12 Eylül 2015 Cumartesi

Sektörünüzde Lider Olma

Bulunduğunuz sektörde otorite olmanız işinizin reklamını yapmanın ve müşterilerinize en iyi şekilde hizmet etmenin en iyi yoludur. Sektörde lider olmak eğitim gerektirir ve risk almayı gerektirir ancak ödülleri zahmete girmenize değecektir.

Neden? Çünkü sektör lideri olarak potansiyel müşteriler bilgi birikiminizden faydalanmak isteyecektir. Sonuç olarak karlılığınız ve kazancınız katlanacaktır.

İşte herhangi birinin sektör lideri olarak anılmasına yardımcı olacak 7 yolu:

 

1 – Lider gibi düşünün

Girişimciler için bu olmazsa olmazdır ancak hayatınız ve işiniz lider gibi düşünmeye başladığınız anda değişecektir. Liderler statükoyu devam ettirmeye odaklanmazlar. Liderler gelecekteki büyümeyi ve karlılığı garanti altına almak için yapılması gerekenlere odaklanırlar ki bu da kolay bir yol değildir.

 

2 – Yenilik yapın

Yeni şeyler fark edilir. Bu, ister değişiklik olsun ister var olan bir ürün veya hizmet için ilave olsun, pazara yeni bir şeyler sunmaktan korkmamanız anlamına gelir. Yenilik yapmak başarıyı garanti altına almaz ancak statükoyu devam ettirmek yerine riskler alarak daha çok şey öğrenirsiniz.

 

3 – İletişim hattınız açık olsun

Müşterileriniz işletmeniz için hayati önem taşır. Onlarla olan bağlantınızı kaybetmemelisiniz. Bu şu anlama geliyor: sürekli müşterilerinizle temas halinde olmaya çalışın. Onlara mesaj atın veya e-posta gönderin. Günlük olarak müşterilerinizle etkileşim kuran kilit çalışanlarınızı takip edin. Pazarla olan bağlantınızı hiç kesmezseniz sürekli başarılı olursunuz.

 

4 – Sektör değişikliklerine değinin

Her sektörde değişiklikler yaşanır ve bu değişiklikler işin yapılma şeklini değiştirir. Şirket bloğu gibi online platformlar aracılığıyla bu değişimlerden bahsedin. Fikrinizi ayrıntılı olarak anlatın. Bu sayede sektör lideri olarak görülürsünüz. İnsanlar da bilgi bulmak ve değişikliklerle ilgili cevaplar almak için sitenizi ziyaret ederler.

 

5 – Zamanınıza saygı duyun

Sektörde lider olmak demek herkesin problemlerini çözeceğiniz anlamına gelmez. Esas sorumluluğunuz bilgi birikiminizi arttırmaya, geliştirmeye ve paylaşmaya devam etmektir. İnsanların sorularla veya problemlerle bütün zamanınızı almalarına izin vermeyin. Hayır demeyi öğrenin. Evet, insanlara yardımcı olacaksınız ancak bu özelliklerinizi kaybetmeniz veya yeniliklerinizi yavaşlatmanız pahasına olmamalıdır.

 

6 – Önsezilerinize geliştirin

En başarılı liderler önsezilerine güvenmeyi öğrenirler. Ancak bu bir gecede olmaz. Önseziniz konuşurken veya sadece korku veya gurur olduğunda öğrenmek için pratik yapın.  Önsezileri geliştirmek zaman alır. İş hayatında zorlu kararlar almanız ve fedakarlık yapmanız gerekir. Yapmanız gereken önsezinizi dinlemektir. Mesele her zaman rakamlar ve istatistikler değildir.

 

7 – Öğrenmeye devam edin

Sektör liderleri kendi kendilerinin öğrencileridir. Sektörünüzdeki başarılara ve başarısızlıklara çalışın. Aynı zamanda farklı prensipleri işinize aktarabilmek için sektör dışındaki insanlarla da konuşun. "Öğrenmeyi asla bırakmayın" lafı yeni değildir ancak gerçekten bunu uyguluyor musunuz?
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder