18 Temmuz 2015 Cumartesi

Sosyal Medyada Para Kazanmak:Twitter’

Twitter 2006 yılından beri faaliyet gösteren 300 milyondan fazla kullanıcısı olan bir sosyal medya ağıdır. Twitter kullanıcılarının birçoğu da işletmelerdir. Bu işletmeler Twitter'ı müşterilerini takip etmek ve müşterilerine markaları ve kampanyaları hakkında bilgi vermek için kullanırlar.

Eğer bir twitter hesabınız ve hatırı sayılır takipçi kitleniz varsa Twitter'dan hatırı sayılır paralar kazanabilirsiniz. Ancak bunu ciddi bir ek iş olarak düşünerek mümkün kılabilirsiniz. Günde 1 ya da 2 saatinizi twitter hesabınızı için ayırır ve doğru adımlar atarsanız ortalama 2-3 ay sonrasında aylık 300- 500 TL gibi rakamlarda ek geliriniz olabilir. Bu yazımızda sizlere  Twitter'dan para kazanma yollarını ve dikkat etmeniz gereken püf noktaları anlatacağız.

 

Twitter'dan nasıl para kazanılır?

1- Uzman bir Twitter kullanıcısı olun. Twitter kullanma becerileri gelişmemiş birisi Twitter'dan para kazanamaz. Takipçi sayınızı artırabilmeli, birden çok hesabı yönetebilmeli ve çekici twitler atabilmelisiniz.

2- Pazarlama konusunda deneyim kazanın. Para kazanmak için internet pazarlama planları, aday müşteri yaratma ve satış ortaklığı ( affiliate marketing ) gibi konseptlerden anlamalısınız. Bir internet siteniz olmalıdır.

3- Twitter'ı ticari hesabınız için kullanın. Sosyal medya hesapları internet sitelerinin müşteri veya talep yaratmalarında kullanabilecekleri ideal bir araçtır. Arama sonuç stratejileri kullanın veya kullanıcı Twitter linkine tıklarsa ve hesap açarsa kampanya, bedava içerik ve ücretsiz deneme hizmetleri sunun. Müşterilerin ilgi alanlarına uygun ürün tekliflerini e-postalarına göndererek para kazanabilirsiniz.

4- Bloğunuzu ve Twitter hesabınızı satış ortağı  ( affiliate marketer ) olmak için kullanın. İnsanların bloğunuzda okudukları ve ilgilerini çeken ürünleri bulun. Daha sonra bu ürünleri satan firmalarla temas kurarak internet sitenizde ürünlerin linkini paylaşın.

İnsanlar satış ortaklığı sistemiyle internet sitelerinde ürünlerin reklamını yaparak ürün satışlarından pay alırlar. Pazarlama faaliyetleri doğru yapılırsa ürünleri üretenlerin reklamı yapılırken satış ortakları da satışlardan aylık olarak yüzde alır.

5- İnternet arama motorları aracılığıyla sponsorlu twitleri araştırın. Firmaların çoğu ürünlerini sayfalarında paylaşacak olan popüler Twitter kullanıcılarını ararlar. Firmayla temas kurun, anlaşma yapın ve twit başına ödeme sistemi aracılığıyla para kazanın.

Yazılı anlaşma yapmayı unutmayın ve attığınız twitleri kanıt olarak firmaya sunun. Aynı zamanda sponsor twitlerinizi takipçilerinizi rahatsız etmeyecek şekilde belli aralıkla yayınlayın. Sık yayınladığınız taktirde takipçi kaybedersiniz, potansiyel satışlarınız azalır ve sponsor reklam anlaşmanız iptal edilebilir.

6- Sponsorlu twitler için Ad.ly, Magpie, TwitPub veya Twittad gibi platformlara üye olun. Bu siteler sponsor twitlere ihtiyacı olan firmalarla bu twitleri kendi sayfalarında paylaşacak Twitter kullanıcılarını bir araya getirir. Bir hesap açın ve reklamı belli aralıklarla twitleyin. Ödemeler genellikle PayPal aracılığıyla yapılır.

7- Kendi ürünlerinizi satın. İnsanların çoğu gittigidiyor müzayedelerindeki ürünlerin tanıtımını yapmak için Twitter'ı kullanır. Kısaltılmış linki kolaylıkla Twitter hesabınızda paylaşabilirsiniz ve kişisel dokunuşlarla daha çok teklif alabilirsiniz.

8- Hizmetlerinizi Twitter aracılığıyla satın. Profesyonellerin çoğu Twitter'ı sektördeki diğer kişilerle iletişim kurmak için kullanır. Bu yeni tür ağ sistemi ilişkiler geliştirmenize, ortaklıklar kurmanıza ve işleriniz aracılığıyla kendinizi satmanıza yardımcı olur.

Kendinizi profesyonel bir hesap üzeriden tanıtmaktan utanmayın çünkü bu genel bir uygulamadır. Kendi kendinizin reklamını yapmanız kısa sürede işlerinizin artmasına yardımcı olacaktır.

 

Uyarılar

Twitter hesabınızı sadece para kazanmak için değiştirmeyin. Twitter topluluğa odaklanır. Eğlenceli, ilginç veya sempatik twitler atmayı bırakırsanız takipçi kaybedersiniz, profesyonel gelişim şansınızı kaybedersiniz ve eninde sonunda Twitter aracılığıyla para kazanma şansınızı kaybedersiniz.

 

İhtiyacınız olanlar

Pazarlama deneyimi
Satış ortaklığı anlaşmaları
Sponsor twitler
İnternet sitesi veya blog
 

Twitter'dan hemen kazanmak için

Eğer 2.000 ve üzeri takipçisi bulunan bir twitter hesabınız var ise günde 3-4 tweet atıp hemen kazanmaya başlayabilirsiniz. Teklif almak ve reklam verenlere ulaşmak için twitter hesabınızın adresiyle birlikte yazımıza yorum bırakabilirsiniz.

İnternetten para kazanma yollarını ve ek iş fırsatlarını sizlere sunmaya devam edeceğiz.

 

İlginizi çekebilir

Facebook'tan para kazanmak

Youtube'dan para kazanmak

İnstagram'dan para kazanmak
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder