15 Ağustos 2015 Cumartesi

Glimpse

İnstagram'da Arkadaşlık Uygulaması
Bir resim 1000 kelimeye bedelse, o zaman Instagram hesabınız sizin hakkınızda çoğu çevrimiçi profilden daha fazla şey söyleyecektir. İşte bu düşünce yeni arkadaşlık uygulaması Glimpse'nin ortaya çıkışının arkasındaki fikir.

Bir profil doldurmanızı isteyen diğer arkadaşlık sitelerinin aksine, başarılı bir iş fikri olan Glimpse uygulaması sizi uygun eşinizle buluşturmak için Instagram hesabınızdan yararlanıyor. Uygulama cinsiyetiniz, doğum tarihiniz, cinsel yöneliminiz gibi birkaç temel ayrıntıyı girmenizi istiyor fakat tüm olayın merkezinde paylaştığınız resimleriniz oluyor. Instagram hesabınızdan bir tane profil resmi belirliyorsunuz ve bir de zevklerinizi ve ilgi alanlarınızı en iyi şekilde anlatan dokuz fotoğrafı seçiyorsunuz.

"Açık havada yürüyüşü severim" ya da "yeni şeyler denemekten hoşlanırım" gibi klişe satırları okumak yerine uygulamadaki profillere göz atabilir ve zamanlarını nasıl geçirdiklerini ve dünyaya nasıl baktıklarını gösteren resimlerden oluşan koleksiyonları inceleyebilirsiniz.

"İnsanlar kendileri hakkında konuşurken gerçekten iyi iş çıkartmıyorlar. Bu yüzden bir sürü arkadaşlık sitesinde profiller gerçekten sıkıcı." diye belirtiyor Glimpse'nin üç kurucusundan biri olan Elan Miller.

Girişimci Miller birkaç yıl çalkantılı başarı grafiği ile "tüm online arkadaşlık şeyleri"nin içinden geçerken işi ilk elden öğrenmiş. Miller, "Her zaman Instagram hesabımın benim hakkımda arkadaşlık sitesindeki profilimden daha çok şey söylediğini hissettim." diyor.

Bir hesap gözünüze çarparsa o kişiye "gülümsüyorsunuz". Gülümsediğiniz kişi daha sonra "birisinin" ona gülümsediğine dair bir bildirim alıyor ve sizin profilinizi oturum açtığında görebiliyor. Eğer kullanıcı da size gülümserse birbirinizin kimliklerini görebiliyor ve uygulama üzerinden mesajlaşabiliyorsunuz.

Şimdilik kullanıcıların gördüğü hesaplar rasgele ama olan Glimpse'in planı uygulamanın bir sonraki güncellemesi ile konum ve diğer faktörlere dayanarak sonuçları kişiselleştirmek.

Bazı yenilikçi şirketler Instagram yerine Facebook ile benzer bir yaklaşımı denedi ancak Miller, Instagram'ın Facebook'a göre kullanıcıların "daha iyi betimlendiği hikayeleri anlattığını" savunuyor.

Miller ve ekibi yaklaşık 50.000 dolar toplayarak uygulama için büyük ölçüde maddi kaynağa erişmişler. Bu arada Glimpse şu anda sadece online davetiye ile kullanılabilir bir uygulama.

 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder