18 Temmuz 2015 Cumartesi

Sosyal Girişimcilik Projesi

sosyal girişimcilik projesi olan Zero Bound öğrencileri, aileleri ve arkadaşları tarafından gelecek ve üniversite hayatları boyunca ihtiyaç duyacakları kredi bağışları karşılığında sponsorlu gönüllülük projeleri üstlenmeye teşvik ediyor.

Öğrenciler sıklıkla ya kendilerini yüksek eğitim masraflarını karşılama hususunda yetersiz görürler, ya da okulu bitirir bitirmez ele avuca sığmayan bir borçla tek başlarına bırakıldıklarını düşünürler. Girişimcilik prjesi Zero Bound da öğrencileri, aileleri ve arkadaşları tarafından gelecek ve üniversite hayatları boyunca ihtiyaç duyacakları kredi bağışları karşılığında sponsorlu gönüllülük projeleri üstlenmeye teşvik ediyor.

Hem hala okumakta olan öğrenciler, hem de mezun olan öğrenciler ZeroBound'a kayıtlarını yaptırabilir ve bir fon hedefi belirlemenin yanı sıra, toplum içerisinde belirli saatler boyunca gönüllü olarak görev yapacaklarına dair taahhütte bulunabilirler. Kayıt yaptıranlar ondan sonra kendi projelerine destekçi toplamak için taahhütte bulunduklarını gösteren sayfaları, kendi sosyal ağları üzerinden arkadaşları ve aileleri ile paylaşırlar. Hedef yerini bulduğu anda, öğrenciler ZeroBound listesinde ya da farklı bir yol aracılığıyla belirledikleri gönüllülük işlerini gerçekleştirmeye koyulabilirler. Görev yerine getirildiği an, öğrencinin kredi borcunun bir kısmını kapatması için kredinin alındığı kuruma para transferi yapılır. Fon hedefi amaçlanan noktaya ulaşamadığı taktirde ise bağışçılar durumdan haberdar edilip farklı bir öğrenciyi desteklemeleri ya da desteklerini geri çekmeleri gibi seçenekler sunulmaktadır. Öğrenci ve mezunlar kredi borçlarını düşürmek için istedikleri kadar sosyal ağları üzerinden fon toplama işini sürdürebilirler. 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder