11 Temmuz 2015 Cumartesi

Şehirlerle oynamak

Bilgisayar oyunları gerçek hayattan biraz da olsa uzaklaşmamızı sağlıyor. Aynı zamanda, SimCity ile geçen 20 yıl, kendi kurduğunuz şehirlerin çok güzel hikâyeleri olabileceğini gösterdi. Üstelik tamamen yeni bir şeye imza atıyorsanız. SimCity Social size bu dünyanın kapılarını aralıyor. Fikir aşamasından bu yana, bu yapı ve sosyal paylaşım simülasyonu neredeyse her alanda hayal gücümüzü işgal etmeye, her platforma uygun olarak tasarlanarak Pac-Man, Tetris veya Super Mario Bros. gibi kült oyunlar arasında çoktan yer edinmeye başladı bile.



Oyunun göze çarpan özelliklerinden birisi, ilk günden itibaren eğitim, trafik hatta suç oranlarının şehri ve ana karakteri belirlemede rol oynadığını görmek oluyor. Yani sadece bina kurmuyorsunuz, şehir hayatının parçası oluyorsunuz. Bu oyunu Facebook hesabı olan herkes kullanabiliyor. Maxis'te üretici olarak görev yapan Pete Lake'e göre, neredeyse bir milyar potansiyel kullanıcı olması oyunu yeni bir safhaya getiriyor. "Gerçek hayatta her olay ve bir sonraki karar arasında birkaç günlük boşluk oluyor. Bunun gibi simülasyon oyunları oynamak, insanların herşey kendi ellerinde olsa neler yapacaklarını ve aldıkları kararların sonuçlarını görmelerini sağlıyor. SimCity Social'da birbirimizin şehirlerini ziyaret ediyor ve hareketlerimize bağlı olarak birbirimize değişik hediyeler de verebiliyoruz."



SimCity'nin önceki versiyonlarında genellikle hazır objeler ve yapılarla karşılaşırken, oyunu sunan Electronic Arts şirketi ve Mercedes-Benz yeni bir özellik kazandırdı. SimCity Social kullanıcıları, geçtiğimiz Eylül ayına kadar kişisel alanlarını bir araba fabrikası ile donattı ve A-Serisi araçları gösteren kendi Mercedes-Benz bayilerini oluşturdu. "SimCity oyunlarımız herkesin kendi şehirlerini yönetmek için elini taşın altına koymasını sağlıyor. Simülasyonumuzun ana maddesi gözle görülebilen sebep sonuç ilişkileri.", diye ekleyen Pete Lake, yaptığı iş ile övünüyor. "Bu tecrübe bizlere gerçek hayatta bir şehir yönetilirken ne gibi sorunlarla karşılaşılacağını öğretiyor. İtfaiye bir yangını kaç dakikada söndürebilir? Şehrimi yeni gelen misafirler için nasıl daha cazip kılabilirim? Burada göz dolduran arabalar büyük rol oynuyor…"

Oyun içindeki düzenlemeler ve imkânların da ötesinde Electronic Arts ve Mercedes-Benz oyun endüstrisinin geleceğine de farklı bir bakış açısı kazandırdı. Oyun geliştiriciler sanal dünyaya gerçeklik kazandırmak adına her geçen gün daha büyük düşünüyorlar. 
 
 

 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder