18 Temmuz 2015 Cumartesi

Serbest Meslek:Freelance Editör Olmak

Gazetecilik geçmişiniz varsa ya da araştırma yapma ve haber hazırlama konularında kendinize güveniyorsanız yeteneklerinizi online pazara taşıyabilir ve bu sayede düzenli bir ek işe sahip olabilirsiniz. İnternet sitesi sahipleri ve yayıncılar ziyaretçi ve trafik sayısını arttırmak için kaliteli içeriğe ihtiyaç duyarlar. Editörler online olarak içerik üretir, içerikleri gözden geçirir ve  son olarak yayına verirler.

 

Nasıl editör olunur?

1 – Editörlük hizmetlerine başlamak için bilgisayar, ergonomik masa ve sandalyeden oluşan bir home ofis kurun.

2 – Hizmetlerinizi online olarak sergilemek için bir sosyal medya sayfası ve internet sitesi açabilirsiniz.

3 – Çoğu internet sitesi(haber siteleri,bloglar vb.) müşteriler için makaleler hazırlar. Bu tür internet sitelerinin birçoğuna freelance editör olarak başvurabilirsiniz.  Bu tür internet sitelerinin çoğu editörlük deneyimlerinizi kanıt olarak görmek için özgeçmişinizle başvurmanızı ister ve sizi online derleme testine tabi tutar.

4 – Freelance editörlükle ilgili ek iş fırsatlarını bulmak için iş ilanları sitelerini araştırın.

5 – Editörlerin ve yazarların bir araya geldiği online forumları bulun. Bu forumlara katılarak becerilerinizi ve yeteneklerinizi sergileyebilir ve buralardan müşteri bulabilirsiniz.

6 – Tıklanma oranı yüksek olan internet sitelerinde veya içerik sitelerinde bedava sayfa oluşturarak düzenlediğiniz makalelerinizi yayınlayın. Makalelere internet sitenizin veya sosyal medya adreslerinizin linkini koyun. Bu sayede internet siteniz veya sayfanız doğrudan trafik alır ve bu sayede daha kolay müşteri bulabilirsiniz.

7 – İlk bölümleri bedava düzenleyerek yazar olan müşterilerinizi etkileyin.

8 – Güvenilirlik kazanmak için eski müşterilerinizi ve çalıştığınız siteleri referans olarak gösterebilirsiniz. Ayrıca kendi sitenize makalelerinizi ve yazarlıkla ilgili ipuçlarını da ekleyebilirsiniz.

 

Editör olmak isteyenlerde aranan özellikler

1-Bir konu hakkında detaylı araştırma yapabilme

2-Türkçe dilini akıcı ve etkili kullanabilme

3-Yazım kurallarına ve noktalama işaretlerine hakim olma

4-Yeterli düzeyde WordPress bilgisi

 

İhtiyacınız olanlar

Home ofis ve ekipman

Güncellenmiş özgeçmiş

 

İpucu

Online görünürlük yaratmak için bedava olan internet sitelerini kullanın. Güven ve müşteri kazandığınızda kendi internet sitenizi yapabilirsiniz veya bir web tasarımcı ile anlaşabilirsiniz.

 

Uyarı

İnternet sitenizde kopya içerik kullanmayın. Arama motorları orijinal ve kaliteli içerikleri tercih eder.

 

Ne kadar ek gelir elde ederim?

Günlük kaç yazı veya haber yayınlayacağınıza bağlı olarak kazancınız değişecektir. Günde sadece 2 yazı yayınlayarak ayda 100 – 150 TL ek gelir elde edebilirsiniz.

 

Hemen editör olmak isterseniz

Ek iş olarak editörlük yapmaya bir an önce başlamak isterseniz yazımıza yorum bırakarak bunu mümkün kılabilirsiniz. Bu sayede ihtiyaç sahipleri yazımız üzerinden sizinle iletişime geçebileceklerdir. Yorum yaparken varsa tecrübelerinizden ve kısaca özgeçmişinizden bahsetmeniz sizin yararınıza olacaktır. Yorum yaparken ihtiyaç sahiplerinin size ulaşabilecekleri herhangi bir iletişim adresinizi yazmayı da unutmayınız.
 
 

 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder