18 Temmuz 2015 Cumartesi

Başarılı küçük işletmeler genellikle tutkunu oldukları bir konsepte odaklanarak işe başlarlar.

Herhangi bir işe başlamadan önce bazı becerilere ve eğitimlere sahip olmamız gerektiğini hepimiz biliyoruz. Herhangi bir sektörde daha önceden kazanmış olduğunuz bilgi birikimi veya deneyiminiz varsa formül hazır demektir.

 

Sizin için uygun olan karlı iş fikrine karar vermek

Hobileriniz ve ilgi alanlarınız gibi hayatınızı zevkli hale getirebilecek şeyleri bulmak için vakit ayırın.

İlgi alanlarınıza odaklanmanız başlangıç sürecinde birçok iş fikrini sınırlandırmanıza yardımcı olacaktır. İşlerinizi fiziki bir dükkandan idare edebileceğiniz gibi evinizden de yönetebilirsiniz.

Seçeneklerinizi 5 ve 10 arası sınırlandırdıktan sonra geniş bir pazar araştırması ve profesyonel planlama yapmalısınız. İkisi de oldukça önemlidir ve gereklidir.

Örneğin pazar araştırması yapmazsanız sunmayı düşündüğünüz ürünlere veya hizmetlere karşı müşteri talebi olup olmadığını veya rakiplerinizin kimler olduğunu belirleyemezsiniz. Bunların yanı sıra planlama için yeteri kadar vakit ayırmazsanız iş fikrinizi nasıl geliştireceğinizi veya ne kadarlık fiyatlandırma yapmanız gerektiğini bilemezsiniz.

Organize olun

Küçük işletme sahibi olmak isteyen girişimciler için organizasyon stratejinin en önemli bölümü olsa da aynı zamanda başarılı olmanın da temelidir.

Dikkatli bir planlama yapmanın size sağlayacağı avantajlar:

İş fikrinizin doğru olup olmadığına karar vermenize yardımcı olur
Potansiyel ortaklar ve yatırımcılarla görüşürken başarılı olacağınızı gösteren en önemli araçtır
Uzun vadeli ve kısa vadeli plan yapmanızı sağlar ki ikisi de oldukça önemlidir
İşletmenizin hangi noktaya gelmesini istediğinizi ve bunu nasıl başaracağınızı gösteren bir yol haritasıdır.
İşlerinizin büyümesini istiyorsanız internet sitesi kullanın.
 

Online olarak işleri büyütün

Online görünürlük işletmelerin hepsi için elzem hala gelmiştir. Görünürlüğünüz arttıkça trafik artar ve doğal olarak satışlarınız artar.

İnternet sitenizin başarılı olmasını ve iyi gözükmesini istiyorsanız pazar araştırması yapmalı ve SEO uygulamalarını öğrenmelisiniz. Bu sayede arama motorlarında üst sıralara çıkarak trafik kazanır ve potansiyel müşterilerinizi etkileyebilirsiniz.

Bunlara bağlı olarak içeriğinizin doğal olduğundan ve ilgili anahtar kelimeleri içerdiğinden emin olun. Aynı zamanda bilgilerin güncel ve orijinal olması oldukça önemlidir. Ziyaretçilerin okuduklarını anlaması gerekir.

Potansiyel müşterilerin ürün görsellerini ve taslaklarını kolaylıkla bulabilmesi için her şeyin sistematik şekilde görünmesi gerekir. Ayrıca alakalı linkler de ekleyebilirsiniz. Müşterileri etkilemek ve etkileyici olmak için düzenli olarak internet sitenizi kontrol etmeli ve güncellemelisiniz.

 

Önceden hazırlık ve planlama yapın

Dikkatli bir planlama ve gerekli özeni göstermek başarının formülüdür çünkü size tam olarak neye ihtiyacınızın olduğunu gösterir.

Herhangi bir finansal yükümlülüğe girmeden ve fikrinizden emin olmadan önce vakit ayırın ve ödevlerinizi yapın.
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder