15 Ağustos 2015 Cumartesi

Mini Robot Yazıcı

ağıdın üzerine konulduktan sonra robotik yapısı sayesinde kağıt üzerinde hareket ederek yazma işlemini tamamlayan portatif robot yazıcı 400,000 dolarlık Kickstarter hedefine ulaşmak üzere. İsrail merkezli Zuta Labs tarafından tasarlanan bu cihaz kullanıcılara hareketli baskı deneyimi sunmayı amaçlıyor.

Mini robot yazıcı Zuta'nın kurucusu Kudüslü girişimci Tuvia Elbaum tarafından tasarlandı. Elbaum sürekli akıllı telefonlar, tabletler ve dizüstü bilgisayarlar ile çalıştığını ve çıktı almak için evde veya ofiste beklemekten sıkıldığı için bu fikri geliştirdiğini söylemiştir.

Elbaum: "online olarak portatif yazıcıları araştırdığımda karşıma seçenek birçok seçenek çıktı ama yazıcılar ya çok büyüktü ya da standart A4 sayfası yazdırmak için çok küçüktü. Bütün yazıcılar çıktı almak için aynı metodu yani cihaz üzerinden kağıt beslemeyi kullanıyorlardı. Benim de aklıma kartuşu robotun üstüne koymak geldi. Robot kağıdın üzerinde dolaşacak ve bu sayede hem yazıcı küçük olacak hem de her türlü kağıdı yazdırabilecekti."

Elbaum ve ekibi yazıcı için farklı birçok olasılığı araştırdı. Elbaum'un belirttiğine göre bir sürü prototipleri ve düşünceleri vardı. "Ortaya çıkan fikirlerin bazıları işe yaramadı ancak bugünkü tasarıma odaklanmamıza yardımcı oldu ve her revizyon bir öncekinden aldığımız derslere göre şekillendi."

Elbaum'un belirttiğine göre örnek bir girişimcilik projesi olan yazıcıyı geliştirirken göz önünde bulundurdukları iki prensip vardı. Birinci prensip yazıcıyı mümkün olduğunca küçük yapmaktı ikincisi de kullanımını mümkün olduğunca basit tutmaktı. Mini robot yazıcı baskı için inkjet ( şu anda sadece siyah ve beyaz)  kullanıyor ve diğer cihazlara Bluetooth aracılığıyla bağlanıyor. Ayrıca yazıcıda genellikle kaliteli mouselarda kullanılan yüksek çözünürlüklü optik sensör kullanılmıştır. Mini robot yazıcının açma kapama düğmesiyle birlikte 1 adet şarj edilebilir bataryası da bulunmakta.

Yazıcının kağıt üzerinde rahatça dolaşabilmesi için her yöne hareket edebilen tekerlek sistemi kullanılmıştır. Dakikada 1-2 sayfayı basabilen şu anki prototip 96 x 192 dpi çözünürlüğe kadar çıkabiliyor. Ancak nihai ürünün daha yüksek çözünürlüklü olması bekleniyor. Cihaz 10 x 11,5 cm ölçüsünde ve 300 gram ağırlığındadır. Dolu şarjla bir saat çalışabilmektedir.

Zuta Labs, Kickstarter hedefinin %40'ına bir günde ulaştı ve şimdiden 330,000 dolar topladı. Kampanya aracılığıyla toplanan para özel yapım parçaların siparişi için kullanılacak ve sonrasında üretime geçilecek. Kickstarter hedefine ulaşılamaması halinde de girişimcilik projesine devam edeceğini belirten Elbaum, yatırımcılar ve bazı büyük teknoloji şirketlerinden teklif aldığını belirtiyor. Elbaum gelecekte renkli baskı ve farklı yüzey alternatifleri de eklemek istiyor.
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder