12 Eylül 2015 Cumartesi

İflas Etmek veya Zengin Olmak

Girişimciler olarak biliyoruz ki, hayat bir çok belirsizlik ve kaoslarla dolu bir lünapark treni gibidir. Hayat mucadelesinde başarı patikasını berrak bir şekilde görmeniz güçtür. Bu durumda,mevcut şartlarınızın yerine vizyonunuzun size rehberlik etmesine müsaade etmek çok önemlidir. Bu meydan okumaya dört elle sarılmalısınız çünkü bu meydan okuma sizin daha iyi bir hayat şartları geliştirme konusundaki isteğinizin odak noktasıdır.

Kimse meteliksiz olmak, iflas etmek ve dibe vurmak istemez. Kimse mücadele etmek, savaşmak istemez fakat bu ilerleyişin bir parçasıdır. Bu durumlarda iken kendinize doğru soruları sormak ve doğru hamleleri yapmak herşeyi olumlu yönde değiştirebilir. İflas etmiş ve hayatımın en zor durumundayken 6 ay sonra 6 haneli rakamlar kazanmaya başlayarak tekrar zengin oldum. Bu değişimi herkes için mümkün kılabilmek neye mal olabilir ki ?

 

Mutlak berraklık

Gerçek değerlerinizi belirlediğinizde karar vermeniz kolaylaşır.

Hayatımın en dip noktasını anımsandığımda; hiçbir şey için sorumluluk almadığımı farkettim.Kurban rölünü oynuyordum. Ekonomiden, şirketimden, kaynak eksikliğinden ve yaşadığım yerden şikayet ediyordum. Tez zamanda odaklanma eksikliğimi ve değişim için ihtiyacım olan şeyi farkettim. O anda,hayatımın karışıklıktan basitliğe doğru kaydığını anladım.

Berraklık çok büyük bir güçtür. Eğer sonuç almak istiyorsanız,ne istediğinizden % 100 emin olmalısınız. Mevcut durumunuzu değiştirmek için o durumun  tam sorumluluğunu almalısınız. Minimalizm işlerinizi ve hayatınızı yürütmenin harika bir yoludur. Kafanızdaki karmaşanın ve gürültünün sebebini anlayın. Kim olduğunuzu, ne istediğinizi ve zirveye çıkmak için nelerden vazgeçmeniz gerektiğine karar verin.

 

Özgüven

Gerçek özgüven sizi başarıya götürürken,güvensizlik sizi mahveder.

İlginç şeyler, düşünceleriniz berraklık kazanmaya başladığında gerçekleşir. Özgüveniniz gelişir. Eğer özgüveniniz yoksa mutlaka kaybetmek için bir yol bulursunuz. Başardığınız her şey sizin özgüveninize ve o işi yapabileceğinize inanmanıza bağlıdır. Büyük hedefler için büyük mücadeleler gerekir.

Büyük hedefler peşindeyken karşınıza engeller çıkacağının farkında olmalısınız. Bu engeller sizin karekterinizi,inancınızı ve ciddiyetinizi test etmek için oradadır. Kendine en çok güvenen her zaman kazanır. Ben,bir hamle konusunda karar verince bunu geliştirmeye başlarım. Motivasyonumu ve enerjimi yükseltirim. Bu günlerdeki tek dayanağınız kendinize olan güveniniz ve bu işi yapabileceğinize olan inancınızdır.

 

Etki altında kaldığınız faktörlerin önemi.

Hayatınızın bir noktasında, kimlere değer verdiğinizi,k imlere hiç değer vermediğinizi ve kimlere sonsuza kadar değer vereceğinizi sorgularsınız.

Kim olduğunuz konusunda emin olduktan sonra, hayatınızı etkileyen faktörleri değerlendirmeniz gereklidir. Bağlantılı olduğunuz insanlar sizi etkiler ve benliğinizin oluşmasında önem taşırlar. Rol model kavramı toplumumuzda yeteri kadar kullanılmaz. Bir rol model edinmek kesinlikle çok önemlidir. Rol model sizin standartlarınızı yükseltecektir. Rol model sizin boşlamanıza mani olacaktır. Bir rol model veya bir akıl hocanızın olması sizin fikirlerinizi ateşleyecektir çünkü bu insanlar oyunlarını sizden daha yüksek seviyelerde oynamaktadırlar.

   Eğer  5 özgüveni yüksek insan ile takılırsanız 6.siz olursunuz.

   Eğer 5 zeki insanla takılırsanız 6. siz olursunuz.

   Eğer 5 milyoner ile takılırsanız 6. siz olursunuz.

   Eğer 5 aptal ile takılırsanız 6. siz olursunuz.

Bu kaçınılmaz bir durumdur.

Çok basit bir konsept fakat işinizde ve performansınızda büyük değişikliklere yol açabiliyor. İş sektoründe ilerlemenizin bundandaha  hızlı bir yolu yoktur.Buna rağmen bir çok insan bunu yapmaz.Size bu insanları bulmanızı öneririm çünkü en çok kiminle vakit geçirirseniz ona benzersiniz ve zamanla o insanlardan biri olursunuz.

 

İdeal sonuç alma rituelinizi belirlemek

Doğru rituel ve alışkanlıklarınız olmadan uzun vadeli gelişim mümkün değildir. Başarılı sonuç aldığım işlerde önce bu sonucun kaynağını keşfettim ve bunu "başarılı sonuç ritueli" halime getirdim. Bu durum işimde ilerlememe yardım etti. Emin olmadan sadece varsayım ile hareket etmek sizi mücadelenin içine sokar. Haftada 60-70 saat çalışıyordum fakat hiçbir şeyin değiştiğini göremiyordum. Ne zaman ki % 20 akvite, %80 sonuca odaklanmam gerektiğini anladım o andan itibaren işler yolunda gitmeye başladı. Daha sonra önceliklerimi hep bu şeklide düzenlemeye başladım.

En büyük bilgelik; zamanınızı ne ile harcamayacağınıza zekice karar verebilmektir.Evetten  çok hayır deyin. Telefonunuzun kölesi olmayın. Hayatınızı, etrafınızdaki insanlar için değil, kendi istediğiniz gibi dizayn edin.

İdeal yaşamımızı yaratmamiz için ekonomimiz tarihinde hiçbir zaman şimdi olduğu kadar musait olmamıştır. Mücadelenin ortasında ya da gelişim sürecinde bile olsanız sizi, kendinize meydan okuma sürecinde cesaretlendirmek isterim. Ne tür bir insan olmak istediğinizle ilgili kesin bir karar verdiğinizde, her gün finansal kaderinizi kontrol altında tutmaya başlarsınız. Eğer zamanla gelişmeye ve hergün dünden daha iyi olduğunuzu göstermeye devam ederseniz, yapabildiklerinizi görmek sizi şaşırtacaktır. 6 haneli rakamları kazanmaya ve yeterince zengin olmaya düşündüğünüzden daha yakınsınız.
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder