12 Eylül 2015 Cumartesi

hayatımızı kolaylaştıran mobil uygulamalar

Gününüzü, dakikalarınızı, iş seyahatlerinizi ve hatta karışıklıkları organize eden bir akıllı telefonunuz olursa özel sekretere ihtiyacınız olur mu?

İçinde doğru uygulamaların yüklü olduğu bir akıllı telefon, sadece sorumlu olduğunuz görevleri yerine getirmenize yardımcı olmaz aynı zamanda işlerinize en iyi şekilde odaklanmanızı sağlar. Girişimcilerin hayatını kolaylaştıran 5  mobil uygulama şöyle:

 

1 – Evernote

Kullanımı kolay olan bu uygulama her şeyi hatırlamanıza yardımcı olur. Bu uygulama sayesinde notlar alabilir, fotoğraflar çekebilir, yapılacaklar listesi hazırlayabilir, kartvizitler tarayabilir, sesli anımsatıcılar kaydedebilir ve de her şeyi araştırılabilir hale getirebilirsiniz. Bir girişimci olarak katılmanız gereken toplantılar, seminerler veya konferanslar olacağından ofisinizden uzakta olduğunuzda bu tarz bir uygulamaya ihtiyacınız olacaktır.

 

2 – TripIt

Girişimciler sürekli seyahat eder ve bu da hesaplamalar, zamanlamalar, son dakika gecikmeleri ve onay işlemleri anlamına gelir. Seyahat onayı e-postalarınızı plans@tripit.com adresine göndererek her yolculuğunuz için detaylandırılmış günlük yolculuk planı alabilirsiniz. Bu uygulama sayesinde nereye gideceğinizden ziyade o yere nasıl gideceğinize odaklanabilirsiniz.

 

3 – UberConference

Bütçesi kısıtlı olan girişimciler günlük yurtdışı aramalarını yaparken oldukça zorlanırlar.  UberConference gibi uygulamalar oldukça faydalıdır. UberConference büyük paralar harcamadan konferans konuşmaları yapmanın en uygun yoludur. Her bedava üyelik en fazla beş konferans konuşmasıyla başlıyor ancak sosyal medya hesaplarıyla bağlanırsanız ödüllendiriliyorsunuz ve bu sayı 17'ye çıkıyor. Gayet güzel bir anlaşma.

 

4 – Scanner Pro

Konferanstayken bir peçetenin arkasına parlak fikirler yazmak veya beyaz tahtaya basitçe süreç yazmak… Bütün bunlar bir sonraki gün kolayca hafızanızdan silinip gidecektir. Ancak Scanner Pro sayesinde bu durumu değiştirebilirsiniz. Scanner Pro, iPhone ve iPad'inizi portatif tarayıcıya dönüştüren bir uygulamadır. Sonuçta bir daha ki sefere aklınıza aniden parlak bir fikir geldiğinde hangi uygulamayı kullanacağınızı biliyorsunuz.

 

5 – Dropbox

Dropbox uygulaması sayesinde bütün fotoğraflarınızı, belgelerinizi ve videolarınızı saklayabilir ve kolayca paylaşabilirsiniz. Dropbox'ın mobil uygulamasıysa girişimciler için daha iyi bir seçenektir. Herhangi bir yerde bütün dosyalarınıza erişim imkanınızın olması paha biçilemez bir şeydir. Bir belgeyi akıllı telefonunuz, diz üstü bilgisayarınız ve tabletiniz aracılığıyla sorunsuz bir biçimde görebilirsiniz. Bu sayede hem zamandan hem de paradan tasarruf etmiş olursunuz.
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder