18 Temmuz 2015 Cumartesi

Yeni Girişimcilik Ürünü

Aşı olanların dikkatlerini iğnenin verdiği acıdan başka bir yöne çekmek için tasarlanan Buzzy, buz ve titreşimden yararlanarak aşı olan çocuk ve yetişkinleri sakinleştirmeye yarayan arı görünümünde bir cihazdır.

Aşı eğlenceli bir deneyim değildir ve üzgün ya da gergin olan hastalar, doktorların işini daha da zorlaştırırlar. Harika bir girişimcilik örneği olan Buzzy, bu sorunu artık ortadan kaldıracak gibi görünüyor.

Pediatrisyen ve ağrı araştırmacısı olan doktor Amy Baxter tarafından geliştirilen Buzzy aşı yapılan bölgenin etrafına sarılabilir veya basit bir şekilde aşı bölgesinin yakınlarına yerleştirilebilir. Kanatları buz torbalarından yapılmış olan cihaz, gövde kısmında bir titreşim motoruna sahiptir. Cihaz, soğuk hava ve hızlı hareket bileşimi sayesinde insan bedeninde bulunan sinir sistemini alt üst ederek aşı esnasında ortaya çıkan keskin ağrının etkisini azaltıyor. Baxter tarafından yapılan bir teste göre, Buzzy çocuklarda %50, yetişkinlerde ise % 80 civarında ağrıyı azaltabiliyor. Cihaz yalnızca enjeksiyon iğne ağrılarına fayda sağlamakla yetinmiyor, kıymıkların giderilmesinde ve dişçilik alanında da işe yarıyor.

MEDi gibi – çocukların travmatik sağlık kontrollerinden etkilenmemeleri için dikkatlerini farklı yönlere çeken 15 bin dolarlık robot- Buzzy de şimdiden Amerika ve İngiltere'deki hastanelerde kabul görmeye başladı ve 39.95 Amerikan doları karşılığında ev kullanımı için sipariş edilebilir. Sizce genç hastaları sakinleştirmek için başka nasıl metodlar uygulanabilir?
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder