları küçük bünyesine sığdırmış.

Ayrıca adımölçer ve ivmeölçer gibi dahili donanımları olan Pine ile adımlarınızı izleyebilir ve analiz sonuçlarını alabilirsiniz. Saatin ekranını kolayca çıkarabilir ve böylece diğer nesnelerle ve aygıtlarla birleştirebilirsiniz. Geçtiğimiz aralık ayının sonlarında Kickstarter sayfası kapanan proje tamamen finanse edilmiş durumda. Mobil cihaz cenneti Türkiye'de fark yaratması hiç de şaşırtıcı olmayacak bir cihaz.

 

11. Slate – Taşınabilir laptop tablası



Slate Mobil AirDesk nereye giderseniz gidin dizüstü bilgisayarınızı kullanmanıza yardımcı olacak ergonomik bir laptop tablası. Çevre dostu bambudan yapılmış ve oldukça hafif olan tablanın hem yerleşik bir fare altlığı hem de telefonunuz ya da tabletiniz için özel bir yuvası bulunuyor.

Özenle açılmış havalandırma delikleri, tüm dizüstü bilgisayarların ortak sorunu olan ısınma sorununa da kolay bir çözüm sunuyor. Oldukça basit ve düşük maliyetli bu girişimcilik ürünü, ufak bir yatırımla ülkemizde de satışa sunulabilir.

 

12. Dartstrip – Manyetik bant



Dartstrip dilediğiniz her yeri mantar bir pano gibi kullanmanızı sağlıyor. Dartstrip, bir yüzeyi manyetik ve diğer yüzeyi de yapışkan olan bir şerit. İstediğiniz uzunlukta kestiğiniz Dartstrip parçasını istediğiniz herhangi bir materyale yapıştırabilirsiniz. Ürünün güzel tarafı, nereye yapıştırırsanız yapıştırın hiç sorun çıkarmadan ve ardında kalıntı bırakmadan yapıştığı yerden çıkarılabilmesi.

Paketinin içinde Dartstrip ile birlikte fotoğraftan postere ne isterseniz asabileceğiniz 16 adet mıknatıs da bulunuyor.

 

13. Infoactive – İnfografik web uygulaması



Projelerinde ve sunumlarında infografik kullanmaya başlayan insanların sayısı her geçen gün artmakta. Bu yüzden bilgiyi doğru ve kullanışlı bir şekilde görüntülemek önem kazanıyor. Infoactive web uygulaması ile herkes herhangi bir ön bilgiye gerek duymaksızın interaktif, dinamik ve etkileşimli infografikler oluşturabilir.

İstediğiniz bir veri setini yüklediğiniz uygulama, veriyi sunmak için çizelgeden haritaya birçok kullanışlı ve grafiksel yolu kendisi belirliyor. İnfografikler ayrıca eş zamanlı olarak veri setleriyle de güncellenebiliyor.

 

14. Python Cords – MacBook şarj koruması



MacBook'unuz için durmadan şarj cihazı almaktan artık yorulduysanız, belki de bir Python Cords almanın zamanı gelmiş demektir. Silikondan yapılmış bu küçük mekanizma şarj aletinin bağlantı yerlerine takılıyor ve şarj kablosunun kırılgan noktalarındaki muazzam basıncı dağıtarak kablonun çabucak kopmasını engelliyor. Böylece şarj kablonuzun ömrünü uzatıp kırılmasının önüne geçmiş oluyorsunuz.

İlk parti üretiminden 8 dolara temin edilebilecek bu kablo destekleri, sağladığı faydaya göre oldukça uygun fiyatlı görünüyor. Proje için finansman süresi sona ermiş durumda. Eğer Python Cords'a sahip olmak istiyorsanız PythonCords.com adresine göz atmanızda fayda var. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder