15 Ağustos 2015 Cumartesi

Güneş enerjili saat

Yenilenebilir enerji üzerine birbirinden güzel iş fikirleri ve girişimcilik ürünleri hayata geçirilmeye devam ediyor. Kickstarter'da finansman sürecinde olan Carbon adındaki saat harici batarya grupları ve büyük portatif şarj aletlerine alternatif olabilecek güneş enerjisi depolayan bir saattir. EnergyBionics tarafından geliştirilen saat hem güneş enerjisi hem de USB kablolar aracılığıyla şarj edilerek ihtiyaç duyulduğunda kullanılabiliyor.

Carbon isimli saat gün boyunca güneş enerjisini depolayacak şekilde tasarlanmıştır. Aynı zamanda içindeki yüksek yoğunluklu 650 mAh lityum polimer pil de USB aracılığıyla şarj edilebiliyor. Energy Bionics akıllı telefonlar için ilave 3 saatlik konuşma süresi vaat ediyor.

Güneş enerjisinin depolanması için gerekli olan solar paneller ön yüzde ve analog saatin altında yer alıyor. Akıllı telefonların şarj edilebilmesi için de saatin yan tarafında bulunan girişe kablo takılması yeterli oluyor.

Akıllı telefon ve tablet markaları için herhangi bir sınırlama yok. Güneş enerjili saat farklı şarj kabloları ile çalışabiliyor: mikro USB, standart USB, Apple Lightning, 30-pin…

Kickstarter'da yer alan bu girişim projesine destek olmak isteyenler 95 dolar karşılığında 2014 ağustos ayında saatilerine. Kampanyayla ilgili detaylı bilgi almak istiyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz. Girişimci firmanın Kickstarter'daki tanıtım videosuna gözatmanızı öneririz:
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder