12 Eylül 2015 Cumartesi

İş Kurmanın Altın Yolu

Her akademik kuruluş girişimcilikle ilgili kurslar veriyor olsa da bunun okulda öğrenilebilecek bir şey olduğunu düşünmüyoruz. Tabii ki, bu yolla temel ilkeleri öğrenebilirsiniz ancak problem şu ki başarı için gerekli olan uygulanabilir kurallar, öğretim görevlilerinin takip edemeyeceği kadar hızlı değişiyor. Okulda öğrenebileceğiniz en iyi şey nasıl öğrenebileceğinizdir.

Başarılı girişimciler öğrenmeye devam ederler ve hızlı pazar değişimini problem olarak değil, değişen dünyada kalabalıkların ilerisinde olma fırsatı olarak görürüler. Büyük paralar kazanmak kafalarındaki son şeydir ve çoğu evlerinde oturup ev yemeği yemekten keyif alır.

İş değişimlerini öğrenmenin bir sürü yolu vardır ve fırsatlar her an değişebilir. İşte her yeni girişimcinin avantajlarından faydalanabileceği 6 pratik adım:

 

1 – Bu yollardan geçmiş tanıdıklarınızla iletişim kurun

Bunun en yaygın ifadesi network kurmaktır. Ancak yeni girişimcilerin birçoğu fikirleri ile ilgili son gelişmelerden bahsetmekten hoşlanırlar ve dinleme konusunda başarısız olurlar. Konuşurken hiçbir şey öğrenemezsiniz. Başarılı girişimciler paylaşmayı severler ancak daha iyi cevaplar vermek için anlatmaktan çok dinlemeyi tercih ederler.

 

2 – Başarı hikayelerini ve rol modelleri araştırın

İnternet herhangi bir kütüphane veya üniversiteden daha iyidir çünkü gerçekleri takip etmek için her gün değişir ve interaktiftir. En sevdiğiniz bloglar ve sosyal medyada takip etmekten keyif aldığınız kişiler için her gün zaman ayırın, sosyal ağlar oluşturun ve şahsi ilişkilerinizi geliştirin. Daha önce sizler için paylaştığımız başarı hikayelerini incelemek için tıklayınız.

 

3 – Bir akıl hocası ve aynı zamanda bir arkadaş bulun

Akıl hocası size duymanız gerekenleri söylerken, bir arkadaş duymak istediklerinizi söyler. Aslına bakacak olursanız ikisine de ihtiyacınız vardır. Bütün girişimciler birbirlerine fikirler vermenin avantajlarından faydalanırlar ve eşsiz bakış açıları gerçek değer katar.

 

4 – Fırsatları bulmayı öğrenin

Buna okuldaki örnek olay çalışmaları ve takım alıştırmaları dahildir ancak akademik dünyadan, profesyonel ve sektörel seminerlere doğru genişlemeniz gerekiyor. Bugünkü ihtiyaçlarınızla örtüşen fırsatlara odaklanın, çünkü gelecekte neye ihtiyacınızın olacağını asla bilemezsiniz.

 

5 – İlgi alanınızla alakalı kuruluşlara yardımcı olmak için gönüllü olun

Motivasyonun pozitif olduğu bir ortamda çalışmak kadar bakış açınızı genişleten ve gerçekleri anlamanızı sağlayan daha iyi bir yol yoktur. Uzun vadeli yükümlülükler ve finansal baskılar olmadan gerçek liderlik tecrübesi yaşayabilir ve yeni şeyler öğrenebilirsiniz.

 

6 – Küçük işletmenizi kurun

Şirket kurma ücretleri, ödeyeceğiniz vergiler, şirket kurmak için gerekli belgeler, şirketinizin internet sitesini açma konularını araştırın. Riske girmeden önce iş kurmanın bütün zorluklarını öğrenin.

Kendi kendine öğrenme herkes için uygun değildir. Bir şeyler öğrenmek için yapılandırılmış kurslardan ve her yıl birkaç hafta boyunca bir sınıfta zaman harcamaktan hoşlananlardansanız bir yaşam tarzı olarak girişimcilik size göre değildir. Çünkü yeni ve yenilikçi bir iş kurmak, sürekli kendinizi güncelleyip geliştirmeniz gereken bir süreçtir.

Son olarak, girişimci olmak için gerekli olan motivasyonunuzu kontrol etmeniz her zaman faydalı olacaktır. Girişimciliği kolay yoldan para kazanmak ve aile baskısından veya var olan iş stresinden kaçmak olarak görürseniz gerçek bir girişimci olamazsınız.

Bu hayatta sevdiğiniz bir şeyi yapmanın ve yaptığınız şeyi sevmenin yerine geçecek başka bir şey yoktur. Şunu da unutmayın ki: Öğrenmeyi sevmeyi öğrendiğiniz zaman siz de başarılı bir girişimci olabilirsiniz. 
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder