22 Temmuz 2015 Çarşamba

Sosyal Girişim Ve Fırsatları

Aşağıdaki kuruluşların hepsi sosyal girişim birliğinin üyesidir. Hepsi dünya çapındadır ve çeşitli topluluklara hizmet ederler. Aşağıdaki kuruluşların hepsi oldukça başarılı sosyal girişimlerdir.

1 - PARC 700'ün üzerinde çocuk ve yetişkine gelişim yetersizlikleri ile ilgili 40'ın üzerinde hizmet sunar.

Sosyal girişim olan PARC'ın amacı var olan programları şekillendirmek ve pazarlamaktır. Ayrıca sadece kuruluşun hayırsever misyon ve görevleriyle uyumlu olanları değil aynı zamanda geleneksel finansman kaynaklarına bel bağlayan kuruluş idarelerini de geliştirmek için yeni girişimlerin keşfedilmesini amaçlar.

2 - Housing Works HIV/AIDS hastalığından etkilenmiş ve bu hastalıkla yaşayan insanlar için oluşturulmuş bir topluluktur. Amaçları evsizlik ve AIDS krizlerinin bitirilmesidir.

Housing Works başı çeken sosyal girişim konseptlerinden biridir ve kar amacı gütmeyen bir kuruluştur. Bu kendi kendini geçindiren model bağış toplamaya ek olarak iş olanakları da sağlar. Housing Works Hayır Kurumu Mağazası, Housing Works Kitap Evi Cafesi ve The Works Catering 43 yıllık milyon dolarlık faaliyet bütçesinin %25'ini oluşturur.

3 - Chrysalis kaynaklar ve destek sağlayarak evsiz ve düşük gelirli bireylerin iş bulmalarına yardımcı olan kar amacı gütmeyen bir kuruluştur. Chrysalis sosyal girişim kurumu Chrysalis Enterprises aracılığıyla işsiz olan bireylere geçici iş bulur. Profesyonel sokak bakımı ve temizlik hizmetleri sunan Chrysalis Works ve tam hizmet istihdam hizmeti sunan Chrysalis Staffing'den oluşan Chrysalis Enterprises yeniden iş piyasasına girmeden önce elemanlarına çalışma deneyimi ve becerileri kazandırır.

4 - Network for Good, SaaS adlı platform aracılığıyla dijital bağışlar için iyi nedenler geliştiren kar amacı gütmeyen bir sosyal girişimdir. Network for Good kar amacı gütmeyen kuruluşların misyonlarıyla alakalı finansmanlarını arttırmalarına, uygun maliyetli ve etkili online bağış toplama sistemleri geliştirmelerine yardımcı olur. Ayrıca online eğitim merkezleri (www.Fundraising123.org ) aracılığıyla bedava eğitim, etkileşimli online topluluklar (www.TheNetworkforGood.org) ve internet tabanlı seminer (www.Nonprofit911.org) hizmetleri sunar.

5 - Rebuild Resources'ın misyonu bağımlıların ve alkoliklerin ayık kalmalarına ve kendi kendilerine yetmelerine yardımcı olmaktır. Sahip oldukları ve faaliyette bulundukları girişimlerinde bu kişilere geçici işler verirler. Bu girişimler güvenilir, emniyetli, ağır başlı ve destekleyici yardımlarda bulunurlar.

Rebuild Resources Minnesota'da yer alan iki iş girişimiyle bağımlıların ve alkoliklerin iyileşmesi için onlara doğrudan iş verir. Aynı zamanda ağır başlı bir iş ortamında iş eğitimi ve iş arama koçluğu da verir. Rebuild Resources bütçesinin %8'ini sözleşmeye tabi üretim ve ısmarlama kıyafet ve tanıtım şirketinden karşılar.

6 - TROSA kuzey Carolina'da yer alan en büyük tedavi topluluğudur. TROSA şartlı tahliye edilmiş ve geçmişinde sabıkası olan 300'den fazla insana yardımcı olur. Geçen sene bu kar amacı gütmeyen kuruluş yaptığı işler sayesinde 11 milyon dolarlık gelir elde etti.

7 - The Women's Bean Project yoksul ve işsiz kadınlara yardımcı olan kar amacı gütmeyen bir kuruluştur. Amacı her katılımcısına güvenli bir ortam sunarak becerilerini geliştirirken yeteneklerini tanımlamalarına yardımcı olmaktır. Bunu gurme gıda üretimi işletmelerinde mesleki eğitim vererek yaparlar.

8 - Cara Programı 1991 yılında kurulan evsizlere ve/veya yoksullukla mücadele eden bireylere kapsamlı eğitim, kaliteli işe yerleştirme ve destek hizmetleri sağlar.

Cara programı 2005 yılında Cleanslate'i yaratmıştır. Cleanslate mahalle güzelleştirme firmasıdır ve bireylere her sene geçici olarak 250 iş sağlar. Çöplerin toplanması, karların temizlenmesi ve küçük çevre düzenlemeleri sayesinde yıllık 2 milyar dolar gelir elde eder.

9 - AspenPointe, telefonik sağlık bakımı, davranışsal sağlık bakımı ve sosyal girişim aracılığıyla sosyal problemleri çözen yenilikçi bir şirkettir. Değişimi yakalamak amacıyla iş stratejileri kullanan AspenPointe Clorado'da sağlık toplulukları kurmuştur.

Cafe, mobilya hizmetleri, bakım hizmetleri ve eğitim gibi sosyal girişim iş kolları ile hizmet eder. Her sene risk altında olan yetişkinler, gençler ve yaşlılar gibi binlerce insanın hayatına dokunur. Eğitim, öğretim ve iş fırsatları sunarak bariyerleri ortadan kaldırır.
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder