25 Temmuz 2015 Cumartesi

İlham Veren Başarı Hikayeleri:Benim Esin Kaynağım

Eğer hayatta başarılı olma konusunda gerçekten ciddiyseniz o zaman hayatta başarılı olmuş insanların ilham veren hikayeleri ile kendinizi eğitmekten başka yapacak daha iyi bir şey yoktur. Hayatta, kariyerinde ya da işinde başarılı olmak isteyen birçok insan, genellikle bunu pek başaramıyor çünkü başarılı olmanın neleri gerektirdiğini ve başarıya giden yolun nasıl olduğunu bilmiyorlar. Sadece, halihazırda başarılı olan ve bunun meyvesini yiyen insanları görüyorlar ve o insanın bu mertebeye ulaşana kadar nelerden feragat ettiğini ya da ne kadar çabaladığını ilk bakışta göremiyorlar tabii ki.

Başarılı insanların ilham verici hikayelerini öğrenerek başarıya giden yolun nasıl olduğunu göreceksiniz ve böylece sizin de başarılı olma şansınız aratacaktır.

Şimdi birlikte başarılılarıyla ün kazanmış insanların bizi heveslendirecek hikayelerine bir göz atalım.

Bilginiz arttıkça siz de başarıya bir adım daha yaklaşacaksınız.

 

Soichiro Honda'nın başarı hikayesi:

Soichiro Honda, bildiğiniz üzere dünyaca ünlü Honda firmasının kurucusu. Honda'nın hikayesi, Toyota firmasında iş görüşmesine gitmesiyle başlıyor. Bu firma, Honda'ya iş için uygun olmadığını söyleyerek onu geri çeviriyor. Honda ise vazgeçmiyor ve Toyota ile rekabete girecek kendi firmasını kurmaya karar veriyor ve böylece Honda doğuyor. Bu hikayeden öğrenilecek bir şey var ise o da asla vazgeçmemektir!

 

Stephen King'in başarı hikayesi:

Birçok kimse, ünlü yazar Stephen King'i bilir ancak çok az insan hayat hikayesini duymuştur. Stephen'in ilk romanı neredeyse her basımevinden geri çevrildi ve o da romanını çöpe attı. Karısı ise romanı çöpten alarak, ona yeniden başvurması konusunda ısrar etti ve tekrar tekrar yapılan başvurular sonrasında da bizim bildiğimiz Stephen King haline geldi. Bu ilham verici başarı hikayesinden öğreneceğiniz en önemli ders, eğer siz kendinize inanıyorsanız, ret edilmenin bir anlamı olamaz!

 

Thomas Edison'un Motive edici başarı hikayesi:

Thomas'ın başarı hikayesi, başarısızlığı tecrübe etmiş herhangi birini motive edebilecek hikayelerden biridir. Thomas lambayı icat etmeden evvel 999 kez başarısızlığa uğramış, ancak 1000. girişiminde başarılı olmuştur. İnsanlar ona, her seferinde çuvalladığın halde nasıl hala devam edebildiğini sorduklarında Thomas onlara; buluşunun çalışmadığı her seferinde kendisine, bir lambanın nasıl icat edilemeyeceğini bulduğunu söylemiş. Gördüğünüz üzere, başarısızlık birden fazla sefer karşınıza çıksa da vazgeçmeyerek başarıya ulaşmanın öyküsü Thomas Edison tarafından oldukça güzel yazılmış.

 

 

Oprah Winfrey'in başarı hikayesi:

Beni ilk okuduğumda gerçekten motive eden, ilham verici başarı öykülerinden biri de Oprah'a ait. Oprah son zamanların en ünlü TV Show yıldızı ve gezegendeki en zengin kadınlardan da biri ancak bu onun hikayesinin başlangıcı değil elbette. Oprah'ın daha önceki yaşamında işinden kovulduğunu ve Televizyon için uygun olmadığının söylendiğini biliyor muydunuz?

 

Bill Gates'in başarı hikayesi:

Microsof'un kurucusu olan Bill Gates, bu günlerde iş hayatındaki yaşayan en ilham verici liderlerden biri ancak, onun grafiksel kullanıcı ara yüzü ve faresi olan bir bilgisayar yaratmaya dair fikrini, başka bir firmaya sunduğu zaman reddedildiğini biliyor muydunuz? Hatta bazı insanlar şöyle söylüyor, projenin olduğu kağıtları işverenler suratına fırlatmışlar ve böylece o Bill Gates olmuş.

 

Kişisel Başarı Hikayem:

Ben ne bu insanlar kadar başarılıyım ne de başarı hikayem çok ilham verici, ancak size söylememdeki neden, başarıya dair çizdiğimiz aynı konsepti tamamlamanız. İlk kez bir web sitesi tasarlamaya ve bunun üzerinden para kazanmaya karar verdiğimde, insanlar hatta en yakınlarım da dahil olmak üzere benimle eğlendiler. Birkaç sene sonra, birçok reddedilmeyi tecrübe ettikten sonra kitaplarımın satışını online olarak yaparak genç yaşımda milyoner olmayı başardım.

 

Bu ilham verici başarı hikayelerinden öğrenilen hayat dersleri:

Elbette bu hikayeler, sadece keyifle okunması için anlatılmıyor, her okuyana ilham vermesi, motive etmesi ve insanları iş hayatlarında ya da özel hayatlarında başarılı olabilmeleri için cesaretlendirmesi bekleniyor.

Bu teşvik edici başarı hikayelerinden çıkarılacak en kıymetli dersler:

1. Ret edilmek sizi asla durdurmamalı

2. Başarısızlık hiç de düşündüğünüz kadar problem değil.

3. Sizi ret eden insanlar hiçbir şey bilmiyorlar.

4. Hayatta başarılı olmanın anahtarı, kendinize inanmanızdır!

Ben sadece 38 yaşımda kendi başıma milyoner olmayı başardım. Bu şansın yardımıyla olmadı, çünkü ben zaten bu hedefi kendime 5 sene öncesinden, daha başarının b'si ortada yokken koymuştum. Zengin olmanın şansla bir ilgisi yok, büyükten başlamak yahut zeki olmakla daha ilgili ancak en önemlisi para kazanmak ve yaşama dair keskin inançlarınız varsa, işte o zaman başarıya ulaşmanız hayal olmayacaktır.
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder