18 Temmuz 2015 Cumartesi

Bayilik Almanın Avantajları

Bayilik almak hayatınızı değiştirecek bir deneyim yaşamanıza sebep olabilir. Kendi işinizin patronu olma ve iş kurma hayallerinize kavuşmanıza etken olabilecek pek çok sebep vardır. Aşağıdaki sebepler bayilik almanın neden iyi bir yatırım olduğunu anlamanıza yardımcı olacaktır:

 

1-Anahtar teslim işletme

Girişimcilerin çoğu bir iş kurmak için nelerin gerektiğini bilirler ancak bir işletmeyi nasıl büyüteceklerini ve işleri nasıl yürüteceklerini bilmezler.

Bayilik almak sizi bütçe dâhilinde aynı anda yapılan birçok ağır yükten kurtarır. İşletmeye yer bulma, kira görüşmeleri yapma, güvenilir müteahhitleri işe alma gibi. Bayilik alırken tamamlanmış anahtar teslim bir işletme alırsınız.

 

2-Mevcut kanıtlanmış sistem

Bayilik alırken bir sistem de almış olursunuz. Bütün bayiliklerin takip etmeleri gereken hâlihazırda kurulmuş bir sistemi vardır. Bu sistemler her bayinin üretkenliğini geliştirmek ve satışlarını arttırmak üzerine tasarlanmıştır. Hali hazırda kanıtlanmış bir sisteme sahip olmak işletme sahibinin normal zamanlarda karşılaşabileceği varsayımları ve hataları ortadan kaldırır.

 

3-Yüksek başarı şansı

Bir bayilik almak küçük işletmeler açmaktan oldukça farklıdır.  Halihazırda kurulmuş bir sistem olduğu için başarı şansıda daha yüksektir. Bayilik veren firmanın devreye soktuğu sistemi takip ederseniz işletmenizi en başarılı şekilde yönetebilirsiniz.

 

4-Kurum imajı ve marka bilinirliği

Eğer bayilik sistemi alırsanız kurum imajınız ve marka bilinirliğiniz çoktan kabul görmüş olur. Müşteriler genellikle aşina oldukları ve daha önceden bildikleri ve güvendikleri firmalardan ürün ve hizmet alırlar.

 

5-Finans sağlama kolaylığı

Bayilik alırken bankalar aracılığıyla finansman sağlamanız daha kolay olur çünkü bayilik veren firmanın kanıtlanmış geçmiş performansları vardır. Bankacılar genellikle geri ödeme riski düşük olan başarılı bayi zincirlerini dikkatlice incelerler ve bu öncüle göre kredi verirler. Buna ek olarak, bazı bayilik sistemleri kurum için finansmanı ve/veya leasing seçeneklerini de kendileri sağlar.

 

6-Eğitim

Bayilik veren firmaların birçoğu genellikle kendi merkez binalarında veya geçerli olan bayi yerlerinde 1-4 hafta arası süren eğitim programları verirler. İşte bu yüzden bayilikler diğer işletmelerden veya işletme seçeneklerinden farklıdır. Bayilik veren firma diğer bayilerine işletme yönetimiyle ilgili hangi eğitimleri veriyorsa size de aynı eğitimi verir. Bu eğitimler işletmenizi etkili bir şekilde yönetmenize ve yeni işletme sahiplerinin sık sık karşılaştığı sıradan hataları ortadan kaldırmalarına yardımcı olur.

 

7-Sürekli destek

Bayilik aldığınız takdirde hiçbir zaman yalnız olmazsınız. Bayilik veren firmanın desteğini sürekli arkanızda hissedersiniz ve büyüyen bir ailenin parçası olduğunuzu bilirsiniz. Bayilik aldığınız firmaya her zaman telefon açabilir ve onlara veya diğer bayilere sorularınızı sorabilirsiniz.

 

8-Pazarlama

İşletmenizin tanıtımıyla ilgili genellikle endişe etmenize gerek yoktur. Bayilik veren firmalar bütün pazarlama faaliyetleriyle ilgilenir. Eğer firma pazarlama faaliyetleri ile ilgilenmiyorsa takip etmeniz ve kullanabileceğiniz satıcıya özel sistemlerle ilgili hazırlamış oldukları taslakları vardır.

 

9-Bir bölgede tek başına satış avantajı

Bayilik aldığınızda aynı zamanda işinizi yürütebileceğiniz bölgede tek satış yapan bayi siz olursunuz. Bayilik veren firmalar belli bir coğrafik bölgede sadece belli miktarda bayi açılmasına izin verir. Belli bir bölgeden sorumlu olursunuz ve sizin bayilik sisteminizdeki başka hiçbir bayi bu bölgede işletmesini açamaz.

 

10-Birden fazla lokasyona sahip olma

Bayilik sisteminin bir parçası olmak sistem içerisinde büyümeniz için size her zaman daha fazla fırsat sunar. Bir kez başarılı bir bayi haline gelirseniz sonraki adımda birden fazla birimden oluşan bayiliğin sahibi olabilirsiniz.

İyi bir yönetim ekibiyle açtığınız bayiniz başarılı olduktan sonra dikkatinizi ikinci bir yerde bayi açmaya verin. Birden fazla birimden oluşan bayilik sahibi olanlar birden fazla yeri yönetirler ve birden fazla yerle uğraştıkları için bazen gelirlerini katlarlar.
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder