27 Mayıs 2016 Cuma

Modern Bir Osmanlı Rüyası

Tarih ve stili bir araya getirme amacıyla yola çıkan konaklama,  hayata geçmekte. Binlerce yıllık tarihi günümüze taşıyan proje, eşsiz konumuyla tek adımda medeniyetler arasında büyülü bir yolculuk vadediyor. 19. yüzyıldan itibaren Osmanlı elçilerinin evleri olarak kullanılan Ayasofya'daki konakların restore edildiği Hagia Sophia Mansions'ın, ziyaretçilerine unutamayacakları ve tekrar etmek isteyecekleri deneyimler sunacağı aşikar.

1464174648_YesilEv
 

Restore edilen 21 konak, dünyanın en etkili mimarlarından biri olarak kabul edilen Çağlar Arlı imzasını taşıyor. Projenin her etabında Türk markaları kullanıldı, yerli sanatçıların projeye özel ürettiği özgün sanat eserlerinin yer aldığı konaklar; Türk, Osmanlı, Roma ve Fas etkileriyle tasarım gücünü yansıtırlarken, tüm süit, standart ve villa tipi odaların tasarımları birbirinden farklı, altısı özel kullanım için tasarlanmış müşterek oturma odaları ve özel yemek odasıyla, projede toplamda 39 oda, 36 suit ve bir özel villa yer almakta.

 

1464174643_HagiaSophiaMansions_Oda_6_
Mavi, gri ve Türk kırmızısı odalarda, el emeğiyle, kalem işi süslemelerle zenginleştirilmiş yataklar ön plana çıkıyor. Hagia Sophia Mansions'da oda fiyatları 400 Euro'dan başlıyor.

1464174629_HagiaSophiaMansions_Oda_3___1_
 

OSMANLI RİTÜELLERİ TARİHİ SPA İLE YENİDEN CANLANIYOR

Hagia Sophia Mansions'ın 2000 yılı aşan geçmişe sahip Roma sarnıçları arasında yer alan ve sadece Hagia Sophia Mansion'ın konuklarına hizmet verecek özel SPA ise bugüne kadar deneyimlemediğiniz bir Osmanlı ritüeli sunarak; bünyesinde birden çok hamam, bir sauna ve de bir özel SPA süiti barındırıyor.

1464174639_HagiaSophiaMansions_Oda_5_
 

YEME-İÇME DANIŞMANLIĞI EMRE ERGANİ'DEN

Hagia Sophia Mansions, sadece tarihsel değil, gastronomi yolculuğunda da iz bırakma hedefi ile sektörde 30 yıldır birçok başarılı mekana damgasını vurmuş ünlü işletmeci Emre Ergani ile işbirliğinde.

Hagia Sophia Mansions Restaurantları:

Yeşil Ev:

1800'lerin sonunda Osmanlı Tekel Başmüdürü Şükrü Bey için inşa edilen İstanbul'un ilk 4 katlı ahşap konaklarından Yeşil Ev, modern Türkiye'nin ilk "brasserie"si ve butik oteli. Otel kısmı ağustos ayından itibaren yerli ve yabancı turistleri ağırlamaya başlayacak, gizli bahçesi ise şimdiden İstanbul'un ruhunu en güzel şekilde yaşamak isteyenleri ağırlamaya başladı. Yeşil Ev, geleneksel lezzetleri bugünün tatlarıyla harmanlayan menüsü, ev yapımı şerbetleri, kahve çeşitleri, tatlıları ve nargile menüsüyle sofistike bir "Eski İstanbul" deneyimi vadediyor. Yeşil Ev'in, restorasyonuyla kazandığı 'Europa Nostra' Ödülü' var.

1464174783_YEsilEv_2__2_
Sarnıç Restaurant:

Bizans döneminde inşa edilen bir su sarnıcı içinde yer alan ve adını bu sarnıçtan alan  Sarnıç Restaurant, dünyanın en etkili mimarlarından biri olarak kabul edilen Çağlar Arlı imzasını taşırken, mutfağı ise; Nobu Miami Beach'ten gelen, Uzakdoğu ve dünya gastronomi dünyasının usta ismi Ronnie Jariyawiriya'ya emanet. Odağına Türk mutfağını alan Sarnıç'ın menüsü, dünya mutfağından Fransız gastronomisinin etkisiyle hazırlanan seçkin lezzetlerden oluşuyor. Sarnıç'ı dünyanın en önemli restoranları arasında görmeye hazır olun. Emre Ergani, Sarnıç'la Türkiye'ye ilk Michelin yıldızını kazandırma konusunda oldukça kararlı.

Brasserie Turc: 

Bir yanında Ayasofya diğer yanında Eski İstanbul'un yer aldığı benzersiz konumu ve şiirsel panoramasıyla Brasserie Turc; Yaratıcı Şef David Shipman yönetiminde, bir brasserie'nin olmazsa olmazları ile geleneksel Türk yemeklerini bir arada yorumluyor. Tasarımını Çağlar Arlı'nın yaptığı mekanın yeme içme konsepti de yine Emre Ergani'ye ait.

The Sophia

Soğuk Çeşme Sokak'ta İstanbul'un vazgeçilmez kahve kültürünü canlandırarak, ziyaretçilerini çağdaş bir yolculuğa çıkarmaya aday The Sophia, Ayasofya ve Topkapı Sarayı ile yan yana tarihi bir atmosferde günün koşuşturmacasını yavaşlatan, huzurlu saatler vadediyor. Atıştırmalıklar, dondurma çeşitleri ve tatlılar, kahve keyfini tamamlıyor.

Lobby Tea Room

Dekorasyonunda, 18. yüzyıl ortası İstanbul'unu betimleyen ve elle çizilmiş manzara freskleri var. Lobby Tea Room, Hagia Sophia Mansions misafirleri için şık ve keyifli bir buluşma yeri olarak ön plana çıkıyor.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder