18 Temmuz 2015 Cumartesi

Girişimcilik ve inovasyonu buluşturan harika bir buluş

İlginç başarı hikayeleri genç girişimcilere ilham vermekte ve büyük bir şevk kazandırmaktadır. Girişimcilik yolunda ayağınıza takılan çakıl taşlarının sizi durdurmaması için de destek olur.

İlginç bir iş fikri bulabilir ancak hayata geçirmekte tereddüt edebilirsiniz. Hatta çevrenizdekiler iş fikrinizi çok saçma bulabilir. Ancak fikrinize güveniyorsanız bunu bir başarı hikayesine dönüştürmeniz için hiçbir sebep yoktur.
1- Yıldız sahibi olmak

Kimler yıldız sahibi olabilir? Hiç kimse değil mi? İşte bu nedenle siz de yıldızlara isminizi koyabilir ve sertifika alabilirsiniz. Tabii ki belli bir ücret karşılığında. International Star Registry 1979 yılından beri yıldızlara bireyler için isim veriyor. Ünlüler, yüksek rütbeliler ve bireyler arkadaşları ve ailelerine yıldız almak için bu hizmeti kullanıyor.

International Star Registry içerisinde gökyüzünden seçilmiş özel bir yıldızın olduğu hediye paketi sunuyor. Bu hediye paketi güzel bir parşömen sertifika, adınıza düzenlenmiş bir gökyüzü şeması ve yıldızların koordinatlarını gösteren bir belge ve astronomi üzerine hazırlanmış bilgilendirici bir broşürden oluşuyor.

 

2- Arkadaş kiralama hizmetleri

Hepimiz birilerinin arkadaşı olarak büyümüşüzdür ve bunun için hiçbir zaman para ödememişizdir. Ancak artık farklı bir devirde yaşıyoruz. Artık arkadaş olmak için para ödeniyor. Yapmanız gereken tek şey RentAFriend.com isimli internet sitesinde profil oluşturmak, saatlik ücretinizi belirlemek ve sizinle takılmak isteyecek birini beklemek. Tam bir kazan-kazan durumu değil mi?

Rent A Friend bedava arkadaşlık profili açmanıza ve saat başı 50 dolar kazanmanıza yardımcı olur.

İnternet sitesinin sahibi Scott Rosenbaum bu ilginç iş fikrini arkadaş bulma sitelerinden almıştır.

 

3-Kişisel paparazzi hizmeti

Sadece ünlülerin etrafında paparazziler olmaz. Artık kendi paparazzinizi de kiralayabilirsiniz. Celeb4aday.com sayesinde gerçek bir paparazzi deneyimi yaşayabilirsiniz. Doğum günleri, partiler, bekârlığa vedalar, kınalar veya diğer bütün etkinliklerde bu hizmetten yararlanabilirsiniz. Celeb4aday.com'a göre herkes günün birinde ünlüler gibi hissetmek ister.

 

4-Yüze reklam almak

İlginç bir başarı hikayesi de öğrenci olan 2 girişimciden. buymyface.com isimli internet sitesindeki reklam alanında yer alan Ed Moyes ve Ross Harper yüzlerini satarak okul masraflarını karşılayıp üniversiteyi bitirdiler. Harper ve Moyse reklamları yüzlerine boyayıp  eğlenceli şeyler yaparken kendi fotoğraflarını veya videolarını çektiler. Reklamcılar hava dalışı veya buz gibi suya dalmak gibi çeşitli numaralar yapmalarına karşılık ödeme yapmakta.

 

5-Özel ders pazarı

Student of Fortune ödevlere ihtiyacı olanların veya ödev yapanların bir araya geldiği online özel ders platformudur. Herhangi bir konuda uzmansanız para kazanmak için eğitici bilgiler hazırlayabilirsiniz. Yapmanız gereken diğer kullanıcıların sorularına bakmak ve cevaplayabileceğiniz bir tanesini bulmak. Daha sonra öğrenciye problemi nasıl çözmesi gerektiğini gösteren bir cevap yazmak ve bunu sunmak. Hazırladığınız cevabın %20'si gösterilir ve verdiğiniz cevap beğenilirse cevabın tamamına karşılık ödeme alırsınız.

 

6-Kelebek satışı

İlginç ama gerçek bir başarı hikayesi daha. Kelebekler satın ve milyonlar kazanın. Mantıklı gelmeyebilir ama Jose Muniz bunu gerçekleştirdi.

Her şey bir arkadaşıyla kelebek satarak yaşamını devam ettiremeyeceğini söyleyen bir arkadaşıyla 100 dolarına iddiaya girmesiyle başladı. Şu anda bu olayın üzeriden yedi yıl geçti. Daha önceden işletme danışmanlığı yapan karısıyla birlikte Amazing Butterflies isimli bir şirket kurarak canlı kelebek distribütörlüğü yapıyorlar. Şirketin 2006 yılında tahmini yıllık geliri 1 milyon dolar olarak hesaplanmıştır.

 

7-İrlanda gübresi satmak

İrlandalı girişimci Alan Jenkins ve uzmanlığı tarım olan bilim adamı Pat Burke Amerika'ya İrlanda gübresi göndererek yılda 1 milyon dolar kazanıyor.

Official Irish Dirt ismini verdikleri firmanın ellerini kirletmekten hoşlanan bir sürü online bağlantısı var.

Başarılı iş fikrini bulan Jenkins'dir. Bir arkadaşını görmek için Florida'ya gittiğinde İrlandalıların ve Amerikalıların düzenlediği bir toplantıya gitti. Toplantıda cenaze kutularının üzerine İrlanda çimlerinden konulmasından bahsediliyordu. Toplantıdan sonra öğle yemeğinde İrlanda Tarım Bakanlığında çalışan Burke ile tanıştı ve iş fikri bu noktada gelişti.

Auld Sod'un internet sitesinde online satışlar başladığından beri Amerika'ya yaklaşık 2 milyon dolarlık gübre gönderdiklerini belirttiler.

 

8-Çorap üyeliği

İsviçreli girişimci Samuel Liechti çılgın bir iş fikri buldu ve bunu başarı hikayesine çevirmeyi bildi. Yılın belli zamanlarında üyelerine çoraplar gönderen bir firma açtı. Üyeler dokuz çift çorap için en az 89 dolar ödüyorlar. Belki şaşıracaksanız ama dana derisinden yapılan bu kaliteli çoraplar için insanlar birbiriyle yarışıyor.

Her yeni üyeye çorap almak için vakit harcamadıklarında zamandan ne kadar tasarruf ettiklerini gösteren bir hesaplama gönderiliyor. Yılda yaklaşık 12 saat. Liechti çorap üyeliği işini 2005 yılında Amerika'ya taşıdı. İki yıl sonra üyelik usulü iç çamaşırı da satmaya başladı. Şu anda 74 ülkeden yaklaşık 60,000'e yakın aktif üyesi var. Sizin de niye böyle bir başarı hikayeniz olmasın?

 

 

9-Kaz polisleri

David Marcks bir gün golf alanında çalışırken köpeği sayesinde kaz sürülerini nasıl uzaklaştırabileceğini keşfetti.

David 1986 yılında şehir parklarındaki, golf sahalarındaki ve hatta çimlik alanlarındaki istenmeyen kazları uzaklaştırmak amacıyla Geese Police'i kurdu. Kazları uzaklaştırırken onlara zarar vermemek için eğitimli Border Collieler ( köpek cinsi ) kullandı. Bugün Geese Police ciddi anlamda büyüdü ve genişledi. Yılda yaklaşık iki milyon dolar kazanıyor. David işini seçkin ve zengin insanlara pazarlıyor.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder