26 Ağustos 2015 Çarşamba

Başarılı genç girişimciler

1 – Güdümlü bir çalışma programı hazırlayın

Benim kapsayıcı hedefim programıma sadık kalmaktır. Bu alışkanlığım sayesinde yapabileceğim iş miktarını maksimumun seviyeye çıkarırım. Bu tarz bir önceliklendirmenin çalışma hızıma olan etkisi oldukça büyüktür.

Akşam yemeğim gece 23:00'de biter ve sabah saat 3:30'a kadar sağlam bir çalışma seansım olur. Kesintisiz üretim oluşumu için güdümlü çalışma programı hazırlamam iş sürecim açısından hayati önem taşır. Bu süre içinde dikkat dağıtıcı herhangi bir şey olmadan e-postalarımı cevaplarım ve büyük fikirler hakkında düşünürüm. Her gün sabah saat 4:00'de yatarım ve çalar saat olmadan uyanırım.

Başka insanlar aile gibi alanlara odaklanmak isteyebilir ancak benim sırrım istikrarlı çalışma programıdır.

 

2 – Yatağa girmeden önce kendinize şu soruyu sorun

Her gece yatağa girmeden önce şu soruyu düşünün: Her günümü bugün yaptığım şeyleri yaparak geçirirsem nasıl bir gelecek yaratabilirim ki? Eylemlerim önceliklerimle paralel gitse de gitmese de bunu yapmam beni değerlendirme yapmaya zorlar. Gelecek, günün birinde şekillenecek ve bu düşündüğümüzden de kısa bir süre de olacak.

 

3 – Bağlantılar kurmak için her hafta sonu macera yürüyüşlerine çıkın

Her hafta sonu uzun yürüyüşlere çıkın. Yanınıza eski tarz bir kompozisyon defteri alarak aklınıza gelen her şeyi yaın.

Bu alışkanlık stresi azaltarak rahatlamanıza ve yeni fikirlerin çıkmasına yardımcı olur. Aslına bakacak olursanız bu bir tür meditasyon. Sık sık fikirlerinizi ve bu fikirleri işinize nasıl uyarlayacağınızı değerlendirirseniz bunları yavaşça gerçeğe adapte edebilir ve hayal gücünüzü geliştirebilirsiniz.

Yeni bir alan olan etkisizlik çalışmaları gösteriyor ki gün içerisinde hareket etmek sağlık için hayati önem taşıyor. Aslına bakacak olursanız başka bir çalışmaya göre de "bir saat oturmak iki tane sigara içmekten daha kötü".

 

4 – Her sabah soğuk – sıcak duş alın

30 saniye soğuk su arkasından 30 saniye sıcak su ve daha sonra yine 30 saniye soğuk su. Genelde soğuk suyla bitirin. Güne tazelenmiş bir şekilde başlamak için enerji depolamak şart.

Bu alışkanlığı kazanmak için önce normal duş yapın. Daha sonra suyu en soğuğa getirin ve 30 saniye bekleyin. Daha sonra suyu en sıcağa getirin ve 30 saniye bekleyin. En sonunda yine soğuğa getirin ve 30 saniye bekleyin. Soğuk-sıcak-soğuk dönüşümünü tek seferde yapın. Bu sizin için fazlaysa önce ayaklarınızla başlayın.

 

5 – Önemli açık uçlu soruları farklı açılarla düşünün

İcat etme ve geliştirmeyle sonuçlanan teknolojilerin ve  izinden giderek neticelendirilen stratejilerin birçoğu açık uçlu soruların uzun süre işlenmesiyle ortaya çıkar. Açık uçlu sorulara aylar veya yıllar boyunca müsamaha gösterebilirsiniz.

Kısa sürede aklınıza gelen cevaplar sizi tatmin etmeyebilir. Ancak vazgeçmek veya unutmak yerine o problem üzerinde farklı açılarla bakmaya çalışın. Hangi varsayımların olduğunu ve bunları nasıl test edeceğinizi düşünün. Eninde sonunda işe yarayacak bir şeyler bulacaksınız.

 

6 – Her hafta ve her ay üç tane hedef belirleyin ve geri kalan her şeyi görmezlikten gelin

İşlerinizi ilerletmek için yapabileceğiniz milyonlarca şey vardır. Problem şu ki her şeyi bir anda geliştirmeye veya düzeltmeye çalışırsanız hiçbirinde başarılı olamazsınız.

Hedeflerinizin peşinden giderken acımasız olmak zorundasınız. Her gün en az bir kere "üzerinde çalıştığım şey hedeflerimden birini gerçekleştirmeme yardımcı olacak mı?" diye sorarak önemli olmayan görevleri kolaylıkla ayırt edebilirsiniz. Bunu yapmanız büyük işleri hızlı bir şekilde başarmanızı sağlar.

Sorumluluklarınızı yerine getirmek ve ortak bir nokta bulmak için haftanın bir günü toplantı yapabilirsiniz. Bu toplantılar sırasında gelecek haftaki hedeflerinizi belirleyip bir önceki haftanın hedeflerini değerlendirirebilirsiniz.

 

7 – Ofise gidene kadar bir sürü liste yapın

Her sabah işe gidene kadar her şeyle ilgili listeler yapabilirsiniz. Bu listeleri İpad'e, bilgisayarınızai ve iPhone'unuza kaydedebilrsiniz.

Bu sizin gününüzü, haftanızı ve uzun vadeli planlarınızı düşünmeye zorlar. Günlük detaylara kendinizi kaptırırsanız büyük hedefleriniz arka planda kalabilir.

Bir girişimci olarak başarılı olmak için doğru alışkanlıklar şekillendirmeniz hayati önem taşır. Duke Üniversitesi araştırmacılarına göre günlük alışkanlıklarımızın %40'ı otomatik olarak gerçekleşir. Bu nedenle alışkanlığa dönüştürmek için doğru davranışlar seçerseniz gününüzün büyük bir bölümünü verimli geçirirsiniz.
Girişimcilik korkaklara göre değildir. Girişimcilerin kendi yollarında ilerlemesi, kaynaklar toplaması ve büyük finansal riskler alması gerekir. Yani başarılı olmak için özellikle de genç girişimcilerin bir sürü zorluğu aşması gerekir.
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder