18 Temmuz 2015 Cumartesi

Büyük Bir İş Kurmanın Temelleri

Linkedin'in kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Reid Hoffman gibi girişimciler işletmelerle ilgili ipuçları paylaştıklarında yerlerimize oturmalı ve dikkatlice dinlemeliyiz. Hoffman büyük başarılara imza atan bir işletmenin sahibi olmasının ötesinde melek yatırımcılığı ve Facebook, Flickr ve daha fazlası gibi işletmelere de danışmanlık hizmeti vermektedir. Yakın zamanda yapılan bir görüşmede büyük iş kurmanın kuralları ile ilgili aşağıdaki bilgileri paylaşmıştır.

 

Büyük bir iş kurmanın dört kuralı

Kural 1: İşleri tehlikeye sokan değişimleri araştırın

Yeni bir girişimde bulunacaksanız kendinize şu soruları sorun: Daha önceden mümkün olmayan ancak şu anda mümkün veya gerekli olan şeyler nedir? Yeni bir hizmet veya ürün var olan pazarda benimsenir mi yoksa yeni bir pazar mı yaratır? Reid Hoffman Linkedin'i kurduğunda teknoloji piyasası ciddi bir bunalımdaydı. Hoffman internetin sunduğu bütün fırsatları araştırmış ve herkesin online olarak hazırlanmış, profesyonel bir profile ihtiyaç duyduğunu fark etmiştir.

Kural 2: Firmanızı büyütmek için ağ kurun

İnsanlar bütün iyi başlangıçların arkasında muhteşem fikirleri olan tek bir girişimcinin olduğunu düşünme eğilimindedir. Gerçek şu ki başarılı firmalar dört bir tarafı tamamlayıcı ağlarla çevrili olan yetenekli birçok insan tarafından kurulur. Para kazandıran en başarılı girişimciler danışmanlar, yatırımcılar, işbirlikçiler ve müşteri ilişkileri çalışanlarıdır.

Kural 3: Harika bir ürüne sahip olmak önemlidir ancak bu harika ürünün dağıtımı daha da önemlidir

Ürünün mükemmel olmasının en önemli şey olduğunu ve mükemmel ürünlerin her zaman kazanacağını düşünen bir sürü girişimci vardır. Ürünler öldükten sonra bu girimcilerin birçoğu önemli olanın dağıtım olduğunu anlamışladır. Binlerce veya milyonlarca insana ürününüzü nasıl ulaştıracaksınız?

Kural 4: Heveslenin ancak bir iş fikrini sorgulamadan kabul etmeyin

Mükemmeli hedefleyin ancak teorilere körü körüne güvenme konusunda dikkatli olun. Müşterilerin ürünü veya hizmeti nasıl kullandıklarını görmek için mümkün olan en kısa sürede ürünü veya hizmeti piyasaya sürmek oldukça önemlidir. Vizyon ve amaçlarınızın tam olarak doğru olup olmadığını anlamanıza yardımcı olacak olan ölçütler ve geri bildirimlerde aynı derecede önemlidir. Başka bir ifadeyle amaçlarınızı devam ettirin ancak bunu nasıl gerçekleştireceğinizle ilgili doğru yaklaşımları araştırmaya devam edin.
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder