18 Temmuz 2015 Cumartesi

Girişimcilik Örneği

Sizlerle dünya üzerinden ilham verici girişimcilik örneklerini paylaşmaya devam ediyoruz. İsviçreli girişimci Jonas Lund'un yeni projesi sayesinde müşteriler sanal ortamda pizzalarının üzerine istedikleri resmi çizebiliyorlar. Müşteriler daha sonra gerçek bir resimmiş gibi görünen pizzaları sipariş verebiliyor ve afiyetle yiyebiliyorlar.

Daha önce 'pizzanı tasarla' hizmetini duymuştuk. Şimdi de İsviçreli girişimci  Jonas Lund 'pizzanı boya' projesiyle bu fikri bir adım öteye taşıdı. Bu girişimcilik fikri, pizzaların içindeki malzemeleri seçmekten oldukça farklı.

New York merkezli 'pizzanı boya' projesi, Lund'un geçen sene yarattığı 'boya atölyesi' olarak adlandırdığı diğer projesinden doğdu. Bu projede online kullanıcılara resim çizebilecekleri bir platform sağlanıyor ve daha sonra kendi eserlerini sürekli güncellenen fiyatlara göre satabiliyorlar. Şimdi bunun yerine daha popüler olan yemek pişirmeyle ilgili konulara dikkatimizi verelim. 'Pizzanı Boya' projesi ziyaretçilerine sanal bir tuval sunuyor. Bu sayede ziyaretçiler hayal ettikleri resimleri pizzaların üzerine çizebiliyorlar. "Mona Pizza", "Hogwarts", "Kedili Pizza" ve "Don Pepperoni" internet sitesinde sürekli sergilenen örneklerden. New York şehrindeki meşhur Original Ray's Pizza ile yapılan ortaklık sayesinde, müşteriler kendi çizdikleri pizzaların yenilebilir versiyonlarını sipariş verebiliyorlar. 18 inçlik (45 cm) pizza dilimlerinin fiyatları 31 USD – 64 USD arasında değişiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder