12 Eylül 2015 Cumartesi

Yaratıcı Girişimler

1 – Brewbot


Ne işe yarıyor: "Dünyanın en akıllı kişisel bira yapma makinesi" Brewbot evinizde ucuz, lezzetli ve kolay bir şekilde bira üretmenizi sağlıyor… Bütün bunları akıllı telefonunuzun yardımıyla yapıyor.

İş fikrinin arka planı: Brewbot, Kuzey İrlanda'daki Cargo isimli şirkette çalışan bir grup geliştirici ve tasarımcı tarafından geliştirildi. Kitle fonlaması sitesi Kickstarter aracılığıyla başlattıkları kampanya kapsamında 114,368 Pound topladılar.

 

2 – Leap Motion


Ne işe yarıyor: Azınlık Raporu filminde Tom Cruise'un bilgisayarları elleriyle havalı bir biçimde nasıl çalıştırdığını hatırlıyor musunuz? Leap Motion teknolojisinin denetim birimi sayesinde herhangi bir yere dokunmadan sadece parmaklarınızı hareket ettirerek bilgisayarınızda işlem yapabiliyorsunuz.

İş fikrinin arka planı: Leap Motion, Michael Buckwald ve David Holz tarafından 2010 yılında San Francisco'da kurulmuş bir şirkettir.

 

3 – Brode

dikkat-arttiran-vitamin

Ne işe yarıyor: Brode içki sersemliğini, uçuş sersemliğini ve spor yorgunluğunu ciddi oranda azaltan dikkat çekici ve tamamen doğal elektrolit bir vitamindir.

İş fikrinin arka planı: Brode, New York Üniversitesinin eski öğrencilerinden Marc Brodeur tarafından 2010 yılında kuruldu.

 

4 – Shyp


Ne işe yarıyor: Göndermek istediğiniz bir şey mi var? Göndermek istediğiniz şeyin fotoğrafını akıllı telefonunuzla çekin ve Shyp onu alsın, paketlesin ve mümkün olan en düşük fiyatla göndersin.

İş fikrinin arka planı: Başarılı bir girişimcilik örneği olan Shyp, 2013 yılında San Francisco'da kurulmuştur. Sonbahar aylarında New York'ta da faaliyete başladıktan sonra 10 milyon dolar kazandılar.

 

5 – Exo


Ne işe yarıyor: Exo'nun protein barları cırcır böceği unundan yapılıyor. Yanlış duymadınız. Evet, böcekten yapılıyor. Batılılar için iştah kapatıcı olsa da cırcır böcekleri oldukça besleyicidir ve proteinin diğer çeşitlerinden daha sürdürülebilirdir.

İş fikrinin arka planı: Exo, 2013 yılında iki Brown Üniversitesi öğrencisi tarafından başlatıldı ve başarılı Kickstarter kampanyası aracılığıyla finansman sağladı.

 

6 – Wanderable balayi

Ne işe yarıyor: Wanderable sayesinde balayınızı finanse edebiliyorsunuz. Misafirleriniz ve arkadaşlarınız düğün hediyesi olarak peçetelik ve ihtiyacınız olmayan diğer şeylerden almak yerine sizi istediğiniz bir yere gönderiyor.

İş fikrinin arka planı: Stanford Üniversitesinden mezun olan iki sınıf arkadaşı Jenny Chen ve Marcela Miyazawa tarafından 2012 yılında kurulan Wanderable, Dave McClure'ın prestijli 500 Startups Hızlandırma Programına seçilmiştir.

 

7 – Humin

akilli-telefon-rehberi-duzenleme

Ne işe yarıyor: Akıllı telefon rehberi uygulaması Human rehberinizdeki kişileri organize ediyor. Diyelim ki birinin adını unuttunuz. Kişileri gözden geçirmek ve isimlerin bir şey çağrıştırmasını ümit etmek yerine aradığınız kişiyi Humin'de  "geçen hafta buluştuk" gibi terimlerle aratarak kolayca bulabiliyorsunuz.

İş fikrinin arka planı: Humin 2012 yılında kuruldu. Özel beta sürümü Ocak ayında Will.i.am ve Richard Branson gibi ünlülerinde yer aldığı özel olarak seçilmiş 20,000 kişiye sunuldu.

 

8 – Organovo


Ne işe yarıyor: Organovo bilim kurgu filmlerinden fırlamış gibidir.  3 boyutlu biyo baskıda uzmanlaşmıştır. Organovo, bilimsel deneylerde ve gelecekte de ameliyat ve organ naklinde kullanılabilecek fonksiyonel insan dokusu yapabiliyor.

İş fikrinin arka planı: Organova resmi olarak 2007 yılında Delaware'de kurulmuştur. 2012 yılında halka açılmıştır.

 

9 – Glow

hamilelere-ozel-uygulama

Ne işe yarıyor: Glow, doğurganlık tedavileri olmadan kadınların hamile kalmasına yardımcı olmayı amaçlayan bir uygulama yaptı.  Glow'la ilgili en havalı olaysa şu: bir kadın 10 aylık uygulama kullanımından sonra hamile kalamazsa doğurganlık tedavisi için kitle kaynaklı finansman almaya hak kazanıyor.

İş fikrinin arka planı: Glow, 2013 yılında HVF çerçevesinde PayPal'ın kurucusu Max Levchin'in veri güdümlü konseptleri için başlatılmış bir projedir.

 

10 – Dash

arabaniz-icin-uygulama

Ne işe yarıyor: Dash arabanızı akıllı telefonunuza bağlıyor ve bu süreçte güvenlik sorunlarını tanımlıyor, arabayı daha ekonomik bir biçimde nasıl sürebileceğinizi söylüyor ve sürüşünüzü arkadaşlarınızla mukayese ediyor.

İş fikrinin arka planı: Dash, 2012 yılında Jamyn Edis ve Brian Langel tarafından New York'da kurulmuştur.

 

11 – LIFX


Ne işe yarıyor: LIFX, wi-fi destekli akıllı ampuldür. Bu ampuller 27 yıl dayanıyor ve akıllı telefonlar aracılığıyla renk değiştirebiliyor ve ışıkların önceden programlanana zamanlarda otomatik olarak açılıp kapanmasını sağlıyor.

İş fikrinin arka planı: LIFX, 2012 yılındaki Kickstarter kampanyasında sadece altı gün içinde 1,3 milyon dolar topladı.

 

12 – HopSkipDrive

cocuklar-icin-taksi

Ne işe yarıyor: HopSkipDrive ebeveynler için geliştirilmiş, çocukları güvenli bir şekilde gitmeleri gereken yere götüren Uber gibi bir ortak otomobil kullanımı hizmetidir.

İş fikrinin arka planı: HopSkipDrive, Joanna McFarland, Carolyn Yashari Becher ve Janelle Mcglothlin isimli üç çalışan anne tarafından kuruldu ve beta versiyonu Los Angeles'ta faaliyete geçti.

 

13 – Nest


Ne işe yarıyor: Nest, enerji harcamanızı %20 oranında düşüren gelecek nesil bir termostat yaptı. Sıcaklığı uzaktan değiştirebileceğiniz bir uygulaması da var.

İş fikrinin arka planı Nest, 2010 yılı mayıs ayında sadece 16 kişiden oluşan bir ekiple Palo Alto'daki bir garajda kuruldu.

 

14 – Fitmob

spor-egzersizleri

Ne işe yarıyor: Fitmob spor salonu modelini kökten değiştirmeyi amaçlıyor. Uygulamayı veya internet sitesini kullanarak hem kapalı alanda hem açık alanda yapılabilen uygun maliyetli spor etkinliklerini bulabiliyorsunuz.

İş fikrinin arka planı: Fitmob, Snapfish'in CEO'su Raj Kapoor tarafından kuruldu.
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder