12 Eylül 2015 Cumartesi

İş kurmak

 Kendi işinizin patronu olmak istiyorsanız şu an bunu yapmak için en iyi zaman.

Kendi işinizin patronu olmayı düşünüyorsunuz ancak koşulların fikrinizi destekleyeceğinden tam olarak emin değilsiniz. Veya ikinci bir iş yapmakla ilgileniyorsunuz ancak şansınızı denemek için doğru zamanın geldiği ile ilgili kendinizi ikna edemiyorsunuz.

İş kurarken her zaman risk vardır. Ancak şu an iş kurmak için en uygun zaman. İşte bir sonraki adıma geçmeniz ve girişimci olmanız için 9 neden.

 

1 – Teknoloji dostunuz olacak

Modern işletmelerin teknolojiye ihtiyacı vardır. Bir sonraki hit uygulamayı geliştirmemiş olsanız bile müşteri ilişkileri yönetimi, muhasebe, internet sitesi, e-posta ve muhtemelen tasarım yazılımı veya diğer araçlara ihtiyacınız olacaktır. Bulut bilişim, başlangıç aşamasında büyük paralar harcamadan aylık bazda ihtiyacınız olan hizmetlere ulaşmanıza yardımcı olacaktır. Aynı zamanda donanım da nispeten ucuzdur.

 

2 – Şu an ki işiniz mutluluğa giden yol değil

Kariyer sahibi olmak iyi bir hedeftir. Ancak ilerleme yolu olarak bir işe inanmak zayıf bir stratejidir. Birisinin de yakın zamanda işaret ettiği gibi vasat patronlar kurumlarda ilerlemektedir çünkü çoğunlukla "tehlikesiz" seçimler yaparlar. Bu tür bir patron ve şirket için çalışıyorsanız sivrilme veya ilerleme şansı bulamazsınız.

 

3 – Girişimcilik düşüş yaşıyor

Araştırmacıların incelemelerine göre girişimcilik düşüşe geçti. Yeni girişim sayısının az olması para, insan, ilgi ve müşteri açısından daha az rekabet olması anlamına gelir.

 

4 – Rakipleriniz arkadaşlarınızdır

Potansiyel rekabet düşmesine rağmen bitmemiştir. Ancak bimetse de fark etmez. Rakipler pazarların yaratılmasına ve genişletilmesine yardımcı olur, pazarlama çoğaltıcısı olarak hareket ederler ve girişimlere güvenilirlik kazandırırlar. Buna ek olarak rakiplerin sizin için çalışmasını sağlayabilirsiniz. Onları hoş karşılayın.

 

5 – Her şeyi riske etmek zorunda değilsiniz

Her şeyi riske etmekle ilgili endişeler anlaşılabilir, özellikle de bakmanız gereken bir aileniz varsa. Ancak bu tür bir kumar için yeterli kaynağınız yoksa iş havuzuna balıklama atlamanız için hiçbir neden yoktur. İşinizi ek iş olarak yapın. Bahsi geçen insan etkileşimleri günümüzde online olarak yapılmaya başladı. Yarı zamanlı bir iş yapmak, pazar bulmak, iş bitirmek ve ödeme almak eskiye göre artık çok daha kadar kolay.

 

6 – Bundan böyle kolay hedef olmayın

İşler kötüye gittiğinde şirketler genellikle küçülmeye gider. Genellikle de daha ucuza çalışacak biriyle yer değiştirmesi için en deneyimli olanlar kapının önüne konulur çünkü bazı işverenler herkesin birbirinin yerine geçebileceğini düşünür. Ek iş olarak kendi işinizi geliştirmeye başlayabilirsiniz. Bu sayede bir şeyler bozulmaya başlarsa ve sizde sezonluk personel indiriminin bir parçası olursanız başka seçenekleriniz olur.

 

7 – Globalleşme sizin gizli arkadaşınız

Globalleşme kolay hedef olan milyonlarca insana acımasızca davranmaktadır. Ancak trend büyüklü küçüklü her işletme için avantajlar da sunmaktadır. Ürünlerin, bileşenlerin, mühendisliğin, tasarımın ve diğer kaynakların düşük maliyetli yeni kaynakları vardır. Aynı zamanda taze fırsatlar sunan yeni pazarlar da vardır.

 

8 – Bir sürü yetenek bulabilirsiniz

Bütün bu yetenekli ve deneyimli insanların şu anda işi yok. Bu da mantıklı fırsatlar için muazzam bir personel kaynağı olduğu anlamına geliyor. Yetenek arıyorsanız kolayca bulabilirsiniz.

 

9 – Beklemek yardımcı olmaz


Şu an doğru zaman değilse doğru zaman hiç gelmeyecek demektir. Yaşlanıncaya kadar bekleyeceksiniz ve pişman olacaksınız. Ancak böyle yapmak zorunda değilsiniz. İşleriniz iyi gitmiyorsa bu dünyanın sonu değildir. Girişimcilerin birçoğu başarılı olana kadar birden çok iş yapar. Samuel Beckett'ın da dediği gibi: " Hep denedin. Hep yenildin. Olsun. Yine dene. Yine yenil. Daha iyi yenil". Ama şimdi yap. 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder