18 Temmuz 2015 Cumartesi

Geleceğin En İyi Ve Karlı İşleri

Geleceği parlak olan karlı bir iş kurmak şüphesiz her girişimcinin hayalidir. İşte bu sebeple yenilikçi ve en karlı işleri sizler için araştırdım.

Mobil danışmanlık

Daha önce söylenmiştir ancak tekrarlamakta fayda var: mobil uygulamalar bütün işletmeler için devredilemez bir değerdir. İşletme sahiplerinin çoğu için mobil uygulamalara geçmenin yollarını aramak oldukça zorlu bir süreçtir. Sizin firmanızda işletmelerin ihtiyaç duyduğu düşük maliyetli mobil çözümlerden sunabiliyorsa mobil danışmanlık firması açmak sizin için karlı bir yatırım olacaktır.



"The 60-Second Marketer" adlı firmanın sahibi Jamie Turner'ın belirttiğine göre mobil asistanlara olan ihtiyaç artmaya devam edecektir.

60-Second Marketer tarafından yapılan bir araştırmaya göre bu gezegende mobil telefon sahibi insanların sayısı diş fırçası olan insanların sayısından fazladır. Bu nedenle şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki güvendesiniz ve başarı şansınız yüksek. Başarılı olmak ve çok para kazanmak istiyorsanız mobil uygulamalar işine başlayabilirsiniz.

 

İşletme hizmetleri



Birçok firma durgunluk dönemlerinde çalışanlara verdikleri destekte kısıntıya giderler ve çoğu yardıma ihtiyaçları olduğu halde isteksizce işten çıkarma yoluna giderler. Pazarlama, insan kaynakları, sağlık hizmetleri yönetimi ve işletmelerin ihtiyaç duyacağı diğer hizmetler sağlayabilecek kişiler için yeni bir iş fırsatları ortaya çıkmıştır.

New York Mom Corps'un sahibi Stephanie Scott Harbour'a göre pazarlama, finans ve insan kaynakları gibi bölümlere ciddi anlamda talep vardır.

Özellikle pazarlama, finans ve insan kaynakları gibi alanlardaki belirli fonksiyonel rolleri yerine getirebilecek insanlara karşı talep artmaktadır. Aslına bakacak olursanız birkaç yıl öncesine kadar bu departmanlar da küçülmeye gidilmiştir fakat bugüne geldiğimizde bu departmanlarda fazladan desteğe ihtiyaç duyulmaktadır. Bu sebeple geleceğin en karlı işleri arasında yer almaktadır.

 

Freelance işler



Freelance işleri gerçek bir işmiş gibi görmeyebilirsiniz ancak firmaların çoğu freelance çalışanlar bulmaya çalışır. Siz de bu harika fırsatı değerlendirebilir ve freelance hizmetler veren bir firma açabilirsiniz. İnternet sitelerinde milyonlarca freelance projeye yer veren Freelancer.com adlı internet sitesine göre en çok talep gören freelance hizmetler veri girişi, akademik yazılar, Excel projeleri, veri işlemeler, internet araştırması ve facebook bağlantılı işlerdir. Bir saatlik çalışma ücreti 30 TL'den başlar ve yüzlerce TL'ye kadar çıkar.

 

Kontrol hizmetleri



Uygulamalar, e-ticaret, internet siteleri… Bunlar birçok firma için elzem hale gelmiştir. Ancak sıklıkla çalışmazlar. Bunun nedeni işletmelerin uygulamalarını veya yazılımlarını yeterli düzeyde test etmemeleridir. Kontrol hizmetlerine olan talep oldukça yüksektir. SOASTA adlı firma müşterilerine kontrol hizmetleri sunmaktadır. Bu pazar hızlı bir şekilde büyümektedir. Bu hizmet şu anda niş testlerde uzmanlaşmıştır ancak daha geniş alanlara doğru büyümektedir. Gelecekte en çok kazandıracak işlerden de biridir.

 

Müteahhitlik



Son dönemlerde bir müteahhit bulmaya çalıştıysanız tuhaf giden bir şeylerin olduğunun farkına varmışsınızdır. Ekonominin durgun gittiği dönemlerde müteahhitlerin birçoğu işsiz kalmıştır ve ayakta duranlar da dayanmaya çalışmıştır. Ekonomi düzelmeye başladıkça insanlar evleri için yeniden para harcamaya ve müteahhitler- elektrikçiler, tesisatçılar, çatı tamircileri ve boyacılar aramaya başlamışlardır. Müteahhitlerin belirttiğine göre piyasada nitelikli iş gücü oldukça azdır ve çekirdek kadrolarını oluşturmakta zorlanmaktadırlar.

Bu durum nitelikli çalışanlar için harika bir iş fırsatı doğurmaktadır. Küçük ölçekli başlamak nabız yoklamak için en iyi yoldur. Başarıyı yakaladıktan sonra işlerinizi büyütebilirsiniz.

 

Akıllı telefon tamiri



Akıllı telefon hem iş hem de kişisel kullanım için zorunlu hale gelmiştir. Peki, daha önce akıllı telefon tamir ettiniz mi? Akıllı telefonları satın alma maliyetiyle tamir etme maliyeti neredeyse aynıdır. Akıllı telefon tamir hizmetleri beklenmedik bir anda ortaya çıkmıştır ve şu anda pazarda büyük bir açık vardır. Geleceğin en karlı iş fikirleri arasında ilk sıralarda yer almaktadır.

Otomat satış makineleri



Sağlıklı yaşamanın öneminin farkında olan ve zaman sıkıntısı çeken insanların birçoğu otomat satış makinelerinde satılan soda ve cipler yerine daha sağlıklı hazır yiyecekleri tercih etmektedir. Ortaya çıkan sağlık odaklı ve eşsiz bu yeni pazar otomat satış makinesi firmalarını harekete geçirmiştir. Fresh Vending isimli firma okullara, ofislere, kamu binalarına vb. yerlere içerisinde sağlıklı ürünler olan otomatik satış makineleri koyarak büyük bir başarı yakalamıştır. Küçük ölçekli başlayın ve nabız yoklayın. Otomatlar ile sağlıklı yiyecekler satmak, karlı iş arayanlar için harika bir iş fikridir.

 

Gezici güzellik salonu



İnsanların yaşam süresi uzadıkça her türlü üst düzey hizmetlere karşı olan talep artmaktadır. Ayrıca bu hizmetlerin hepsi birden sağlık hizmetleri ile alakalı değildir. Bu hizmetlerden biri müşterilerin saçlarını veya manikürlerini yaptırmaları için müşterilerin oturdukları yere giden mobil güzellik salonu hizmetidir. 1946 ve 1964 arası doğanlar yaşlı veya emekli kategorisine girdiğinden bu tür mobil hizmetlere olan ihtiyaçta gün geçtikçe artmaktadır. Mobil güzellik salonları, güzellik sektöründe iş kurmak isteyenler için güzel ve karlı bir iş fırsatıdır.

 

Personel takip hizmetleri



Çalışanlar gün geçtikçe mobil hale gelmeye başladılar. Aslına bakacak olursanız 2015 yılında 1,3 milyar mobil çalışan olması bekleniyor. Peki, bu durumda işverenler çalışanlarını nasıl takip edecekler? Bu sorunun cevabı girişimcilere sayısız iş fırsatı sağlayacaktır. Exaktime isimli firma mobil kontrol saati ile çıkış yapmıştır. Ayrıca araç takip sistemleri ve kontrol saati uygulamaları da vardır. Ancak iş verenlerin çoğunun bu yeni bilgileri işlemek için personeli ve zamanı yoktur.

Personel takip hizmetleri ve aynı zamanda ilave insan kaynakları hizmetleri sunan firmalara karşı büyük bir talep vardır.

 

Tercüman



Global pazarın gün geçtikçe büyüdüğünü kimse inkar edemez. Kültürler arası iletişimin artması tercümanlara olan ihtiyacı da arttırmaktadır. Uluslararası bağların geliştirilmesi için tercümanlara ve çevirmenlere karşı büyük bir talep vardır. Bu durum tercümanlık yapan girişimciler için harika ve karlı bir iş fikridir. Bu sebepler tercüme sektörüne gözünüz kapalı yatırım yapabilirsiniz.

 

Yiyecek kamyonları



Intuit and Emergent Research tarafından yapılan çalışmaya göre yiyecek kamyonları sektörünün geliri 2017 yılında milyar dolarlara ulaşacaktır. Kamyonlar fiziki bir dükkan açmaktan daha az ucuza gelir ve başarısızlık oranı %10 ve %20 arasındadır. Doğru ekipmanlar ve doğru tariflerle vakit kaybetmeden kendi mobil lokantanızı açabilir ve işletebilirsiniz. Ucuz, az riskli ve karlı bir iş kurmak isteyenler için doğru bir seçenek olacaktır.

 

Sağlık hizmeti danışmanlığı



İnsanların yaşam süresi uzadıkça sağlık hizmetleri piyasası da hızlı bir şekilde genişlemeye devam edecektir. Bağımsız sağlık hizmeti danışmanı olarak hastanelere, laboratuarlara ve terapist ofislerine yönetim ve data analizi hizmetleri sunabilirsiniz. Bu sayede bu kuruluşlar verimliliği arttırabilirler ve/veya tasarruf edebilirler. Pazarlama veya ekonomi diplomanızı devreye sokabileceğiniz en kazançlı işlerden biridir.

 

Şeker ve çikolata



Ekonomik krizlerde dahi büyümeyi sürdürebilen sektörler vardır. İşte bu sektörlerin başında şeker ve çikolata sektörü gelmektedir. İnsanların şeker ve çikolataya olan zaafı devam ettikçe bu değişecek gibi görünmüyor. Bu sektör hem doğası gereğiyle hem de sektördeki %20'ye yakın kar marjı ile kendi işini kurmak isteyen girişimcilerin ağzını sulandırıyor. Ev yapımı, organik, kişiye özel çikolatalar ve çikolata sepetleri gibi bu sektördeki birçok karlı iş fikri sayesinde kendi işinizi kurabilirsiniz.

 

Geri dönüşüm

Geri dönüşüm işi kurmak sizin için tahmin edemeyeceğiniz kadar karlı olabilir. Üstelik geri dönüşümün çevre üzerindeki olumlu etkisi sayesinde sizi ruhen de harika hissettirecektir. Kısacahem maddi hem de manevi olarak oldukça ödüllendirici bir iştir. Son yıllarda epey artan çevre bilinci sayesinde insanlar geri dönüşüme yönelmekte, bu da hem geri dönüşüm firmalarına hem devlete hem de doğaya kazanç sağlamaktadır. Metal, kağıt, plastik, atık yağ ve camın yanı sıra bilgisayar,telefon gibi elektronik atıkların da geri dönüşümünde büyük artış yaşanmaktadır. Siz de bir girişimci olarak kendi geri dönüşüm firmanızı kurarak bu büyük pastadan kendi payınıza düşeni alabilirsiniz. Bu iş hakkında detaylı bilgi almak isterseniz daha önce kaleme aldığımız "Geri dönüşüm işi kurmak" adlı yazımı ziyaret edebilirsiniz.
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



   
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder