12 Eylül 2015 Cumartesi

zararlı insanlar

1. Yargılayıcı olanlar

Bu insanlar karşılaştıkları her şeyi ve her olayı eleştirmenin bir yolunu bulurlar. Bu insanlara detaylı açıklamalar yapmak için zaman harcarsınız ama söyledikleriniz bir kulaklarından girip diğerinden çıkar. Gerçekleri öğrenmeden kendi kararlarını verirler. Dinlemeyi bilmezler ve diğer insanlarla olan iletişimleri çok kötüdür. Yargılayıcı bir insandan tavsiye ya da geri bildirim istemek zaman kaybıdır.

 

2. Kıskanç olanlar

Girişimci olmak; yüksek ve alçak seviyeleri olan iniş çıkışlı bir yoldur. Alçak seviyedelerdeyken size destek verecek insanlara ihtiyacınız olduğu kadar, yükselere çıktığınızda da sizi tebrik edecek insanlara ihtiyacınız vardır. Kıskanç insanlar asla sizin için mutlu olmazlar. Onlar, iyi şeylerin sadece kendileri için olmasını isterler.

 

3. Kontrol manyakları

Kontrol manyakları asla sizi dinlemek istemezler. Onlara göre; dinlemelerine gerek yoktur, çünkü onlar herşeyi bilirler ve bir işin nasıl yapılacağının en iyi yolunu da onlar bilir. Kişisel hayatınızda böyle insanlar size sıkıntı veriyorken iş hayatınız tam bir kabusa dönüşebilir. Başarılı bir iş yapısı; söz dinleyen ve talimatları yerine getiren bir ekip gerektirir. Ekibinizde bir kontrol manyağı bulunması bir mutfakta bir çok aşçının bulunması gibi bir şeydir.

 

4. Kibirli insanlar

Özgüven ile kibiri birbirine karıştırmayın. Özgüveni yüksek insanlar size ilham verir fakat kendini beğenmiş birisi sizi sinirlendirir ve rahatsız eder. Kibirli bir insan kendisinin etrafındaki herkesten üstün olduğunu düşünür. Bu rahatsız edici bir durumdur ve profesyonel çevrede hoş karşılanmaz.

 

5. Kurban rolü oynayanlar

Bu insanlar kendi hatalarını sürekli mazeret üreterek ve başkalarını suçlayarak örtmeye çalışırlar. Bu tipler etrafınızda olan en zararlı insanlardır. Asla sorumluluk almazlar ve sürekli parmak göstererek şikayet ve suçlama oyunununda domino etkisi yaratırlar. Onları iş hayatınızdan atın ve büyük bir baş ağrısından kurtulun.

 

6. Sürekli olumsuz düşünenler

Sürekli olumsuz düşünen birisi, sizin pozitif enerjinizi bitirir. Onlar etrafındaki herkesi aşağı çeker. Olumsuz düşünen birinden asla size cesaret verecek kelimeler duyamazsınız. Bu insanlar fikirlerinize güvenmezler. Destek olmak yerine başarısızlık getirecek tüm olası noktalara parmak basarlar. Potansiyel firsatları göremezler ve bu insanlar bütünenerjinizi emebilirler.

 

7. Yalancılar

Başarı için etrafınızda güvenebileceğiniz ve sizin için çalıştığına emin olduğunuz başarılı insanlara ihtiyacınız vardır. Yalancılara güvenilmez ve onlarla iş yapılmaz çünkü ne zaman yalan ne zaman doğru söylediklerini bilemezsiniz. Bu bilinmezlik sizi çok çabuk yıpratır. Bu insanları eleyin, böylece size yalan söylenip söylenmediğini merak etmek zorunda kalmazsınız.

 

8. Dedikoducular

Kendine güveni olamayan insanlar dedikodu yapar. Spekülasyon ile gerçeği ayıramazlar ve doğrular çarpıtıldığı zaman yanlış bilgi hızla yayılır. Hisler incinir, düşmanlar yakılır. İşyerinizde bir dedikoducu olması çok yıkıcı sonuçlara neden olabilir. Onlar kanser gibidir ve çok kısa bir sürede gergin ortamlar yaratabilirler.

Bahsettiğimiz bu zararlı insanlardan herhangi birini önceden tahmin edebilirseniz bunlardan kurtulmak için şansınız daha fazla olur. Böylece bu insanları hayatınızdan çıkartır ve dikkatiniz dağılmadan % 100 işinize ve hedeflerinize odaklanabilirsiniz.

Özel ve iş hayatınızdan bu zararlı insanları hiç vakit kaybetmeden çıkarın. Böylece kendiniz ve işiniz  için çok daha iyi bir ortam yaratın.
 
 

 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder