18 Temmuz 2015 Cumartesi

Girişimciler İçin Güzel Meslekler

Alternatif reklamcılık

Firmalar reklam yapmak için her zaman yeni ve ilginç yollar ararlar. İşte bunu fark eden zeki girişimciler "Star Toilet Paper" adında bir reklam fikirlerine imza attılar. Bu reklam fikrinde müşterilerin reklamları tuvalet kağıdı rulolarının üzerine basılıyor.

Star Toilet Paper'ın kurucu ortağı Jordan Silverman tüketiciyi daha hareketsiz ve sıkılmış bir halde yakalamanın zor olduğunu ve tuvalette sıkılan müşterilerin reklamları okuyacağını belirtmiştir. Ve bu noktada bu eşsiz reklam fikrine odaklanmışlardır. Gerilla pazarlama da firmalar belli hedef kitlelere düşük maliyetlerle ve benzersiz biçimlerde ulaşmak isterler. Bu da iş kurmak isteyen yeni girişimcilere harika bir niş pazar yaratır.

 

Evcil hayvanlar için işler

Görünen o ki bazı tüylü dostlarımız aldıkları kilolardan biraz muzdarip. Evcil hayvanlar için kilo yönetimi hizmetlerine olan talep zeki işletme sahiplerinin yeni bir iş fırsatı yaratmasını sağladı. Önceden evcil hayvanlarla ilgili işlerde hayvanlar şımartılırdı ve rahat ettirilirdi. Ancak günümüzde evcil hayvanlara antrenmanlar yaptıran firmalar var.

Tufts' Veterinary Obesity Clinic gibi girişimler evcil hayvanların kilo vermesine ve ihtiyaçlarının karşılanmasına yardımcı olmaktadır.

Tuft's Veterinary Obesity Clinic evcil hayvanların kontrollü ve etkili bir şekilde kilo vermesine yardımcı oluyor. Kilolu hayvanların mutlu olduklarına dair ortak bir algı olsa da araştırmalara göre durum bunun tersidir.

 

E-dönüşüm hizmetleri

En yeni elektronik aletlere ve en son çıkan araçlara karşı olan tüketici talebi Lee Lowden gibi girişimcilerin harika fırsatlar yakalamalarına yardımcı olmuştur. Lowden e-dönüşüm işine başlamıştır ve sıradan vatandaşların daha kolay erişebileceği bir süreç yaratmıştır.

Buyback Boss'un CEO'su ve kurucusu Lowden'a göre şu an e-dönüşüm işine başlamak için en uygun an bu zamandır. İnsanlar her zaman en iyi ve en yeni olan teknolojik ürünleri almak isterler. Yeni ürünler alındıkça da bir sürü kullanılmayan elektronik alet olacaktır. E-dönüşüm sisteminde tüketiciler eski elektronik aletlerinden kazanç sağlarlar ve kazandıkları parayı yeni elektronik aletler almak için kullanırlar.

 

Online rehin dükkanları

Rehin dükkanlarının yıldızı parlamaktadır. Girişimciler bu sektörün büyüdüğünün ve pazarın değiştiğinin farkına varmışladır.

Online rehin dükkanı Pawntique'in CEO'su Don Battis'in belirttiğine göre rehin sektörü önemli ölçüde değişmektedir. Televizyon şovlarının popülaritesi rehin dükkanlarıyla ilgili bilinirliği arttırmıştır ve sektör perişan ve şaibeli ününden kurtulup modern ve profesyonel bir üne kavuşmuştur. E-ticaret perakende ticareti kökten değiştirirken Pawntique'da rehin işini kökten değiştirerek yeni ve popüler hale getirmiştir.

 

Dışarıdan insan kaynakları çözümleri sunmak

Düşüşe geçen ekonomilerde genellikle ilk düzenlemeler şirketin idari departmanlarında yapılır. İnsan kaynakları bölümünün masraflarını kesmek isteyen firmalar bu bölümleri kapatarak insan kaynakları çözümlerini dışarıdan alırlar.

Scott DiGiammarino bu fırsatın farkına vararak Reel Potential'ı kurmuştur. Firmanın CEO'su DiGiammarino'ya göre son on yılda işletmeler azla daha çok şey yapmanın derdine düşmüşlerdir. Yöneticileri, liderleri ve insan kaynakları çalışanlarını desteklemek için yaratıcı çözümler bulmanın tam zamanı.

 

Yaşlılar için ürünler

Yaşlı insanların boş zamanlarında keyifli vakit geçirmelerini sağlayabilirsiniz. Yakın zamanda New York Times'da yayınlanan bir makalede yaşlılar için üretilen üç tekerlekli motosikletlerden bahsediliyordu.

Bir girişimci yaşlanan sörfçülerin sörf yapmaya devam edebilmeleri için bir ürün yaratmıştır.

Surf Jimmy'nin yaratıcısı Rasmus Backman Sorensen'ın belirttiğine göre yaşlı nüfus her ne kadar yaş alsa da sörf yapmak gibi bir takım faaliyetlerini devam etmek istiyor. Bu ürün sayesinde dalgıç kıyafetleri daha kolay ve daha hızlı giyiliyor. Yaşlılar hayatlarını kolaylaştıran ürünler almak istiyor ve bu ürünler için fazlasıyla ödeme yapmaya da razılar.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder