15 Ağustos 2015 Cumartesi

Taciz Savar

İlginç bir girişim ürünü olan Guardian Angel, cep telefonuna sahte aramalar yaparak zor durumda kalan kişilerin ortamdan kolaylıkla uzaklaşabilmesi için bahaneler uydurmasına yardımcı olan bir kolyedir.

Kadınların birçoğu hemen hemen her gün farklı şekillerde tacize uğrar. Sokak saldırılarında devreye giren akıllı gasp alarmı Cuff'ı daha önce görmüştük. Bugün de sizlere bilezik veya kolye olarak kullanılabilen ve rahatsız edici durumlar karşısında bahane yaratmanıza yardımcı olacak Guardian Angel'dan bahsedeceğiz.

Genç kadınları tacizlere karşı korumanın bir yolu olarak geliştirilen Guardian Angel JWT Singapore reklam ajansı tarafından tasarlanmıştır. Zor durumda kalan kullanıcılar bu gümüş kolye sayesinde akıllı telefonlarıyla bağlantı kurarak kendilerine bir bahane yaratabiliyorlar. Akıllı ürün Guardian Angel sıradan bir takı gibi görünse de kullanıcılar kolyedeki düğmeye bastığında cep telefonları çalmaya başlıyor. İstenmeyen bir durumla karşı karşıya kalan kadınlar bu arama sayesinde tahrik edici bir öfkeye neden olmadan bahane yaratabiliyor ve zor durumlardan kurtulabiliyorlar. Cihaz ayrıca kurbanın ailesine hem uyarı hem de GPS lokasyonu gönderiyor.

Akıllı ürün Guardian Angel erkek şiddetini engellemiyor ve meydana gelen herhangi ciddi bir durumu önlemiyor. Ancak daha az agresif olan durumlar için oldukça faydalı bir cihaz. Cihaz hem kolye hem de bilezik olarak takılabiliyor. 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder