12 Eylül 2015 Cumartesi

İnternetten Zengin Olmak

 Son birkaç yıldır internet üzerinde büyüyen bir trend var: insanlar internet zengini olmaya çalışıyorlar. Bu insanlar çok para kazanmanın, Lamborghini gibi süslü şeyler almanın ve Facebook'a yükledikleri müsrif yaşam fotoğraflarını bütün dünyaya göstermenin yollarını arıyorlar.

Sizi mutlu edecekse bu yaklaşımda yanlış bir şey yoktur. Ancak burada 2 kusur var. Birincisi, bu tip insanlar problemleri çözen işler yaratmıyorlar. Sadece zengin olmaya çalışırlar. İkincisi, varlıklarını arttırmak için yatırım yapmaya devam etmek yerine maddi şeyler için para saçma eğiliminde oluyorlar.

Bütün paranızı faydasız nesnelere yatırmak istiyorsanız sizin için yapabileceğimiz bir şey yok. Ancak gerçekten kazancınızı akıllı kullanrak zengin olmak istiyorsanız bu yazımız tam size göre. İnternetten zengin olmak istiyorsanız aşağıdaki tavsiyelere kesinlikle uymalısınız:

 

Gerçek problemler çözün

İnsanların sırf zengin olmak istedikleri için bir sürü para kazanmaları nadir rastlanan bir durumdur. İnternet zengini olmak isteyen bir sürü insan diğer insanları zengin edeceklerini iddia ettikleri program ve planlar satarlar. Ancak bunun çok etkili olduğu söylenemez.

Facebook'un yaratıcısı Mark Zuckerberg gibi başarılı internet girişimcileri önce bir problem buldular ve sonra da bunu çözdüler. Bu sayede milyonlar hatta milyarlar kazandılar.

Siz de internetten gerçek anlamda zengin olmak istiyorsanız öncelikle paraya odaklanmamalı, bir problem bulup bu problemi çözmelisiniz.

 

Hayal satmayın

Hayal satmaya çalışarak zaman kaybetmeyin. Gerçek bir problemi çözen gerçek bir ürün oluşturursanız insanların gerçekten almak isteyeceği bir marka yaratabilirsiniz.

İnternet üzerinden gerçek bir iş kurmanız, sadece uzun vadede para kazanmanızı sağlamaz aynı zamanda işinizi ileride yüksek bir rakama satmanızı da sağlar ki bu sayede servetini oluştaran binlerce kişi vardır.

Ancak internet zengini insanların yaşam tarzını yaşamayı tercih ediyorsanız bir taraftan hayal satarken bir taraftan da size güvenilirlik kazandıracak güzel, pahalı oyuncaklar almanız gerekir. Bu  da oldukça riskli olup size zenginlikten çok borç getirebilir.

 

Yatırım yapmaktan asla vazgeçmeyin

Milyonlarca lira kazanmak istiyorsanız paranızı süslü arabalar veya evler için çarçur etmemelisiniz. Tabii ki milyonlarca lira kazandığınızda bu şeyleri almakta özgürsünüz ancak birkaç milyon liranız varsa bu parayı daha iyi şekilde değerlendirebilirsiniz.

Örneğin 1 milyon lira ile 6 – 8 daire satın alabilirsiniz. Bu sayede aylık yaklaşık 6,000 – 8,000 TLarasında bir kira geliri elde edebilirsiniz.

Bahsettiğimiz gayrimenkul örneğini takip etmek zorunda değilsiniz ancak özellikle milyon liralar kazanmıyorsanız maddi nesneler için harcama yapmak yerine yatırım yapmanız çok önemli.

Parayla yeniden yatırım yaparsanız 50'li yaşlarınıza geldiğinizde çalışmak zorunda kalmazsınız. Başka bir ifadeyle servetinizi oluşturursunuz. Unutmayın ki, güzel günler sonsuza kadar sürmez. Kötü günleriniz için servetinizi şimdiden büyütmeye başlasanız sizin adınıza iyi olur.

 

Servet para olmak zorunda değildir

Şu zamana kadar bahsettiklerimiz hep parayla alakalıydı ancak servet sadece nakitten oluşmaz. Yılda sadece 75,000 TL kazanmalarına rağmen varlıklı olan insanlar var. Neden? Çünkü mutlular.

Yapılan bir araştırmaya göre insanların geliri 75,000 TL'nin üstüne çıktığında ruh halleri veya mutlulukları olumlu yönde etkilenmiyor. İnsanlar maddi şeyler için para harcadığında bu onların uzun vadeli mutluluklarına etki etmiyor ancak diğer insanlara yardım ettiklerinden mutlu oluyorlar.

 

Sonuç

Zengin olma planları satan ve evlerinin ve arabalarının süslü fotoğraflarını Facebook'ta paylaşan internet zenginleri var. İnsanlara hayaller satarak belki bu tarz insanlardan biri olabilirsiniz ancak bunlardan biri olmak size mutluluk getirmeyebilir.

Gerçek problemleri çözen işler yapmak daha ödüllendirici ve bereketlidir.

Bütün paranızı sadece maddi şeylere harcamak gibi bir aptallık yapmayın. Paranızı çok riskli olmayan başka işlere yatırın. Bu sayede internet zengini olarak kazandığınız para kesildiğinde son çare olarak yatırımlarınıza başvurabilirsiniz.


Ve son olarak zengin olma planları satan internet zenginleri ile karşılaşırsanız dikkatli olun. Sırf birinin lüks bir arabası ve evi var diye bu o kişinin zengin olduğu anlamına gelmez. Unutmayın ki, servetlerinden yüksek sesle bahseden insanların genellikle varlıklı değildir.
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder