18 Temmuz 2015 Cumartesi

Bir Günde nasıl Zengin Olunur

Zengin olmanın farklı birçok yolu vardır. Tabii ki bu her zaman kolay olmaz ve hızlı yöntemler büyük riskler içerir. Günün birinde gerçekten zengin olmak istiyorsanız biraz vaktinizi ayırın ve aşağıdaki adımları okuyun.

 

Nasıl zengin olunur?

En önemli varlığınıza yatırım yapmaya başlayın: Aklınıza!

1- Doktorluk, avukatlık, ekonomistlik, bankacılık gibi size avantaj ve güvenli bir ekonomik pozisyon sağlayacak yüksek maaşlı meslek dallarından birinde eğitim alın.

2- Bileşik faiz ve yatırım stratejileri gibi ekonominin temel bileşenlerini öğrenin.

3- Sezgici olun.

4- Bütün hayatınız boyunca kendinizi geliştirin. Profesyonel becerilerinizi, liderlik becerilerinizi, finansal becerilerinizi, sosyal becerilerinizi ve genel hayat becerilerinizi arttırın. Kendinizi değerli yapmanız zengin olma şansınızı artırır.

5- Vizyon oluşturun. Neden varlıklı olmalısınız? Buna bağlı olarak amaçlarınızı belirleyin. Amaçlarınızı belirlemezseniz ve amaçlarınıza odaklanmazsanız yükselemezsiniz.

6- Sağlıklı olun.  " Sağlıktan büyük zenginlik yoktur " diye bir söz vardır. Zenginleşmeye çalışırken sağlıklı kalmanız oldukça önemlidir. Sağlıklı olursanız sıkı çalışabilir, kazancınızı arttırabilir ve aynı zamanda ömrünüzü uzatabilirsiniz. Diğer taraftan sağlık masraflarınızı da azaltabilirisiniz.

 

Yatırım

1- En kısa sürede küçük yatırımlar yapmayı öğrenin. Yatırım yapmak için yeterli paranızın olmasını beklemeyin. Erkenden küçük yatırımlar yapmaya başlarsanız ve düzenli olarak ilaveler yaparsanız sonunda büyük bir hesabınız olacaktır.

2- Akıllıca yatırımlar yapın.

3- Neye yatırım yaptığınızı bilmiyorsanız küçük yatırımlar yapın yâda hiç yapmayın. İndeksli yatırım fonları gibi basit olanlardan başlayın. Münferit hisse senetlerine göre inişleri ve çıkışları daha azdır.  Ayrıca varınızı yoğunuzu riske atmak zorunda kalmazsınız.

4- Güvenliğiniz için mümkün olduğunca borca girmemeye çalışın. Eviniz kendinize ait olursa işinize veya borsaya daha çok yatırım yapabilirsiniz. Kredilerle sadece düşük riskli yatırımlarınızı hızlandırın.

5- Şimdi başlamak hiç başlamamaktan daha iyidir. Bileşik faizlerin gücü kimseyi zengin yapmaya yetmez.

 

Kendi işinizi kurun

1- Disiplinli bir insansanız, işiniz için zaman ve para ayırabilecekseniz işçi olmak yerine işveren olun.  Bir işletmenin nasıl yönetilmesi gerektiğiyle ilgili her şeyi öğrenmeye çalışın. Kurslara katılın. Deneyimli bir işletme sahibinden tavsiyeler alın. Ancak dikkatli olun. İşletmelerin çoğu özellikle de ilk yıllarında iflas eder. Sizde ciddi bir borca girebilir ve kazanç elde edemeyebilirsiniz. Yardım alın!

Tek başınıza olmak zorunda değilsiniz. Aracılık yapan kişilerin karı cebe indirmesini ve oluşturduğunuz itibari zedelemesini engellemek için dürüst ve güvenilir olan biriyle anlaşarak verimli bir şekilde çalışabilirsiniz.

2- Milyonerlerin çoğu girişimcidir. Bu büyük bir risktir ancak zengin olmanın en mantıklı yoludur. Çok az insan diğer yollarla zengin olur. Diğer yollarla demek rock şarkıcısı olarak veya piyango kazanarak zengin olmak anlamına gelir. Size bir yerden yüklü miktarda miras kalmadıysa yapmanız gereken tek şey kendi işinizi kurmak olacaktır.

3- Kendi işinize yarı zamanlı olarak başlayabilirsiniz. Örneğin gayrimenkul, haciz satışı, satın alma, evlerin yenilenmesi ve satılması gibi işler insanların yatırım yapmadan para kazandıkları işlerdir.

 

Akıllı olun

1- Bütçeleme, kredi ve borçlar hakkında bilgi sahibi olun. Kredi kartı sisteminin nasıl işlediğini öğrenin.

2- Aylık olarak bankanıza belli miktar para yatırın. 10 TL, 20 TL , 30 TL güzeldir ancak 100 TL daha iyidir. Yaşlandığınız zaman emekliliğiniz de kolaylaşır.

3- Sezgilerinizi dinleyin ve akıntıya karşı gelmekten korkmayın. Birileri size sizi zengin edecek yüzde yüz garantili bir fırsat bulduğunu söylerse buna sakın inanmayın çünkü yüzde yüz kendilerini zengin edecek bir fikirleri vardır. Durun ve düşünün, dışarıda milyonlarca fırsat var. Arka plandaki bütün gürültüleri susturun ve bu fırsatları bulmaya çalışın çünkü gerçek dünyada kimse bu fırsatları sizin için bulmaz.

 

Paranızı koruyun

İnsanlar para kazanmaya çalışırken karşılarına beklenmedik problemler çıkar. Siz de kendinizi bu problemlere karşı korumaya çalışın. ( ortaya çıkmadan önce ) Mali sorumluluk sigortası yaptırın ve varlıklarınızı ne şekilde korumanız gerektiğini öğrenmek için bir avukata danışın.

 

Zengin olmanın en kolay yolları

Bunların yanında zengin olmanın son derece kolay yolları da bulunmakta. Bu yolların en popüler olanları şunlardır:
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder