12 Eylül 2015 Cumartesi

Zengin olmak

Gençsiniz, hırslısınız, kendinize güveniyorsunuz ve zengin olmak mı istiyorsunuz?

Veya hayallerinizi işini sonunda kurmak istiyorsunuz ancak finansal risklerden korkuyor, sabit maaşınızdan ve sigortanızdan vazgeçmeye hazır olmadığınızı mı hissediyorsunuz?

Böyle bir durumda kendinize sormanız gereken en önemli soru şudur: İstediğiniz iş ve hayat için nelerden vazgeçebilirsiniz?

 

İşte zengin olmanıza yardımcı olacak ipuçları:

1 – Farklı olun

Rakiplerinizden daha iyi olmaya çalışmak çok fazla zaman, para ve efor gerektirir. Bunun yerine rakiplerinizden farklı olmaya çalışın.

 

2 – Sade olun

İşinizle alakalı vizyonunuz veya misyonunuz varsa genel masraflarınızı mümkün olduğunca düşük tutun. Örneğin, günümüzde meşruiyetinizi doğrulamak için şehrin merkezinde bir ofisinizin olmasına gerek yok. Bugün binlerce girişimci evlerinden, kütüphaneden veya kahve dükkanlarından çalışıyor. Fiziki bir ürün satmıyorsanız, fiziki bir yerinizin de olmasına gerek yok.

Vizyonunuzu ön planda tutun ve başarılı olduktan sonra para harcamaya başlayın.

 

3 – Kendinize yatırım yapın

İlk zamanlarda herhangi bir şeye yatırım yapacaksanız, kendinize yatırım yapın.

Özel hoca bulun veya hayran olduğunuz insanların online kurslarına katılın.  Amacınıza ulaşmanıza yardımcı olacak becerileri ve bilgi birikimini nasıl edineceğinizin yollarını araştırın.

 

4 – Meditasyon yapın

Meditasyon yapmak en güçlü ipuçlarından biridir. Beynin açıklığını ve fonksiyonunu geliştirir ve kan basıncınızı düşürür. Hayatınızda ve işinizde riskler olduğunda meditasyondan faydalanabilirsiniz çünkü stresle daha iyi bir biçimde başa çıkmanızı ve zamanınızı ve odağınızı daha iyi yönetmenizi sağlar.

 

5 – Sağlıklı olun

Girişimcilerin birçoğu sadece kendi işlerine odaklanarak fiziksel sağlıklarını ihmal ederler. İlerleme kaydetmeye ve kendi rüzgar gücünüzle başarılı bir hayat sürdürmeye çalışırken kaç aydır sandalyenizden kalkmadığınızı önemsemeyebilirsiniz. Spor yaparak enerjinizi ve dayanıklılığınızı arttırmanız gerekir.

 

6 – Ağ kurun

Ağlarınızın gözünde paha biçilemez bir kaynak haline gelin. Bağlantı noktası olun, etkinliklerde diğerleriyle kaynaklar paylaşarak kendinizi farklılaştırın ve değerli bağlantılar kurun.

Kendiniz için uygun bir networking grubu bulamadınız mı? Kendi grubunuzu kurun.

 

7 – Verin, verin, verin

Yaşamak vermektir. Özellikle de başlangıç aşamasında beklenenin üzerinde emek verdiğinizden emin olun.

 

8 – Kalıpların dışına çıkın

Olay yenilikçi işler ve çok para kazandıran fikirler olduğunda kalıpların dışına çıkmalısınız.

 

9 – Kendiniz olun

Kendiniz olun çünkü hiç kimse siz olamaz. Rekabetçi pazarda ayakta kalmak için farklılıklarınızı kullanın ve iş ve yaşam konusunda kalbinizin sesini dinleyin.

 

10 – Pes etmeyin

Asla pes etmeyin. İş kurmak ve bu işi idare etmek sizin elinizdedir. Her başarısızlığı öğrenme süreci olarak görün. Başarısızlığı hoş karşılarsanız her şey sizin için daha kolay olur. Hepimizi başarısız oluruz. Büyük ölçüde. Tekrar tekrar. Ve tekrar ayağa kalkarız ve hayallerimiz için ilerlemeye devam ederiz.

Eskiye göre günümüzde daha çok fırsat var. Tavrınızın ve zihniyetinizin ne kadar önemli olduğunu anladığınız anda bu ipuçları başarılı olmanıza yardımcı olacaktır. 
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder