20 Eylül 2015 Pazar

Facebook Gömülü Gönderi Özelliğini Yaratıcı Şekilde Kullanmanın 6 Yolu

Facebook gönderilerinizi daha fazla insanın görmesini mi istiyorsunuz?
Facebook'un, web sitenize ya da blogunuza gönderi gömebileceğiniz yeni özelliğini kullanmayı deneyin. Facebook güncellemelerinizi web sitenize gömmek, görünürlüğünüzü ve etkileşiminizi arttırmanıza yardımcı olacaktır.
Peki gömülü gönderi özelliğini, Facebook pazarlama stratejinizin bir parçası olarak en yaratıcı şekilde nasıl kullanabilirsiniz?
 
Twitter aslında gömme özelliği olan tek platform değil. Facebook, Temmuz ayında herkese açık olan gönderilerinizi web sitenize birkaç satırlık bir kod ile gömebileceğinizi duyurdu.
Kişisel profilinizden ya da sayfanızdan gömme özelliğini kullanabilirsiniz. Bu özelliği kullanmak için haber kaynağınıza, profilinize ya da sayfanıza gidin ve gönderinin sağ üst köşesinde bulunan, aşağı doğru açılan oka tıkayın. Burada gönderiyi gömme seçeneğini göreceksiniz.
Facebook Gömülü Gönderi Özelliği
Buraya tıkladığınızda gönderinin nasıl görüneceğini ve kullanabileceğiniz kodu gösteren bir pop-up ile karşılaşacaksınız. Bu kodu kopyalayın ve nerede kullanmak istiyorsanız oraya kaydedin.
Facebook Embedded Post Özelliği
Sonuç:
Şimdilik sadece profilinizdeki ve sayfanızda herkese açık olan gönderileri gömebiliyorsunuz.
Maalesef gruplardaki Facebook gönderilerindeki yorumlarda bulunan gönderileri gömemiyorsunuz. Bunun da ileride kullanılabileceğini umuyoruz.
Tabi ki gömme işlemini gerçekleştirebilmeniz, gönderiyi paylaşan kullanıcının gizlilik ayarlarına bağlı. Eğer gizlilik ayarları herkese açık ise ancak o zaman paylaşım yapabilirsiniz.
Peki pazarlama stratejinizde Facebook Gömülü Gönderi özelliğini kullanmanın yolları neler?
1. Sosyal Medyada Var Olduğunuzu Gösterin
Graph Search özelliğinde kullanıcıların herkese açık olan gönderilerini arama özelliği kapatıldı. Bu nedenle, Facebook'ta sosyal platformlardaki varlığınızı kanıtlayan ögeler olarak kullanılabilecek gönderileri bulmak artık kolay değil.
Fakat sayfanızdaki pozitif gönderileri takip edebilir ve sosyal medyada var olduğunuzu kanıtlamak için web sitenizde gömebilirsiniz.
Facebook Gömülü Gönderi
Bu gönderileri gömüp gömemeyeceğinizi görmek için (kullanıcının gizlilik ayarlarına bağlı), mesajın altındaki zaman bilgisinin üzerine tıklayın ve gömme koduna bakın.
Facebook Gömülü Gönderi Kullanımı
Web sitenize bu pozitif gönderileri ya da teşekkür mesajlarını gömün.
2. İçeriğinizi Örneklerle Destekleyin
Eğer sosyal medya ile ilgili bir blogunuz varsa (özellikle Facebook ile ilgili olan), doğrudan web sitenizde bir Facebook güncellemesi gömerek örnek verebilirsiniz. Örneğin, markaların Facebook sayfalarında yaptıkları güncellemelerin ekran görüntüsü yerine, postun kendisini gömebilirsiniz.
Facebook Gömülü Gönderi
Bunların arasında en iyi olan ise, eğer farklı tarzlarda güncellemeleri karşılaştırmaya çalışıyorsanız (metin, link, fotoğraf ve video) bu üçünün örneklerini etkileşim oranlarını göstermek için kullanabilirsiniz çünkü yorumların, beğeni ve paylaşım sayısı da gömülü gönderilerde görülecek.
3. Referans kaynaklarını alıntı yapın
İlginç bir istatistik ya da alıntı görüp paylaşmak mı istiyorsunuz? Bunu içeriğinize interaktif materyal eklemek için gömülü gönderi olarak paylaşın.
Facebook Gömülü Gönderi Nasıl Kullanılır
Eğer başkalarından alıntı yapıyorsanız, bunu alıntı yaptığınız kişi ile paylaşmak için bir fırsat olarak kullanabilirsiniz. Gönderiniz işleme alındığı zaman sadece gömmüş olduğunuz gönderideki kişi ile linki paylaşın.
4. Medya alanlarınızın erişimini genişletin
Gönderilerinizde video gibi şeyler mi paylaşmak istiyorsunuz?
İlk olarak videoyu Facebook sayfanızda paylaşmayı deneyin. Ardından gömülü gönderiyi video ile paylaşın.
Bu şekilde, insanlar gömülü gönderiden ya da Facebook'taki gönderi üzerinden beğenebilir.
Facebook Embedded Post Özelliği
Okuyucularınız hala görseli ve videoyu web sitenizden görüntüleyebilir ve birçok durumda Facebook'taki gönderinin kendisini beğenebilir.
5. Tartışma İçeriklerinin Etkileşimini Arttırın
Facebook sayfanızda bir tartışma mı başlatmak istiyorsunuz?
Neden tartışma gönderinizi blog içeriğinize gömerek daha fazla etkileşim yaratmıyorsunuz?
Bu şekilde Facebook gönderinizdeki tartışmaya daha fazla ilgi çekebilirsiniz. Bu EdgeRank oranınızı artırmanın ve web sitenizi ziyaret eden ve blogunuzu okuyanları Facebook sayfanız ile etkileşime geçirmenin harika bir yolu.
6. En iyi Facebook İçeriğinizin Tanıtımını Yapın
Blogların yapmaktan hoşlandığı şeylerden birisi de en iyi gönderilerini "2013'ün En İyi Gönderileri" gibi bir listeye eklemek…
Siz de aynı şeyi yapabilir ve en popüler Facebook duvar gönderisini öne çıkarabilirsiniz. İlk olarak en çok etkileşim alan gönderiyi görmek için "Gönderiler" bölümünün altındaki Facebook İstatistikleri'ne gidin.
Facebook İstatistikleri Gömülü Gönderi
Daha sonra, en popüler gönderinize tıklayın. Detaylı istatistik ekranında, gömme özelliğini göreceksiniz.
Facebook Gönderi Nasıl Gömülür
En iyi Facebook içeriğinizin istatistiklerini gösteren bir gönderi hazırlayın ve Facebook sayfanızın ne kadar etkileşim yarattığını web sitenizi ve blogunuzu ziyaret edenlere gösterin. Bu durum Facebook hayranlarınızı artıracaktır.
Peki Facebook Gömülü Gönderi Özelliğini Kullanmanın En İyi Tarafı Ne?
Yukarıdaki gömülü gönderi örneğinde gördüğünüz gibi, her gömülü gönderi bir "Beğen" butonu içeriyor. Her zaman Facebook'a yönlendirilmeden gömülü gönderinin kendisini beğenmek ya da yorum yapmak mümkün olmasa da, gömülü gönderinin sağ üst tarafındaki butona tıklayarak sayfayı beğenebilirsiniz.
Bu, sayfanızdan kullandığınız her gömülü gönderinin hayranlarınızı artırmanıza yardımcı olabileceği anlamına geliyor.
Aynı zamanda diğer profil ve sayfalardan gömülü gönderi kullandığınız zaman, web sitenizin ziyaretçileri ve blog takipçileriniz bunun üzerine tıklayabilir.
Gömülü gönderi özelliğini kullanırken bunu aklınızda bulundurun. 
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder