12 Eylül 2015 Cumartesi

Yatırım yapılacak işleri araştırmak

Yatırımlar aracılığıyla para kazanmak herhangi bir bireysel finansman stratejisinin en önemli bölümüdür. İnsanların birçoğu yatırım fonları gibi güvenli ve istikrarlı yatırımları tercih ederler ve hisse senetlerine ve bonolara yatırım yaparak portföylerini çeşitlendirirler. Daha yüksek para ödülleri daha riskli yatırımlarla elde edilir. Örneğin büyük karlar getirecek bir işe yatırım yapmak potansiyel olarak riskli yatırımlardandır. Yine de kar olasılığı en yüksek olan iş türünü belirlerken riskinizi en aza indirmek için atabileceğiniz bazı adımlar vardır.

 

Adım 1

İşletmelere yatırım yapma veya girişimci olma konusunda deneyimleri olan kişilerle ağ kurun. Bağlantı kurmak, uzmanlıklarından ve geçmiş deneyimlerden faydalanmak için bir yerel grup bulun. Başlangıç sermayesi bulmaya çalışan girişimcilerin iletişim bilgilerini toplayın ve yatırım değerlerini değerlendirmek için ağınızı kullanın.

 

Adım 2

Başlangıç sermayesi arayışında olan girişimcilerle ilgili deneyimi olan avukatlar, muhasebeciler ve diğer profesyonellerle konuşun. Ellerinde fırsat olsa yatırım için hangi girişimcileri tercih edeceklerini sorun.

 

Adım 3

Yatırımcı arayışında olan yeni veya oturmuş işletmeler hakkında bilgi toplamak için sektör yayınlarını inceleyin. Bu yatırımların uygulanabilirliğini değerlendirmek için yakın zamanda bir araya getirdiğiniz temaslarınızı kullanın.

 

Adım 4

Yatırımcılar arayan yerel işletmeleri bulmak için bulunduğunuz bölgedeki ticaret odasıyla irtibata geçin.

 

Adım 5

İş fikirleriyle ve deneyimleriyle gözünüze giren girişimcilerle görüşmeler yapın. İş planları ve girişimci olarak geçmiş deneyimleri üzerinden sınav yapın. Yeni bir yatırımcı olarak geçmiş deneyimleri iyi olan ve kar sağlamak için düzgün ve net bir iş planı olan işletmelere ve girişimcilere odaklanın.

İpucu: Kar amacı gütmeyen işletmelere yatırım yapmanız vergi indirimlerinden yararlanmanızı sağlar.

Uyarı: İlk kez yatırım yapacaksanız bünyesinde girişimcilik deneyimleri olmayan insanların çalıştığı işletmelere yatırım yapmaktan kaçının. Oturmuş işletmelere veya kendini kanıtlamış bayilik modellerine yatırım yapmanız daha mantıklıdır.
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder