12 Eylül 2015 Cumartesi

Arı kovanı

İşte sizlere harika bir girişimcilik hikayesi daha. Tecrübeli arıcılar bu sistemin akıllara durgunluk veren bir olay olduğunu düşünüyor. Avustralya'da baba ve oğuldan oluşan bir ekip, kullanıcıların kanatlı çalışanlarının canını sıkmadan balı doğrudan arı kovanlarından hazır bir şekilde toplamalarına izin veren Flow Hive isimli bir sistem geliştirdi.

40 senelik bir arıcı olan Graham Andy şunları söylemiştir: "Bu gerçekten bir devrim. Tamamen şaşkınım".

Cedar Anderson ve babası Stuart zor ve karmaşık olan bal toplama işi yüzünden uzun süre sıkıntı çektiler. Ve sonunda tamamen yeni bir sistem tasarladılar. On yıl süren prototip denemelerinden sonra kitle fonlaması sitesi Indiegogo aracılığıyla harika bir girişimcilik ürünü olan Flow Hive'i görücüye çıkarttılar.

Özel üretim ekipmanını almak için gerek duydukları başlangıç hedefleri olan 70,000 doları beş dakika içinde topladılar. Ondan sonraki iki haftada 5.6 milyon dolardan fazla para topladılar. Binden fazla insan maliyeti 600 dolar olan tam kapasite arıcılık sistemini sipariş etti.

Geçmişte, ortalama bir insanın bal toplaması çok zordu. Arı kıyafetini giymek, arı kovanından kutuları çıkarmak, arıları duman ile sakinleştirmek, çerçeveleri sökmek, peteklerdeki vaksları kesmek, balı çıkarmak. Vay canına.

Flow Hive'in çerçevelerinin arı kovanından çıkartılmasına gerek yok. Hücreler musluğun her dönüşüyle açılan kanallara göre düzenlenmiştir. Tek yapmanız gereken musluğu açmak ve balın aşağıya akmasını beklemek.

Kitle fonlaması beklentilerini aşan Anderson'lar işlerini uluslararası ölçekte genişletmeyi umuyor. Baba oğul bu sistemi kentsel alanlarda piyasaya sürerek yeni arıcıların işini kolaylaştırmak istiyor. Hem eko sistem, hem yerli gıda pazarı hem de dünyadaki arı popülasyonu için faydalı bir sistem.
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder